Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Drømmer du om at blive ambulancebehandler?

På ambulancelinjen får du mulighed for at forberede dig optimalt til de forskellige ambulancebehandler-optagelsesprøver, der eksisterer. På Aalborg Sportshøjskole fokuserer vi ikke specifikt på én bestemt optagelsesprøve, men tager udgangspunkt i essensen af faget, hvilket er medvirkende til, at du opnår en større forståelse for faget generelt og i sidste ende er med til at afklare, om ambulancevejen skal være din vej.

Undervisningen foregår som dynamisk holdundervisning, hvor du følger din egen personlige progression. Du vil kontinuerligt blive testet, for at du kan optimere udbyttet af dit ophold.

Nedenfor kan du læse hvordan Kristian og Louise har oplevet højskoler på ambulancelinjen.

»Jeg har længe været bevidst om, at jeg gerne ville på højskole. På samme tid har jeg også vidst, at jeg gerne ville være ambulancebehandler. At Aalborg Sportshøjskole tilbød en forberedende linje passede jo derfor bare perfekt«.

»Alt i alt kan jeg intet andet end anbefale Aalborg Sportshøjskoles ambulancelinje. Både til jer, der har brug for afklaring samt jer, som har brug for udvikling på enten det fysiske eller det psykiske«

»Undervisningen bestod af tavleundervisning med case-diskussioner, værdigrundlag og ”Den Præhospitale Patient”, samt ture ud af huset bl.a. til Falck-stationen i Thisted, hvor vi fik en rundvisning samt muligheden for at spørge ind til erhvervet.«

»Desuden fik vi også prøvet kræfter med det fysiske aspekt af optagelseskravene. Vi løb både længere ture i overkommeligt tempo samt intervalløb i den mere ubehagelige afdeling af spektret. Ved siden af dette kunne man vælge at få tildelt en fysisk træner som havde fokus på styrkedelen af din udvikling, som er til gavn for både din udvikling samt vedkommendes uddannelse. Alt i alt kan jeg intet andet end anbefale Aalborg Sportshøjskoles ambulancelinje. Både til jer, der har brug for afklaring samt jer, som har brug for udvikling på enten det fysiske eller det psykiske«, fortæller Kristian Antkowiak Jensen.

På Aalborg Sportshøjskoles ambulancelinje varetages undervisningen af en tidligere ambulancebehandler, der kan dele erfaringer og svare på elevernes spørgsmål til erhvervet. Foto: Aalborg Sportshøjskole.

»Mit navn er Louise Sprogøe, og jeg startede på ambulancelinjen d. 15 marts 2021. Jeg valgte at starte på ambulancelinjen på Aalborg sportshøjskole, fordi jeg har et brændende ønske om at køre som ambulancebehandler«.

»Vores lærer, Jens, er tidligere ambulancebehandler, hvilket betyder, at man kan få svar på de fleste af ens spørgsmål og tanker«

»På Aalborg Sportshøjskole får man mulighed for at få et indblik i selve ambulance uddannelsens opbygning, man får en personlig træner, som hjælper en med at komme i mål til de fysiske prøver, samt er der stor fokus på at øve samtalesituationen til optagelsesprøven.«

»Aalborg Sportshøjskole har også en aftale med et værested, hvor man kan få lov til at få frivillige vagter, hvor man kan komme ud og tale med socialt udsatte. Vores lærer, Jens, er tidligere ambulancebehandler, hvilket betyder, at man kan få svar på de fleste af ens spørgsmål og tanker«, fortæller Louise Sprogøe.

Når du har gennemført ambulancelinjen på Aalborg Sportshøjskole, står du stærkere til optagelsesprøven som ambulancebehandlerelev. Således bliver du optimalt klædt på til efterfølgende at kunne sende din ansøgning.

Derudover tilbyder Aalborg Sportshøjskole en personlig træner gennem eleverne på skolens to styrketrænerlinjer, som står til rådighed med programlægning, råd og vejledning for at optimere dine muligheder for forberedelse til en optagelsesprøve som ambulancebehandlerelev.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.