Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: FLICKR/ALAN C OG FLICKR/GAGE SKIDMORE

Hvem kommer med hvad?

Vi ser nærmere på USA’s to præsidentkandidater.

Om et par måneder står kampen om, hvem der skal være USA’s næste præsident. Uanset hvem der vinder, så er det et historisk øjeblik. Hillary Clinton er nemlig den første kvindelige præsidentkandidat i USA nogensinde.

RIGMAND MED VILDE PLANER

Indtil for nylig kendte du måske Donald Trump som forretningsmanden med hentehår. Men nu er han altså gået ind i politik. Og den kontroversielle rigmand har store planer for USA. Blandt andet vil han komme Islamisk Stat til livs ved at afskære dem den olie, som terrororganisationen råder over. Han har også planer om at bygge en gigantisk mur ved grænsen til Mexico for at forhindre illegale immigranter i at snige sig ind i USA.

Republikanernes spidskandidat har buldret frem med hidsige udfald mod muslimer og mexicanere. Især hans udtalelse om, at alle muslimer burde nægtes indrejse i USA, har fået stor international kritik. Alligevel har Trump blæst alle konkurrenter af banen og begejstret sine følgere med sin karisma.

USA’S MÅSKE FØRSTE KVINDELIGE PRÆSIDENT

Modsat Trump har Hillary Clinton mange år på bagen, hvad angår politik. Som tidligere udenrigsminister, førstedame og senator har hun erfaringen på plads, men hun sakker bagud på karisma.  ”Jeg er ikke den fødte politiker,” tilstod Hillary for nyligt i en debat. Hun arbejder hårdt for sagen men begejstrer ikke masserne som sin modkandidat.

Hillary er demokrat. Hun er dermed tilhænger af fri abort, homofile ægteskaber, tiltag mod klimaændringer og strengere våbenrestriktioner.

HVEM VINDER?

Om det bliver Trump eller Hillary, der løber af med sejren, finder vi først ud af om tre måneder. Men det er et tæt løb. Ifølge en meningsmåling, lavet af Ipsos for Reuters, fører Hillary kun med fire procent, hvilket kan tyde på et dødt løb. På nuværende tidspunkt kan det gå begge veje.

Hillary er meget kvalificeret, når det kommer til politisk substans, mens Trump vinder på sin evne til at begejstre vælgerne. Alligevel har over halvdelen af vælgerne et negativt syn på dem begge, viser en meningsmåling i Washington Post. Hillary har dog USA’s populære førstedame i sit hjørne, og Michelle Obama har meget af det, Hillary mangler. Om det er nok, vil tiden vise.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.