Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: PR

Hvem har sagt, at man skal finde sig i at leve som fattig studerende?

Navnet ISIC siger dig måske ikke så meget, men det internationale studiekort kan gøre dit studieliv meget sjovere – og ikke mindst meget billigere.

Da 22-årige Rikke Westerboe bliver spurgt, hvad der er det bedste, hun har fået ud af sit internationale studiekort, ISIC, kan hun ikke lade være med at grine: “Min buksedragt fra ASOS,” siger hun.

Man skulle måske ikke umiddelbart tro, at et studiekort kan hjælpe en med noget så rart som rabat på shopping. Men det er ikke desto mindre lige præcis, hvad et ISIC-kort kan.

“Der er sindssygt mange rabatter at få, blandt andet når jeg shopper på Nelly og Zalando. Så hvis jeg ved, at jeg skal ud og spise med en veninde eller i byen, tjekker jeg lige, om der er nogle gode rabatter,” fortæller Rikke Westerboe.

Hun læser Branding og Marketing på VIA i Herning og er halvvejs igennem studiet. Og selvom hun elsker muligheden for at få rabat på tøj, så er buksedragter ikke det eneste, hun sparer penge på.

Med et ISIC-kort får du gode rabatter på bl.a. studiebøger, computer,  kulturelle oplevelser og tøj.

“Der er ret gode tilbud på både almindelige og online studiebøger, hvis jeg bruger studiekortet. Jeg skal også til at have en ny mobil, og der vil jeg også bruge kortet, for med det får jeg op til ti procent på Apple produkter,” siger Rikke Westerboe og forklarer, at det bestemt ikke er hjernekirurgi at få fingrene i rabatterne.

“Man går bare ind på ISIC’s hjemmeside, klikker på knappen “Studierabatter” og wupti – så kan man vælge imellem rabatter indenfor alt fra mad og underholdning til sport og rejser.”

SPAR PENGE PÅ EVENTYR

Du undrer dig måske over, hvorfor et studiekort giver rabatter på den måde. Det hele bunder i, at ISIC siden 1953 har arbejdet på at øge den interkulturelle forståelse, sænke barrieren for uddannelse samt facilitere til et bedre studieliv på tværs af vores blå planet (nej, det er ikke småting, de har sat sig for). Og for at forsøde den til tider temmeligt fattige tilværelse som studerende, så samarbejder ISIC med uddannelsesinstitutioner og fordelspartnere, hvilket blandt andet har resulteret i 40.000 internationale studierabatter.

Det lyder måske for godt til at være sandt, men den er god nok. Organisationen hjælper hver dag mere end fem millioner studerende fra hele verden.

En af de studerende, som har fået hjælp, er, som du ved, Rikke Westerboe. Men før billige buksedragter kom ind i billedet, så var det et eventyr til Asien, som introducerede hende for ISIC-kortets muligheder. Her besluttede hun at tage to måneder ud af hendes sabbatår og rejse med KILROY i Asien, hvor turen gik til Thailand, Cambodia og Vietnam. Det var her, hun første gang for alvor fik gjort brug af ISIC-kortet.

“Jeg fik kortet igennem en rejsekonsulent og sparede på den måde en masse penge på diverse billetter, transport og flybilletter,” fortæller Rikke Westerboe.

VILDE RABATTER

Ifølge Rikke Westerboe er der mange, som ikke har hørt om ISIC-kortet. Efter hun var vendt hjem fra sin rejse, brugte hun det heller ikke rigtig selv. Men det var lige indtil, en medstuderende fortalte om alle kortets fordele – også herhjemme. Derfor tøver hun nu heller ikke med at anbefale det til andre:

“Hvis jeg havde kendt til alt det, jeg kan bruge studiekortet til, så var jeg begyndt at bruge det aktivt for lang tid siden. På VIA er ISIC-kortet nu en integreret del af vores studiekortløsning, og derfor får vi alle fordelene gratis. Men selvom du betaler 185 kroner for kortet om året, skal du ikke bruge det mere end én til to gange om året, før du har sparet det, kortet koster. Især de vilde rabatter gør, at jeg klart vil anbefale andre at udnytte de muligheder, man får igennem kortet.”

Om ISIC

ISIC (International Student Identity Card) er et internationale studiekort, som kort sagt blåstempler dig som studerende. Det betyder helt konkret, at du får studierabatter og fordele 125.000 steder i 130 lande verden over – fra det nordlige Grønland til det sydlige Australien.

Advertorialen er lavet i samarbejde med ISIC.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.