Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: PR

Jeg er ungdomspolitiker

Vi har talt med tre ungspolitikere, om hvorfor de valgte at gå ind i politik, og hvad de får ud af det.

NANNA BONDE, 23 ÅR. SF’S UNGDOM

Hvorfor meldte du dig ind i SFU?

Det, der er min personlige drivkraft for at være i SFU, er lysten til at ændre en situation for andre, der ikke kan tage kampen op selv. Når højrefløjen skærer hos dem, der i forvejen har mindst, giver det mig lyst til at kæmpe endnu hårdere for at ændre situationen.

Hvad får du ud af at være meldt ind?

Jeg får vanvittigt meget ud af det, både på det politiske og det personlige plan. Det politiske vejer selvfølgelig tungt, da vi i SFU står sammen om en sag, hvor vi finder løsninger på problemer, og videregiver vores forslag til SF. Som en bonus ved at have meldt mig ind, har jeg fået mine bedste venner igennem SFU. Jeg synes også, at vi afholder gode politiske arrangementer i løbet af året, f.eks. vores politiske festival, hvor man kan komme og indgå i debatter og prøve sine holdninger af. Vores arrangementer er åbne for alle, også dem der ikke er medlem af SFU.

Hvad vil du gerne lave i fremtiden?

Jeg vil helt sikkert gerne fortsætte med at arbejde i politik. Men om det bliver i en politisk organisation, eller om det bliver som folketingspolitiker, ved jeg ikke endnu. Mit arbejde i SFU har under alle omstændigheder været med til at forme mine tanker om min fremtid.

MATHIAS VINHOLDT, 22 ÅR. DANSK SOCIAL DEMOKRATISK UNGDOM

Hvorfor meldte du dig ind i DSU?

Jeg kommer fra København og ønskede at have indflydelse på lokalsamfundet. Derfor tænkte jeg, at for at opnå denne indflydelse, var den bedste mulighed at melde sig ind i et ungdomsparti. Som medlem af DSU får jeg muligheden for at blande mig i debatten med andre, der har samme værdigrundlag som mig selv, og det er super fedt.

Hvad får du ud af at være meldt ind?

De gode kammerater, jeg har fået igennem DSU, er virkeligt noget, jeg sætter stor pris på. Jeg kan også godt lide, at jeg hele tiden har muligheden for at teste mine politiske holdninger af. Jeg synes personligt, at det er en gave at være en del af et sammenhold og et handlingsfællesskab, hvor man prøver at trække i samfundet og ændre på det. For mig handler det om at gøre samfundet bedre, både for os selv lokalt, men også så det kommer andre til gode nationalt. Noget af det, der giver mig mest ved at være medlem, er at være med til at give andre en stemme. Så de også kan komme ud med deres politiske holdninger. Det giver mig meget at hjælpe nye medlemmer og give dem de muligheder, man selv har fået, da man meldte sig ind.

Hvad vil du gerne lave i din fremtid?

Som det ser ud nu, regner jeg med at blive præst og få mig en lille præstegård. Jeg vil nok stadig være involveret i en form for politisk organisation. Jeg har dog ikke nogen ambitioner om at komme ind og sidde på Christiansborg eller i et byråd.

ALEXANDER JENSBAK, 20 ÅR. VENSTRES UNGDOM

Hvorfor meldte du dig ind i VU?

Jeg havde allerede fået smag for den politiske verden igennem Danske Skoleelever. En veninde tog mig en dag med til et intromøde hos VU, hvor mine holdninger altid har ligget. Hun er årsagen til, at jeg meldte mig ind i deres fællesskab.

Hvad får du ud af at være meldt ind?

Jeg får helt sikkert meget ud af det, både personligt og fagligt. Jeg blev blandt andet valgt ind i byrådet, og da jeg har et sabbatår, fik jeg mit job igennem VU. Jeg har rigtigt gode venner i ungdomspartiet, og det handler ikke nødvendigvis om politik, men mere om det gode fællesskab. Hvis ikke fællesskabet var så godt, som det er, ville jeg nok være passivt medlem. Fra den politiske side af får jeg meget ud af at planlæge og deltage i politiske aktioner. Det er super fedt at finde på alternative former for at sprede budskaber, og når vi står i gadebilledet, møder vi folk i deres øjenhøjde. Vi har altså frihed til at være kreative, og det er super fedt.

Hvad vil du gerne lave i din fremtid?

Jeg skal til at læse, og jeg vil gerne arbejde med at hjælpe firmaer og virksomheder med deres økonomi. Jeg ser ikke mig selv på Christiansborg i fremtiden, da lokalpolitik er mere mig.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.