Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: PR

Camilla tog med til Teah & Travel til Kina

Som de fleste ved er Kinas ”firewall” ganske effektiv, og uden en VPN er det faktisk fuldstændigt umuligt at bryde igennem den ”Kinesiske mur”. Derfor valgte Camilla Wibrand at oprette en blog, så venner & familie kunne følge med i hendes nye liv i Kina.

Hendes eventyr begyndte i januar 2016 og i et af Camillas første opslag beskriver de første indtryk af Kina.

”Vi ankom til Beijing, godt trætte og lettere nervøse over, hvad der mon nu vil ske, nu turen virkelig er begyndt. Efter et yderst grundigt tjek af vores pas og visa, blev vi alle allernådigst lukket ind og stod nu en anelse forvirrede på en sporvognsperon – det viser sig nemlig, at Beijing-lufthavn er lige så stor og pompøs, som alle andre officielle steder i Beijing, at en mindre togtur er nødvendig for overhovedet at komme til bagagebåndene! Der gik ikke mange øjeblikke, før folk omkring os begyndte at hviske ”Laowei” – det kinesiske ord for udlænding.

Dagen derpå stod på orientering om både programmet som helhed og TEFL-delen – den undervisning vi modtager her i Beijing (Teaching English as a Foreign Language), samt en smule kultur – eksempelvis blev vi fortalt myten om de 12 dyrekredse, kinesisk nytår, og hvorfor tepottens tud aldrig må pege på nogen.

Under TEFL-kurset vil vi blive undervist i at styre klassen, i at undervise i det talte og det skriftlige sprog, i at planlægge og tilrettelægge undervisningen, grammatik og meget andet! Herefter står den på halvanden times mandarin afholdt af den sødeste kinesiske dame.”

Meget vand løb siden da gennem bækken og i et af de sidste blogopslag fra Kina, skriver Camilla om hvad hun synes at hun har fået ud af opholdet i Kina.

”Det sidste stykke tid har jeg spekuleret meget. Spekuleret over mine ambitioner, mine mål, mine drømme og mine forudsætninger. Blandt andet i forbindelse med studievalg. Det hele startede med en uskyldig bemærkning fra en bekendt. “Hvad skal du så, når du kommer hjem?”, hvortil jeg prompte svarede at jeg skal hjem og studere medicin. Og som den første stirrede hun lidt forvirret på mig, hvorefter hun spurgte, hvad jeg dog i alverden så lavede her, som lærer i Kina! Og jeg forstår hendes undren, for hvad laver jeg egentlig herover? Hvorfor bruger jeg 6 måneder af mit liv på elever, dårlig kommunikation, misforståelser, mærkelig mad og hårde madrasser? Lige præcis det spørgsmål har jeg faktisk et ganske glimrende svare på:

Først og fremmest er jeg naturligvis herovre for at prøve nye ting, for at lære noget om mig selv og om den verden, vi alle lever i. Enhver kan sige, at de håndterer stress på en hensigtsmæssig måde, men hvor mange har prøvet at stå i en lille by i Centralkina og fundet ud af, at deres hotelbooking er gået i vasken for derefter med begynderkinesisk og kropssprog at forsøge at finde et andet logi klokken 24? Enhver kan sige, at de er gode til at tilpasse sig, men hvor mange er blevet smidt ind i en fremmed kultur med Politikkens rejsebog som eneste direkte guide for derefter at begå sig i et lokal- og arbejdsmiljø med en kultur så forskellig fra den danske? En kultur, hvor kommunikation per definition er enten mangelfuld, ikke-eksisterende eller ganske subtil? At være i Kina i 6 måneder er skrækindjagende. Rædselsvækkende. Skræmmende. Og helt uforglemmeligt. Usammenligneligt. Udfordrende og udviklende.

Camillas Eventyr

Hvis du har fået lidt blod på tanden og gerne vil læse mere om Camillas eventyr og Teach & Travel i Kina, så besøg www.alott.dk.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.