Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: MATILDA ASP

Skumsprøjt, perfekt surfervand og socialt samvær

På Cold Hawaii Surf Camp i Klitmøller er menuen enkel. Der er dækket op til aktiv ferie på surfbrættet på et af verdens bedste surfsteder. I tillægsgevinst følger socialt samvær, tid til familie og venner, god mad, velvære og tid til fordybelse.

Det handler om at fange bølgen, glemme tiden, kærligheden til havet, respekten for naturen og have det sjovt i families eller venners lag. Måske bare kvalitetstid med kæresten eller et frirum for sig selv. Under mottoet Happy Life in Klitmøller er Cold Hawaii Surf Camp et tilbud til alle, der vil tage del i eventyret. Det gælder, uanset om du er 4 år eller har passeret de 80. Invitationen er åben for alle. Professionelle surfere, øvede surfere, nybegyndere, familier, arbejdskolleger, venner eller sygdomsramte, som kan bruge surfcampen som et led i et terapiforløb.

Placeret i Klitmøller kun 150 meter fra strandkanten ved Vesterhavet i Thy inviterer Cold Hawaii Surf Camp på spændende og livgivende oplevelser. Centralt i de mange muligheder som Cold Hawaii Surf Camp tilbyder, står de særligt udviklede Surf Camps fra enten fredag til søndag, fra mandag til fredag eller fra mandag til søndag.


Foto: Matilda Asp

KROP OG SJÆL

På Cold Hawaii Surf Camp er de altid åbne for de besøgendes forskellige behov, fordi de respekterer at mennesker er forskellige. Derfor forsøger de også altid at lytte til behovet, og strikke en løsning sammen der passer til ønskerne.

- Men tager vi vores faste Surf Camps, har vi udviklet en model, som vores gæster sætter stor pris på. Det gør de fordi Surf Camp’ene er en kombination af et fast program, der samtidig levner tid til individuelle oplevelser og gøremål. De faste programmer fra enten mandag til søndag, mandag til fredag eller fredag til søndag består af en velkomst, hvor min mand Mor og jeg præsenterer os selv og programmet for campen. Og lidt afhængigt af camplængden tager deltagerne del i en barbecue, fællesspisning og socialt samvær med de øvrige deltagere i den pågældende Surf Camp. Men uanset hvilken Surf Camp man deltager i, er der garanti for både surflektioner og yogasessions. Yogasessionerne, der varetages af mig, er kommet på programmet, fordi vores Surf Camps handler om at rense ud i både krop og sjæl. Og jeg tror ikke, der findes en bedre kur til det, end en tur i havet og en gang koncentreret yoga, forklarer Vahineura Itchner, der sammen med sin mand den tidligere professionelle surfer Mor Meluka, ejer og driver Cold Hawaii Surf Camp.


Foto: Matilda Asp

KLITMØLLER VALGTE OS

Klitmøller er kendt for at være et af verdens bedste steder at surfe, uanset hvilket niveau man befinder sig på. Det skyldes den fantastiske kystlinje med den forholdsvis lave vandstand og det forhold, at bølgerne sjældent når over hoftehøjde. Med våddragt er det muligt at surfe hele året, men i perioden februar-marts, kommer vinden som oftest kommer fra Sibirien. Det giver fralandsvind, og derfor ingen bølger. Cold Hawaii Surf Camp har eksisteret i syv år, og tilbyder i dag unikke faciliteter, der bl.a. rummer overnatning i komfortable værelse, omklædningsfaciliteter, våddragtsrum, sauna og boblebad, udendørs brusere hvor vandet opvarmes af solen, et ocean af surfbrætter og et køkken, der vægter kvalitet og sundhed. Alt dette kombineret med ejernes verdenserfaring fra livet på surfbrættet, og med et professionelt crew der kender lokalområdet godt, er der på Cold Hawaii Surf Camp garanti for en surfoplevelse i verdensklasse.

- Det er der rigtig mange, der har fundet ud af, og derfor har vi også mange internationale gæster i Klitmøller. At Mor og jeg netop etablerede Cold Hawaii Surf Camp i Klitmøller, var lidt af en tilfældighed, og så alligevel ikke. Vi var oppe og nede ad kysten for at finde det rigtige sted. Men lige pludselig valgte Klitmøller os. Det er jeg sikker på at Klitmøller gjorde, fordi Klitmøller byder på unikke surfmuligheder. Her bliver man omfavnet af naturens kraft, der er plads til smilet og eventyret, og bekymringerne vaskes væk i en helt særlig kombination af hav, sol og himmel. Det er et paradis, og som det naturmenneske jeg er med mine tahitianske rødder, er jeg meget taknemmelig for det, naturen giver os. Derfor siger jeg også hej til havet, hver gang jeg træder ud i det, og tak når jeg igen går på land, forklarer Vahineura, der på tahitiansk betyder den flamboyante.

LIVETS PARTYWAVE

Mor Meluka er israeler, og har siden han var 16 år rejst verden tynd som professionel surfer, mens Vahineura er et ægte naturbarn født og opvokset i strandkanten i Tahiti, hvor hun lærte at svømme om treårig og kunne dykke som syvårig. Morfaren, der var havbiolog og en sand eventyrer på havet, lærte Vahineura respekten for naturen, og kærligheden til havet. Det er den kærlighed til hav og natur, som Mor og Vahineura nu gennem deres fælles projekt Cold Hawaii Surf Camp giver videre til andre.

- Havet er en healer og din helt egen privatpsykolog, og den glæde og forløsning som havet giver både Mor og jeg, vil vi gerne give videre til andre. Vi vil gerne have andre oplever at glide med på livets partywave, opleve adrenalinsuset og hjertepumpen når du første gang kommer op og glide på bølgen. Det er en lykkelig rus, og hos os oplever alle det mindst én gang i løbet af et to timers kursus, afslutter Vahineura Itchner.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.