Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: PR

Maj og Lasse: "Vi kan ændre verden!"

Lasse Quvang Rasmussen og Maj Jensen Christensen er aktive i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom. Men hvorfor er de det? Og hvad fik dem til at engagere sig politisk?

Hvad er det vigtigste samfundsproblem lige nu?

Lasse: ”Det er de voksende kløfter i samfundet. De rigeste bliver rigere, mens de fattigste får færre muligheder. Det gør mig sindssygt vred, at så mange danske børn ikke får chancen for at udfylde deres potentiale.

Min far er lastbilchauffør, og jeg ville læse statskundskab. Det fik jeg chancen for. Men det fik jeg kun, fordi vi har et stærkt velfærdssamfund med god og gratis uddannelse. Derfor skal vi styrke velfærdssamfundet – ikke nedbryde det. Det er det bedste værn mod uligheden.”

Hvorfor blev du medlem af DSU?

Maj: ”Jeg var nok en super-nørd. Men jeg blev, fordi jeg følte, at jeg kunne gøre en forskel. Jeg kan gøre noget ved den uretfærdighed, jeg oplever. F.eks. havde mange af mine klassekammerater meget dårligere muligheder end mig for at få hjælp med lektierne derhjemme.

En dag var vi på kampagne i et belastet kvarter i Randers. Dengang havde Løkkes regering skåret i børnechecken. En dreng åbnede, da vi ringede på. To søskende og en mor kom også ud. Hun var i chok over, at der blev skåret i børnechecken. Det gik op for mig, at politikernes beslutninger fandme betyder noget.”

Hvad er det absolut fedeste du har lavet i DSU?

Lasse: ”Vi har jo mange fede kurser, hvor man får nye venner fra hele landet, bliver klogere på sig selv og samfundet og har det sindssygt sjovt. Men jeg vil nævne vores studietur til USA i 2012. Vi skulle hjælpe Obama med at blive genvalgt. Vi stod få meter fra verdens mest magtfulde mand. Vi besøgte seks stater på et roadtrip på de amerikanske motorveje. Det er nok en af de sjoveste oplevelser, jeg har haft sammen med mange af mine gode venner fra DSU. Og i oktober skal vi af sted igen for at hjælpe Hillary Clinton!”

Hvad får man ud af at være politisk aktiv?

Maj: ”Mange organisationer støtter et godt formål. Men ved at være politisk aktiv tager du selv ansvar for din egen og dine venners fremtid. Følelsen af at påvirke andre og trække samfundet i din retning kan ikke måles. Du bliver bedre til samfundsfag og lærer at tale foran andre, fordi du træner det i et trygt fællesskab. Men du bliver også klogere på dine egne holdninger, lærer at tage ansvar og organisere ting. Du prøver dine grænser af på en god måde.”

Hvorfor skal andre unge engagere sig i politik – f.eks. i DSU?

Lasse: ”Fordi det er en af de bedste beslutninger, jeg har taget i mit liv. Jeg kom som politisk interesseret ind i et fællesskab af ligesindede, hvor jeg er blevet klogere hver eneste dag. Det er også her, jeg har mødt mine bedste venner og min kæreste. Har du bare den mindste politiske interesse, så meld dig ind og få alle de gode oplevelser, jeg har fået. Jeg har fået så meget ud af det personligt. Men det fedeste er, at man rent faktisk gør en forskel i det samfund, vi bor i.”

Meld dig ind i DSU på www.dsu.net.

Advertorialen er lavet i samarbejde med DSU.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.