Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: HENRIK SØRENSEN OG PRIVAT

Er der en statsminister i maven på dig?

Læs med og få råd fra en, der er gået – næsten – hele vejen.

Jeg håber, at I om ti år vil stemme på mig, når jeg stiller op til Folketinget!”

Sådan lød beskeden fra den dengang 14-årige Mette Abildgaard, da hun holdt sin første grundlovstale efter at have meldt sig ind i Konservativ Ungdom. Hun har nemlig altid vidst, at hun ville være politiker, siden hun som barn gav skældud til de voksne, når de smed skrald på gaden.

28-årige Mette Abildgaard er medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti.

I dag er hun 28 år og sidder i Folketinget for Det Konservative Folkeparti – helt som planlagt. Er du ikke helt lige så målrettet som hende, så får du her hendes bedste råd til, hvordan du kan blive politisk aktiv:

Først og fremmest skal du mærke efter i maven. Har du lyst til at gøre noget ved sagen, når noget virker uretfærdigt? Ja? Så er du godt på vej.

Dernæst skal du finde ud af, hvilket parti du tilhører. Mette bestilte som 14-årig alle partiernes programmer med brevpost hjem til forældrene og begyndte så at tærske dem alle igennem for at finde det rette parti. Har du ikke helt mod på det, så start et andet sted.

”Hvis man skal lave den hurtige løsning, så prøv de valgtests, der er på nettet. Det kan være en rettesnor for, hvor man nogenlunde ligger. En mulighed er også, at man starter med at like alle partier på Facebook for at se, hvor man synes, det er fedest at give sit like, og hvilke opdateringer der rammer en mest,” siger Mette Abildgaard.

HOUSE OF CARDS

Finder du et parti eller to, du synes om, så kig nærmere på deres ungdomspartier og start den vej. Der finder du en blanding af øl og fester og en forsmag på politikerlivet med debatter, læserbreve, og hvad der ellers hører med.

”Der fik jeg de bedste venner, som jeg stadig hænger ud med i dag. Jeg mødte min mand, som jeg blev gift med for en måned siden. Mit liv ville være helt anderledes, hvis ikke jeg var gået ind i Konservativ Ungdom dengang. Det vil klart være min opfordring,” siger Mette Abildgaard.

Og så gælder det naturligvis om at have den rette politikerstil. I gamle dage havde man den rigtige avis til at stikke op af skoletasken. I dag er det cool, hvis man kan drysse om sig med citater fra House of Cards og i øvrigt kan namedroppe lidt lir fra nattens valgdebat mellem de amerikanske præsidentkandidater.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.