Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: PR

Træn den bæredygtige muskel på højskole

Som nogen af de første i landet har Vestjyllands Højskole sat bæredygtighed på dagsordenen som en del af sit kreative miljø. Vil du være med til at skabe en ny fremtid?

Lige meget hvem du er, og hvad du laver, kan du være med til at skabe en bedre og mere bæredygtig fremtid.

Med den tanke i baghovedet går kreative Vestjyllands Højskole atter forrest og er en af de første højskoler i landet til målrettet at beskæftige sig med økologi og bæredygtighed.

Vestjyllands Højskole har plads til 70 elever på både lange og korte kurser. Her kan de deltage i fag som dans, musik, teater og maleri og keramik.

Lige meget hvilken retning, man vælger, står den økologiske iværksætterånd helt centralt.

Det gjorde det også for nu 26-årige Morten Schønnemann Rand. Efter at have fået sin bachelor i medicin i 2014 besluttede han at tage et halvt år med økologisk iværksætteri på Vestjyllands Højskole. Han ville træne ‘forandringsmusklen’ og være med til at undersøge, hvordan Danmark og resten af verden kan rykkes henimod et mere bæredygtigt sted.

”Opholdet skabte for mig en ny erkendelse, der gjorde, at jeg fik lyst til arbejde videre i den retning,” siger Morten, der igennem opholdet fik et nyt fokus i fremtiden.

LÆGEDRØMMEN RØG

Tankerne om en fremtid som læge er nu erstattet af drømmen om en håndværkerfremtid – stærkt inspireret af ‘Bonderøven’ fra tv. Det er det bæredygtige drivhus i forældrenes baghave, han har bygget efter sit ophold på højskolen, et tydeligt bevis på.

På den kreative højskole kan man udforske sin nysgerrighed i bæredygtighed gennem fire fag. Foruden Økologisk iværksætteri er der tale om det helt nye fag Permakultur, hvor det handler om at tænke i helheder, Havebrug, hvor de grønne fingre trænes, og Kokkeri, hvor madkvalitet og bæredygtig madlavning sættes på skemaet. Eleverne på højskolen kommer både fra Danmark og udlandet, og alle møder et stort spænd af både kunst, læring og økologisk iværksætteri. Det er med til at åbne deres verden – og hvis du vil med, måske også din?

Højskolen er optaget af at afprøve løsninger og vise, hvordan det gode bæredygtige liv kan leves. Det er nemlig meget sjovere, end at stirre sig blind på dommedagsprofetierne.

Advertorialen er lavet i samarbejde med Vestjyllands Højskole.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.