Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: PR

Få vilde oplevelser og venner for livet i dit sabbatår

Brug dit sabbatår på at få nye venner og vilde oplevelser for livet, samtidig med at du bliver knivskarp til et sprog. Det gjorde Joachim, og han synes, at du skal gøre det samme.

Det vigtigste, jeg fik med hjem i baggagen, er de venskaber, jeg fik for livet. De venskaber med folk fra andre kulturer er bare af en anden kaliber end dem, man har herhjemme.“

Sådan fortæller den nu 27-årige Joachim Rasmussen om sin drømmerejse ud i den store verden, da han som 21-årig var færdig med gymnasiet og skulle have et år til at forberede sig på det næste kapitel i livet.

Han begyndte at surfe som 15-årig, og derfor havde han en stor drøm om at komme til Hawaii. Samtidig ville han gerne være endnu skarpere til engelsk – og hvad gør man så?

Joachim valgte at tage kontakt til EF Education First, hvor han kunne kombinere eventyrlysten med et ønske om at blive dygtigere. Her bestilte han nemlig en uddannelsesrejse på 6 måneder, der førte ham til både Hawaii og Miami.

FÅ EN PÅ OPLEVEREN

Joachim ville gerne forbedre sine chancer for at blive optaget på kvote 2, når han efterfølgende ville på universitetet. Og da vidste han, at et udlandsophold med skolegang ville stille ham stærkt.

I januar 2011 tog han derfor flyet til Hawaii og tog hul på det, har givet ham et hav af fede oplevelser siden. På Hawaii blev han indlogeret på et kollegie og blev værelseskammerat med en fyr fra Polen.

Hverdagen bestod af engelskundervisning mellem kl. 8 og 17 – nogle dage kun om formiddagen, andre om eftermiddagen – mens han i fritiden og i de indlagte ferier var sammen med sine nye venner.

“Det er seriøs skolegang, men samtidig er der også så meget fritid, at man kan komme ud og få en på opleveren. I weekenderne var der lidt større udflugter. På Hawaii var der mulighed for at komme ud og besøge andre øer, og der var ture til LA, Las Vegas og Grand Canyon,“ siger Joachim, der nu er Country Product Manager for ‘Studieår i Udlandet’ i EF Danmark.

VENNER FOR LIVET

EFs rejser går til 46 destinationer i hele verden, og man kan tage af sted i 6, 9 eller 11 måneder. Man kan vælge imellem syv sprog, som blandt andet er engelsk, spansk og japansk. Joachim valgte engelsk, selv om han var ret skarp til at tale og forstå det i forvejen, men han vidste, at han kunne blive bedre skriftligt og grammatisk.

Derfor tog han en engelskeksamen fra det anerkendte Cambridge University – et eksamensbevis han nu kan have på sit cv resten af livet.

Efter tre måneder på Hawaii rejste han til Miami i USA for at prøve noget nyt og møde nye venner. Her valgte han at få sig en slags højskoleoplevelse ved at bo på skolen. Efter en fed tid rejste han hjem til Danmark, men det var ikke ensbetydende med, at rejsen var et afsluttet kapitel.

Selv om hovedformålet med EFs uddannelsesrejser er at blive mester i et sprog, er det oplevelserne ud over undervisningen og de nye venner for livet, der for alvor har sat sig fast i Joachim.

Advertorialen er lavet i samarbejde med EF Education First.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.