Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: PR

Ingeniører i høj kurs

På Aalborg Universitet uddannes eftertragtede ingeniører, og ifølge en analyse lavet af Dansk Erhverv er Aalborg Universitet helt i top, når det drejer sig om at indgå virksomheds- samarbejde inden for It- og Kommunikationsteknologi. Det giver udfordrende praktikpladser i studietiden og attraktive jobmuligheder til fremtiden.

Aalborg har gennemgået en rivende udvikling fra industriby til en levende, moderne storby, hvor uddannelses- og kulturinstitutioner kæmper om de unges gunst. Eksklusive boliger og ungdomsboliger samt gode erhvervsmuligheder bidrager til at gøre Aalborg endnu mere attraktiv.

BEDSTE IT- OG KOMMUNIKATIONSINGENIØRER

- Vi kan og ønsker ikke at være i fred for virksomhederne, siger Ove Andersen, studie- nævnsformand på ingeniøruddannelsen i Elektronik og It på AAU. De kan både bruge vores studerende og de færdige kandidater, for der er stor mangel på ingeniører – især indenfor It- og Kommunikationsteknologi, som vi i al beskedenhed er ret gode til her på AAU. Det har også betydet, at flere og flere virksomheder flytter deres domicil til Aalborgområdet for at nyde godt af forskermiljøet og vore dygtige studerende både under og efter studietiden.

Vi kan og ønsker ikke at være i fred for virksomhederne

WIN-WIN

- Virksomhederne må gerne låne vores studerende til projektopgaver, bare det ikke går udover deres studier. Og universitetet henter også megen inspiration til vore forskningsområder inden for elektronikområdet generelt, når studerende er i praktik i virksomhederne, fortæller Ove Andersen. Men vi sætter også pris på, at de unge får ro og fred til at gå i dybden med deres studier.

Og det hele ender i en win-win, for vore ingeniørstuderende har job senest på dagen for afsluttet uddannelse, netop fordi vi har det nære samarbejde med virksomhederne, og det gælder både mastodonter som Danfoss, Grundfos, B&O og Oticon, men også virksomheden DEIF i Skive, der laver generatorer til selvstændige strømanlæg på fx skibe, og Create it REAL startet af en tidligere studerende, der i dag laver 3D-printere, som han sælger både til folkeskoler i Danmark.

MED ARMENE OVER HOVEDET

Ove Andersen glæder sig over de studerendes gode oplevelser ude i virksomhederne.

Det booster selvfølgelig de unges selvtillid

- Ikke alene opdager de, at de kan bidrage til virksomhedens udvikling med deres projektarbejde med udgangspunkt i virksomhedens problemstillinger, men også at deres viden er brugbar. Og det booster selvfølgelig de unges selvtillid.

I skrivende stund har Huawei, en af verdens førende producenter af data- og telekommunikationsudstyr, inviteret 10 danske ingeniørstuderende, heraf alene 5 fra AAU, 14 dage til Beijing og Shenzhen på Huawei’s program Seeds for the Future. De skal lære, hvordan man arbejder med telekommunikation i et land, hvor teknologisk vækst og innovation er en markant udviklingsmarkør.

GOMSPACE – EN AF MANGE VIRKSOMHEDSPARTNERE

Rumfartspioneren GomSpace arbejder med udvikling og salg af nanosatellitter og råder over et unikt forretningspotentiale med potentiale langt ind i fremtiden. Virksomheden blev skabt i 2007 af 3 ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet, der udviklede en nanosatellit. I dag har virksomheden mere end 100 medarbejdere, og forventer at være ca. 350 om få år. I 2016 blev virksomheden børsnoteret på Nasdaq First North i Stockholm.

GomSpace er en såkaldt ”New Space”-virksomhed, som udvikler og producerer komponenter, platforme og komplette systemer inden for nanosatellitter. Det er meget små satellitter med en vægt på under 10 kilo. Virksomheden har kunder i mere end 50 lande verden over.

NANOSATELLITTER REJSER PÅ RUMRAKETTER

Efter en netop afsluttet samarbejdsmesse på universitetet, hvor ingeniørstuderende møder unge ingeniører fra virksomheder, understreger HR-manager, Tina Donslund, GomSpace, at samarbejdet med AAU er afgørende for at kunne hverve nogle af de allerbedste It- og Kommunikationsteknologiske ingeniører overhovedet.

- Hvis vi ikke er på pletten allerede i starten af deres studietid, får vi ikke fat i rum-ingeniørerne fra AAU. De er så eftertragtede, at de får tilbudt attraktive jobs allerede i studietiden. Og vi vil meget gerne have dem i gang hos os, så vi i deres studietid kan spore dem ind på de forskningsområder, der er vigtige for os. AAU’s vejledere og lektorer assisterer os også med at pege på studerende, der matcher vores virksomhedsprofil, fortæller Tina Donslund.

Advertorialen er lavet i samarbejde med Aalborg Universitet.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.