Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: DJØF

Skru op for de faglige og sociale fællesskaber og få et bedre studieliv

For Eva Victoria Arpe Østergaard var det hårdt at rykke teltpælene op og starte et nyt liv, men frivilligt arbejde blev en kærkommen adgangsbillet til et nyt fællesskab.

Da jeg flyttede til Aalborg, kendte jeg få i byen og havde brug for at skabe mig et socialt og fagligt netværk. Jeg tog kontakt til Djøf og blev hurtigt en del af fællesskabet ved at være aktiv gennem Djøf studerende.”

For Eva Victoria Arpe Østergaard blev turen fra København til Aalborg længere, end hun havde regnet med. Hun er imidlertid ikke alene om at nyde godt af et fagligt og socialt fællesskab.

DET GODE STUDIELIV ER SOCIALT

De studerende på landets universiteter giver i stigende omfang udtryk for, at de føler sig stressede og ensomme. Tal fra Djøf viser, at 47 pct. af de studerende beskrev sig selv som stressede i hverdagen. Fire år senere, i 2016, er det tal steget til 59 pct. Samtidig er der også sket en stigning i andelen af studerende, som føler sig ensomme. Det er voldsomme tal. De studerende fortæller om hjertebanken og hukommelses- og koncentrationsproblemer.

Tallene viser også, at de studerende – netop fordi de føler sig stressede – vælger at nedprioritere sociale og faglige fællesskaber.

”Det er hamrende ærgerligt, at de studerende dropper de sociale og faglige fællesskaber, fordi de føler sig stressede. Vores undersøgelse viser nemlig, at stærke sociale relationer netop er nøglen til en mindre stresset og sjovere studietid. Vi kan simpelthen se, at studerende, som deltager i sociale og faglige fællesskaber, er mindre stressede og ensomme,” siger chefkonsulent i Djøf Line Merete Høj.

Hendes opfordring til de studerende er klar: engager jer.

”Det er helt afgørende, at de studerende engagerer sig fagligt og socialt. Både fordi det resulterer i et godt studieliv, og fordi det simpelthen er sjovt og en god mulighed for at møde en masse nye mennesker.”

VÆR MED!

Djøf har kastet knap 1.000.000 kr. i en aktivitetspulje, hvorfra studerende kan søge midler til faglige arrangementer, de gerne vil afholde. Det kan være alt fra workshops til kurser og meget andet.

Blandt de mange projekter, der har fået midler fra Djøfs aktivitetspulje er f.eks.:

  • Studietur til Christiansborg
  • Whistleblowing - De Sladrende Helte
  • Polit Case Competition 2017
  • Hjernen i Topform med Peter Lund Madsen
  • Økologi - points direkte på karmakontoen?
  • Smag på øl og iværksætteri på Aarhus Bryghus

THE OBAMA DOCTRINE

”Det er sjovt at være frivillig. Men det er også enormt lærerigt. Du får en masse erfaring inden for fx idéudvikling, projektledelse og arrangementafvikling – uanset om du selv har fundet på idéen, eller om du bare er med i en kortere periode,” siger Line Merete Høj.

Eva Victoria Arpe Østergaard er ikke færdig med det frivillige arbejde endnu.

”Jeg vil opfordre alle til at være med og engagere sig i faglige og sociale fællesskaber. Det giver altså bare noget helt specielt. Hvis man har en god idé, vil jeg klart anbefale, at man kontakter Djøf og spørger dem, om de kan hjælpe. Også selvom man bare gerne vil være med som frivillig.”

Andel af studerende som svarer, at de i nogen eller høj grad føler sig stressede. Kilde: Djøf

Andel af studerende som svarer, at de føler sig ensomme. Kilde: Djøf.

Advertorialen er lavet i samarbejde med Djøf.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.