Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: PR

Det er en vild branche at være en del af

Seks gymnasieelever overtager hvert år ansvaret for spillestedet Radar og arrangerer deres egen koncertflade.

Salen er proppet, stemningen er høj og fra scenen får bandet publikum til at koge. Det er ikke et usædvanligt billede på spillestedet Radar i Aarhus, hvor der hvert år afvikles over 100 koncerter med lokale, nationale og internationale musiknavne i den rå og intime koncertsal.

Men 3-4 gange om året er det alligevel lidt anderledes – i hvert fald inde i spillestedets maskinrum. For når der afholdes Radar_HIGH, er det ikke stedets normale booker, der finder musikken. Det er heller ikke stedets normale afvikler, som tager sig af artisterne og får aftenen til at glide. Og bandsene på scenen kommer oftest fra den lokale musikalske undergrund – udenfor den etablerede musikbranches radar.

Her er den normale spillestedsstab nemlig overtaget af seks elever fra gymnasierne Aarhus Statsgymnasium og Aarhus Katedralskole – men det gør absolut intet for stemningen og kvaliteten inde i salen disse aftener.

”Jeg er virkelig imponeret over, hvor meget musikalsk talent disse unge mennesker har præsenteret her på stedet. De har virkelig taget opgaven på sig og præsenteret os og publikum for nye bands, som har holdt et utrolig højt niveau. Og så har de bare en utrolig professionel tilgang til hele bookingen og afviklingen”, fortæller Radars faste booker, Keld Jørgensen, som har været med til at sætte Radar_HIGH gruppen i gang og hjulpet dem i de forskellige aspekter, som der ligger i at arrangere en koncertflade på et spillested.

Radar_HIGH blev startet op i foråret 2012, og siden har der været løbende udskiftning i teamet. For et af kravene er, at de alle skal være elever på gymnasierne. Så når studenterhuen er trukket ned over ørene, står der en ny klar til at overtage pladsen og prøve kræfter med musikbranchen.

En af dem, som er aktiv lige nu, er Nanna Kamp, som går i 2.g på Statsgymnasiet. Sidste år blev hun prikket på skulderne af en 3.G’erne der spurgte, om hun ikke var interesseret i at overtage vedkommendes plads i Radar_HIGH gruppen.

”Jeg sagde ja med det samme! Det er en fed begivenhed og altid en fantastisk aften, og så bliver man opdateret på alle de her undergrundsbands, som der er i Aarhus. Så det ville jeg gerne ind og være en del af”, fortæller hun.

Bandsene, som Radar_HIGH præsenterer, bliver ofte fundet rundt omkring på de aarhusianske ungdomsuddannelser, efterskoler eller på musikkonservatoriet. Men der har også spillet gymnasiebands til Radar_High fra Aalborg, Skanderborg, Silkeborg og Grenå. Det kræver et vågent øje for gruppen at følge med i alt det der sker i vækstlagsmiljøet på den aarhusianske musikscene.

Her har Nanna Kamp dog en fordel, da hun selv spiller musik – og endda har optrådt på Radar_HIGH før hun selv blev en af arrangørerne. Derfor var det også ekstra interessant for hende at komme ind og blive en del af holdet omkring Radar_HIGH.

”Jeg ved ikke om jeg vil leve af musikken, men det er en vild branche at være en del af, så det er sjovt og lærerigt at være med til at prøve kræfter med at arrangere et event som Radar_HIGH. Det at komme ind, og få nogen kontakter i branchen, er fantastisk. Og så lærer man en hel del om ting som f.eks. vigtigheden af PR og hvordan man får et koncertarrangement til at køre på skinner”. Og så er der selvfølgelig hele følelsen, når et arrangement har spillet ned til sidste detalje:

”Den første gang var jeg overrasket over så mange af ens venner og i omgangskredsen som de efterfølgende dage kom over og klappede mig på skulderne og roste mig efter en succesfuld aften. Det er en fed følelse,” slutter Nanna Kamp af.

Radar_HIGH

Radar_HIGH finder sted 3-4 gange om året. Entrén er 10 kr. og næste Radar_HIGH er til efteråret.

Hold øje med www.radarlive.dk for detaljer. Her finder du også alle de øvrige koncerter, som finder sted på spillestedet Radar.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.