Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: PR

At rykke grænser betyder at overskride dem

Det her er et portræt af tre piger, der på tre kontinenter rykker deres faglige og personlige grænser i totalt uvant terræn. Spørgsmålet er: Tør du?

Caroline: ”Jeg ville kulturchokkes i en ny verden, møde nye ansigter og få nye perspektiver. I årene efter gymnasiet, hvor hele verden stod åben, og jeg var fri, fik jeg øjenåbneren i Ecuador og på Galapagosøerne. Jeg så med andre ord en verden, jeg kun havde set på TV. Gennem flimmerkassen så landskabet på Galapagos helt ubeskriveligt smukt og eventyrligt ud. Det er vanskeligt at sætte ord på, hvor flot det er, når man står der i virkeligheden. De barske, vulkanske øer bryder sporadisk vandoverfladens skrøbelige spejl og med en funklende sol i horisonten, så er der ikke et øje tørt. Det er så smukt. For mig var det en drømmerealisering,” siger Caroline Frank Nielsen på 23 år, som læser kandidat i Geologi på KU, og fastslår:

ET SKRIGENDE ADRENALINSUS

”Min rejse gjorde, at jeg udviklede mig personligt. Det bliver du nødt til, når du rejser med mennesker gennem et helt kvartal, du aldrig før har mødt. Skal jeg koge min personlighedsudvikling ned til én begivenhed, så skal det være mit swingjump fra broen i den ecuadorianske by Bañas. Jeg kunne ikke få mig selv ud over kanten, og jeg husker slet ikke springet, der var efterfulgt af et kæmpemæssigt skrig. Til gengæld husker jeg adrenalinen og den sejrsrus, der hamrede igennem min krop. Det var så fedt! Min rejse med Adventure Heart indebar fantastiske programmer, der gjorde, at jeg kom rundt i landenes afkroge kulturelt og naturmæssigt, og at jeg oplevede en verden, få turister gør.”

Blanca: ”Jeg startede en måned på Java, hvorefter jeg tog videre til Bali, Australien og Canada på egen hånd. Det var tanken om venskaber i andre lande, uudforsket territorie og grænserykkende oplevelser, der fik mig på flyveren,” siger Blanca Ahlgren på 22 år, der på 2. semester er i gang med sin humanistiske bachelor på RUC, og tilføjer:

NÅR EDDERKOPPER SKABER ÅBENHED

”Jeg så et javanesisk samfund indefra, hvor alt det, vi tager for givet herhjemme, er et luksusgode. På dyreprojektet fodrede jeg orangutanger, og jeg kom helt tæt på nogle fantastiske dyr – og nogle uhyggelige kryb. Det var nemlig ikke unaturligt, at en kæmpe edderkop måske sov på vores værelse, når vi selv skulle sove. I starten reagerede jeg i panik. Til sidst indså jeg, at det er bedre at slappe af og gå til verden med åbent sind. De indfødte er gennemsyret af den tankegang, og det smitter af – på den gode måde. Jeg er blevet mere rummelig og åben over for udfordringer. Lignende kvaliteter er svære at få herhjemme – og derfor skal du skal rejse med Adventure Heart. De skaber rammerne for uforglemmelige oplevelser gennem frivilligt arbejde, og de holder springbrættet, når du hopper over dine egne personlige grænser.”

Charlotte: ”Jeg har altid været betaget af Afrikas savanne. Med et volontørprojekt i Sydafrika kom jeg helt tæt på dyrene. Tamme som vilde. Min rejse var en higen efter fornyet energi, inden jeg skulle starte på universitetet; at mit Afrika-ophold kom til at have markant betydning for mit studievalg, ser jeg stadig kun som et kæmpe privilegium,” siger Charlotte Møller på 23 år, der læser sin kandidat i Biologi på KU og uddyber:

KNITRENDE BÅL OG LØVEBRØL

”På en survival-tur kørte vi langt, langt ud i den afrikanske bush for at overnatte. Det var bålene, som nattevagterne fodrede med brænde, som holdt de vilde dyr på afstand. Jeg har aldrig været længere væk fra civilisationen, og derfor var stjernebilledet klart og detaljeret som aldrig før. Det blev kun forstyrret af hyænernes latter og løvernes brøl fra de omkringliggende krat. Så der lå vi. Vi så ud i uendeligheden og lyttede til dyrenes tilstedeværelse, som hele tiden kommer tættere på og længere væk. Det var ‘vildt’ i ordets egentlig forstand, og det var ekstremt livsbekræftende. Jeg troede engang, jeg skulle være dyrelæge. Min Afrika-tur overbeviste mig om noget andet. Jeg skal være biolog med speciale i Afrika, og den beslutning kan jeg takke Adventure Heart for.”

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.