Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: RUC

På RUC forsker man fra første dag

24-årige David Eklund Victor studerer fysik og miljøbiologi på Roskilde Universitet. Her er plads til ambitioner, selvstændighed og eksperimenterende læring.

Fra forsøg med trådløs opladning af elbusser ved busstoppesteder til biologiske eksperimenter om den eventuelle skade ved dyrenes optagelse af gummipartikler i naturen. Så bredt et felt arbejder David Eklund Victor i som bachelorstuderende på Roskilde Universitet. Den 24-årige københavner har siden sommeren 2015 studereret fysik og miljøbiologi på universitetet i domkirkebyen – og det har han ikke fortrudt.

”Man kan selv styre sin uddannelse og på en måde selv designe den. Det er håndgribeligt. Det er eksperimenterende. Det er hands-on,” siger David Eklund Victor om sin naturvidenskabelige uddannelse på RUC.

EKSPERIMENTERENDE LÆRING

”Jeg går meget op i både teknologi og bæredygtighed, og kombinationen af mine interesser fandt jeg på RUC, der har en god måde at belyse sammenhængen på,” lyder det fra David Eklund Victor.

Han blev inspireret til at søge ind på universitetet af sin gamle fysiklærer på gymnasiet, og det tog heller ikke lang tid, før David Eklund Victor blev motiveret af universitets eksperimenterende og nyskabende form for læring og forskning.

Jeg går meget op i både teknologi og bæredygtighed, og kombinationen af mine interesser fandt jeg på RUC

Man støder nemlig konstant på den verden, man kommer ud til i den anden ende, forklarer han.

”Der er en stor grad af selvstændighed, og hvis man er passioneret og ambitiøs, er der næsten ingen grænser. Man kan lave forskning fra første dag, hvis man vil. Der er vejledninger og værksteder til rådighed, hvor man kan eksperimentere og bruge sin energi,” siger David Eklund Victor.

TÆT FORHOLD TIL LEKTORER

For den 24-årige bachelorstuderende er det inspirerende, at man på RUC har en nær relation til lektorerne og professorerne, der ikke blot fungerer som undervisere, men også som vejledere med ugentlige samtaler om semesterprojekterne.

”Jeg var meget overrasket over, hvor tæt et forhold man fik til lektorerne. Det er rigtig spændende at komme tæt på dem, der har styr på tingene, og følge med i, hvad de laver,” siger han.

Når David Eklund Victor i sommeren 2020 bliver færdiguddannet, håber han på at arbejde med et af de mange områder inden for bæredygtighed og naturpræserverende aspekter. Han nævner alt fra klima og vindmøller til optimering af motorer og udviklingen af elbiler.

”Jeg synes, jeg er godt på vej efter et par år på RUC, hvor jeg med mine projekter har mulighed for at tage udgangspunkt i den virkelige verden,” siger han om RUC, der i alt har 8.800 studerende og over 950 ansatte.

Advertorialen er lavet i samarbejde med RUC.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.