Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: PRIVAT

Op med humøret og ned med forventningspresset

Studiestart kan være en ordentlig mundfuld. Det kan nemlig være svært at finde en sund balance midt i studieræs, eksamensopgaver og tårnhøje forventninger.

Blogger og iværksætter Carla Mickelborg husker selv, hvor store forventninger hun havde til sig selv, da hun begyndte på uddannelsen som TV-tilrettelægger. I dag ville hun ønske, at hun tidligere havde stoppet op og sat forventningerne lidt ned.

”I starten tonsede jeg igennem. Men faktisk gjorde jeg mig selv en bjørnetjeneste, for det var først, da jeg lærte at slappe af, at jeg fik det optimale ud af min uddannelse,” forklarer hun.

STOP JAGTEN PÅ DET PERFEKTE

Frem for at give den fuld gas og jagte 12-taller, begyndte Carla Mickelborg at lytte mere til sig selv og til andre. Det resulterede i større udbytte af både undervisning og gruppearbejde.

Det er bedre at være nærværende i det, du laver. Hvis du for eksempel i en periode ikke kan overskue træningen, så drop det.

”Du behøver ikke hele tiden at præstere 100 procent på alle parametre. Det er bedre at være nærværende i det, du laver. Hvis du for eksempel i en periode ikke kan overskue træningen, så drop det.”

FIND FREM TIL DET, DER GIVER ENERGI

Giver tidlig morgenyoga, en pause med en god kop kaffe, en skål med snacks eller en aften med din bedste veninde derimod energi, er det endelig om at give sig selv lov. Vigtigst er det, ifølge Carla Mickelborg, at det ikke skruer yderligere op for stressniveauet.

”Vi kan ikke altid nå alle de ting, vi forventer af os selv. Men det er helt okay, for det skal vi heller ikke. Når vi skal vælge fra, bliver vi nødt til at tage stilling til, hvad der virkelig giver os værdi.”

Carla Mickelborgs 5 bedste råd til en god studiestart

  1. Giv plads til andre frem for at tro, du har løsningen på alt.
  2. Lad være med at sammenligne dig med andre. Vær i stedet tro mod din egen proces.
  3. Lav en visionskalender; Hæng billeder op på din kalender af ting, der gør dig glad. Det hjælper dig med at huske på de ting, du værdsætter.
  4. Sæt realistiske og overskuelige mål – særligt op til eksamen.
  5. Spørg dig selv: Hvad er det værste, der kan ske? Spørg så dig selv igen: Og hvad så?
  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.