Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: PEXELS

Er du med på beatet på de sociale medier?

Chatfunktioner, livestreaming og anonymitet er tre tendenser, der vil fortsætte, vurderer ekspert i sociale medier, som peger på en app, der kan blive populær i vennegruppen.

Kender du det, når din far skriver en pinlig kommentar til dit sommerferiefoto på Facebook? Eller har du oplevet, at din mor liker alt, hvad du poster på Instagram, og at hun nu vil tilføje dig på Snapchat?

Facebook, Instagram og Snapchat er ifølge flere landsdækkende undersøgelser de tre mest populære sociale medier blandt danske unge, men måske er det ved at være tid til finde en ny platform eller nye veje, hvor forældrene ikke leger med.

Sociale medietyper som eksempelvis Yo, Whisper, Yak Yak, Vine og Ello har forsøgt at tage kampen mod giganterne, men ingen af dem har formået at slå hverken det blåhvide Facebook-ikon eller det hvidgule Snapchat-spøgelse ud af spillet.

ALLE KOPIERER HINANDEN

Men hvad er så det næste hit, og kan man overhovedet finde nye sociale medier, som danske unge vil komme til at bruge i de kommende år?

GOTHA har spurgt underviser og ekspert i sociale medier, Lars Damgaard Nielsen, der er tidligere redaktør for sociale medier i DR Medier, om hvad han ser som fremtiden.

”Alt er blevet et socialt medie. Man kan interagere og komme i kontakt med hinanden alle steder, ja, selv spil som Wordfeud har en chatfunktion,” siger Lars Damgaard Nielsen og fortsætter:

”Mere end nogensinde før kopierer alle sociale medier hinanden, og det gør det svært at komme med noget helt nyt,” siger han.

Han peger på, at tendensen fortsat er, at det polerede og pæne bliver postet til offentligheden på sociale medier som Facebook, Instagram og Snapchat, mens dagligdagselementerne og det mere upolerede foregår i én-til-én-samtalerne i de samme sociale medies chatfunktion. Vi viser altså stadig helst kun det pæneste frem.

MUSIK-APP KAN BLIVE ET HIT

Dog tror han på, at specielt unge piger i højere grad vil tage app’en musical.ly til sig. App’en fungerer som et socialt medie, hvor man optager og deler mime- og dansevideoer med andre.

Samtidig vurderer Lars Damgaard Nielsen, at tendensen med chatfunktioner som på Facebook Messenger og Snapchat, anonymitet som på Jodel eller livestreaming som på Instagram og YouTube vil fortsætte i høj grad.

”Det nye har været at sende live, og det vil fortsætte, tror jeg. Men man skal huske, at populariteten er meget regional. I Asien bruger man meget WeChat, og det gør unge jo ikke herhjemme,” siger Lars Damgaard Nielsen.

”Der kommer noget nyt på et eller andet tidspunkt, men hvad det bliver, det kan være svært at spå om. Sidste sommer så vi, hvordan spillet Pokémon Go blev et socialt element, der skyllede ind over landet,” siger han.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.