Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: XBOX

Den mest kraftfulde konsol nogensinde

Nu er Xbox One X her, og den lander med 40 procent mere kraft under kølerhjelmen end nogen anden konsol.

Microsoft har sluppet sit nye monster af en spillekonsol løs – Xbox One X. Med en performance på seks teraflops kan konsollen afvikle grafik i ægte 4K-opløsning med en flydende frame rate. En af konsollens styrker er den nye billedteknologi HDR, der står for ’high dynamics range’, som udvider farvespektret, kontrasten og lysstyrken betragteligt. Tonerne bliver stærkere og mere nuancerede – sort bliver sortere, og hvid bliver hvidere – alt sammen med til at gøre indlevelsen i spillet større og mere realistisk.

Websitet Techradar fra Storbritannien har haft fingrene i en test-konsol, som får rosende ord med på vejen. De fremhæver konsollens evne til at afvikle spil i ægte 4K-opløsning med HDR-teknologi, at der er indbygget 4K Blu-ray-afspiller, og at mange spil vil køre med 60 FPS (frames per sekund).

»Spillene, vi har testet på maskinen, ser absolut fremragende ud med en fantastisk detaljerigdom, der kun understøttes yderligere af konsollens HDR-support,« skriver Techradars skribenter.

OVER TUSIND TITLER FRA DAG ÉT

Alle eksisterende Xbox One-spil kan afvikles på konsollen, så man undgår tørkeperioden med få nye titler, der ofte følger med, når man er ‘early adopter’ på en ny konsol. Microsoft har desuden nogle esser i ærmet med nye eksklusive 4K-titler som Forza Motorsport 7, Crackdown 3, State of Decay 2, Sea of Thieves og Super Lucky’s Tale.

Spilverdenen kommer til at føles større med konsollens 12 GB GDDR5 grafisk hukommelse, der giver længere horisonter og hurtigere indlæsningstider. Gameplayet er glidende, fordi der er skruet op for hastigheden med en Custom AMD CPU med otte kerner, der er clocket til 2,3 GHz. Processoren gør det muligt at levere forbedret AI, virkelighedstro detaljer og mere flydende interaktioner i dit spil.

GPU’en på fem teraflops betyder at omgivelser og karakterer i 4K ser mere realistiske, detaljerede og flydende ud end nogensinde før. Med en hukommelsesbåndbredde på 326 GB i sekundet mister maskinen aldrig pusten.

Xbox One X specifikationer

  • 8GB flash-hukommelse
  • Integreret AMD-grafikkort med 6 teraflops ydelse
  • 1TB internt HDD-lager
  • 12Gb GDDR5 RAM ved 326 GB/sek.
  • 4K UHD Blu-ray optisk diskdrev
  • HDR10 support
  • Bluetooth
  • IR Blaster

Advertorialen er lavet i samarbejde med microsoft.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.