Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nyt år - nye fortsæt - nyt job?

Skal 2018 være året, hvor du har plus på kontoen ALLE årets 365 dage UDEN at skulle sige nej til fredagsbarer, skiture og take away? Begynd din jobjagt nu og gør dit 2018 lidt bedre end 2017!

Telefonregninger, fitnessabonnementer, rejsekort…
Får du flere push- notifikationer fra e-boks end fra Snapchat, Facebook og Instagram tilsammen i januar? Og er du træt af at starte det nye år i minus? Så kan et studiejob være vejen frem!

ET STUDIEJOB ER GULD VÆRD

For mange unge er tanken om en ekstra indtægtskilde ved siden af SU’en den primære motivationsfaktor for at søge studiejob. Men det er ikke kun det guld, det lander på din konto hver måned, der er noget værd.

Med et studiejob følger også erhvervserfaring, et øget netværk og muligheden for at få afprøvet dine kompetencer og blive klogere på hvilken type arbejdsopgaver, der tænder dig – og hvilke der absolut ikke gør! Måske er du en sucker for administrativt kontorarbejde, men afskyr fysisk arbejde. Eller måske finder du omvendt ud af, at et fysisk krævende job passer lige til dit temperament, mens et kontorjob giver dig grå hår.

Uanset hvad, så kræver det en indsats fra dig at få landet et studiejob. Men hvordan er det nu lige, at man skriver en jobansøgning, som sparker benene væk under din (måske) kommende arbejdsgiver? Det vil vi forsøge at give dig svaret på her.

SKRIV EN KILLER JOBANSØGNING

Måske har du allerede søgt dit første studiejob. Måske har du endda søgt de første 30 studiejob – men uden held. Så hvorfor er det lige, at du står den 12. i måneden (hver måned) uden en krone på kontoen? Svaret skal formentlig findes i din jobansøgning. For det er langtfra ligegyldigt, hvordan du skriver den.

”En god ansøgning er med eksempler. Én ting er, at du skriver, at du er ærlig, reflekterende og resultatorienteret, men det er vigtigt for os at få nogle eksempler på det, for alle kan i virkeligheden bruge de her buzzwords”, siger Krestine Østerby Frandsen, Senior Rekrutteringskonsulent i Moment.

Det kræver lidt ekstra tid at komme op med nogle konkrete eksempler, men tag dig tiden til det. Tænk nu hvis den ekstra time, du har brugt på at skrive din ansøgning, skaffer dig et job – og penge på kontoen måneden ud!

5 dos and don’ts til jobansøgningen

1. Skriv en målrettet ansøgning – og drop standardansøgningen (der er ikke noget mere pinligt end at komme til at skrive et forkert virksomhedsnavn i ansøgningen).

2. Sæt ord på din motivation for at søge jobbet – og glem alt om at nævne din dårlige økonomi i den sammenhæng (ja, livet på SU er hårdt, men det er altså ikke medlidenhed, du bliver ansat på!).

3. Beskriv hvordan dine kompetencer matcher arbejdsopgaverne – og lad nu vær med at overdrive (et par timers brug af Photoshop gør dig ikke ekspert og nej, et kørekort til almindelig bil er ikke det samme som et truckcertifikat).

4. Giv konkrete eksempler på resultater du har opnået – og undgå at kaste om dig med tomme buzzwords (med resultater mener vi IKKE din titel som ubesejret beer pong-champion til fredagsbarerne).

5. Brug dine egne formuleringer – og undgå floskler som fx ”Jeg er vant til at holde mange bolde i luften” eller ”Jeg ser udfordringer frem for begrænsninger” (vi har hørt dem alle sammen før).

Vil du teste ovenstående dos and don’ts af?

Tilmeld dig Moments jobmail på: moment.dk og få tilsendt relevante job, som du nemt kan søge når som helst og hvor som helst!

Advertorialen er lavet i samarbejde med moment.dk.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.