Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: MALTHE BEHR

Guardians of The Asteroids Galaxy Tour

Med første single i tre år er The Asteroids Galaxy Tour tilbage med ny musik og nyt koncept. Efter flere års pause handler det for den kosmiske duo om at finde hinanden i samarbejdet og erkende, at man står stærkere, når man løfter i flok.

Inde i en baggård på Vesterbro står et smukt orange baghus fra 1700-tallet. Inde bag de gamle mure er der et stilfuldt indrettet lydstudie ved navn ”Rummet”, hvor alle indspilninger med The Asteroids Galaxy Tour finder sted. Bandet er efter et par års pause tilbage i cockpittet.

Mette Lindberg og Lars Iversen udgør bandet, der efter deres internationale succes, har haft brug for tid væk fra moderskibet, bandet og turnelivet for at genfinde det brændstof, som tidligere har sendt dem mod stjernerne.

»Vi havde brug for at søge inspiration hver for sig. I mange år spillede vi hundrede koncerter om året rundt i hele verden, og når vi ikke var ude sammen, var vi i studiet og lave nyt. Det er vigtigt at trække lidt frisk luft nogle gange, så man ikke går kold i det« siger Mette Lindberg, der er forsanger i The Asteroids Galaxy Tour.

Men bandet er nu tilbage med nye koncerter og den nye single “Surrender”, som er den første sang fra et kommende album - bandets fjerde.

»Det var mega fedt at komme tilbage igen. The Asteroids Galaxy Tour er for os, det frirum, hvor alt kan ske,« siger Mette Lindberg.

Lars Iversen, bandets producer og den anden halvdel i duoen istemmer:

»Vi er hen over årene vokset sammen som en slags søskendepar. Vi tænker musik ret ens, selvom vi har ret så forskellig menneskelig energi.«

The Big Bang

Lars’ toptjekkede lydstudie ”Rummet”, som duoen lige nu indspiller i, er milevidt fra den lille lejlighed på Guldbergsgade på Nørrebro, hvor makkerparret begyndte deres samarbejde for 11 år siden med minimalt udstyr, en billig mikrofon og dyner på væggene.

Før de to musikere begyndte arbejdet med deres første album under navnet The Asteroids Galaxy Tour, havde de allerede spillet sammen i et par år og været en del af det københavnske musikmiljø i endnu længere tid.

Begge havde haft en stor passion for musik og lyd siden barndommen.

»Jeg har altid været musikalsk opsøgende og har lige siden, jeg var helt lille, sunget og ramblet og gået enormt meget op i lyd,« siger Mette Lindberg.

I de københavnske gader kunne man tilbage i 90’erne se en ung Mette Lindberg rende  rundt  med  en  rød Sony Walkman altid forbundet til sine øre.

»Jeg kan godt lide de billeder, lyd fremkalder, og den måde man kan male med den. For mig er lyd meget visuelt.«

Da Mette Lindberg var omkring 19-20 år, havde hun allerede sunget i forskellige bands i København.

Men da hun mødte den produceren Lars Iversen, der har en baggrund som jazz-pianist, var det som om det hele for alvor gav mening.

»Mette havde - og har stadig - sådan en helt vild energi. Jeg har hende altid i baghovedet, når jeg får idéer til et nyt nummer,« siger Lars Iversen.

Henover et års tid havde Lars gået og skabt ideen til The Asteroids Galaxy Tour, og han tænkte at Mette var lige den sangerinde han havde ledt efter.

»Han havde skrevet en del sange, og det lød som det fedeste i hele verden. Meget støvet, gammelt og lækkert,« siger Mette Lindberg og fortsætter:

»Der er ikke nogen som Lars til at lave det vildeste beat.«

En Apple-reklame ændrede alt

Det store gennembrud kom - som med barndommens musik - gennem et sæt høretelefoner. Ikke i form af dem, der sad fast i hendes røde Sony Walkman, men i forbindelse med, at Apple lancerede deres nye iPod Touch.

Sangen “Around the Bend” var med på bandets første EP og blev udvalgt til at være soundtracket til MP3-afspillerens internationale reklame.

»Vores musik blev sprøjtet ud på TV. Dengang var det meget sådan, at hvis du havde en sang med i de store reklamer, så var det et tegn på det næste nye fede, du skulle høre. Levis, Vodafone og Apple var smagsdommere for, hvad der var på vej frem,« siger Mette Lindberg og fortsætter:

»Det var et kommercielt move, og føltes lidt forbudt, men samtidig var det helt rigtigt for os.«

Ifølge duoen var der dengang en opfattelse af, at man ikke måtte blande kunst med reklamer. I dag har billedet dog ændret sig, da ingen sælger plader længere. Man er nødt til at tage andre metoder i brug, hvis man vil nå et folk i hele verden med sin musik.

Det internationale gennembrud kom, da de begge var i deres tyvere. Ifølge Mette var det ikke, fordi de følte sig meget unge, da gennembruddet kom.

»Selv om jeg kun var 24, havde vi jo lavet musik i en del år, og på det tidspunkt havde Lars arbejdet som producer og musiker i diverse konstellationer. For os virkede det som om, at vi var dybt inde i karrieren,« siger hun og fortsætter:

»Hvis jeg ser tilbage på det nu, så tænker jeg, at det alligevel er ungt at være 24, samtidig med, at jeg dengang følte mig enormt voksen. Jeg tror vi lærte det på den hårde måde.«

Det har ikke altid været nemt at få den form for eksponering, som bandet oplevede, og for Mette Lindberg var det sværeste ikke at tage folks mening for personligt.

»Jeg har som mange andre til tider følt præstationsangst i forhold til, om andre ville synes, at det jeg lavede var fedt, men fandt så ud af at det er dumt at gå at bruge tid på, når det i bund og grund handler om at være til stede og give sig hen,« siger hun.

Selvom hun stadig mener, at det kan være hårdt, hvis andre ytrer sig negativt om det, hun laver, er det længe siden Mette Lindberg rigtigt har ladet sig påvirke af andres mening.

»I dag er jeg er nærmest immun over for, hvad andre siger, hvis det bare er for at lukke lort ud, uden det er konstruktivt« siger hun og fortsætter:

»Jeg tror, at noget af det allervigtigste er at omgås mennesker, der bekræfter en. Man skal være stærke sammen, for hvis man ikke løfter i flok, så falder det hele sammen,« siger Mette Lindberg.

Brasilien-Koppen

I det orange baggårdshus på Vesterbro er kaffen netop blevet brygget færdig, og fra en skuffe bliver en række kopper fra eksotiske spille-destinationer stillet op på køkkenbordet.

»Kopperne er minder fra alle de fede steder, vi har spillet koncerter. Det er fedt at have alle tour-minderne lige ved hånden, når vi laver ny musik« siger Mette Lindberg.

Hun fortæller, at man kan vælge kop alt efter, hvilket humør man er i. Mette Lindberg vælger i dag koppen fra én af deres rejser til Brasilien.

»Det er det varme humør. Et hvor man tør alt.«

Kopperne er souvenirs fra dén internationale succes, der sendte det københavnske band rundt i USA, Europa  Mexico, Sydamerika, Vietnam og Filippinerne.

»Selvom vi endnu ikke havde udgivet vores første album endnu, og kun havde en EP ude, kendte folk vores musik, og vi kunne spille store udsolgte koncerter« siger Mette Lindberg.

»På vores Myspace-side gik vi fra 300 plays i alt til at have 300.000 på et par dage,« siger Lars Iversen.

»Vi spillede engang i Filippinerne, hvor vi skulle have bodyguard på, og hvor vores bil nærmest blev væltet af tilskuerne.«

Den 6. april 2018 spillede bandet live på Hotel Cecil i København. Det var første gang i to et halvt år, og her var der fans, der var fløjet ind fra Atlanta i USA for at se dem spille.

»Det synes jeg var ret vildt. Det rører mig og er noget, jeg kan have svært ved at forstå. Tænk, at nogen rejser så langt for at opleve os,« siger Mette Lindberg.

Back in space

Imens bandet har holdt pause, har Mette Lindberg lavet tv og blandt andet været en af de tre dommere i X-factor. Lars Iversen har i mellemtiden produceret for andre kunstnere og opstartet hip-hop projektet Hot Ice.

»Vi havde brug for hver især at rode med andre projekter for at få appetitten tilbage. Vi havde brug for at trække vejret hver for sig, og det har gjort os stærkere sammen,« siger hun.

Singlen “Surrender” bliver en del af et fremtidigt album, men pladens sange vil blive udgivet løbende, da bandet ikke ønsker at blive bremset af albumformatet.

»På den måde får vi lov til at være friske med vores kreativitet, og det føles egentlig ret rart,« siger Mette Lindberg.

»Vi har planer om at samle sangene til et album om et års tid, men samtidig få sangene ud løbende, mens de er dugfriske,« tilføjer Lars Iversen.

»Når vi laver musik sammen som The Asteroids Galaxy Tour, er det som om vi er i et frirum, hvor alt kan ske. Dét rum og dén energi er virkelig fed at være tilbage i« siger Mette Lindberg.

FAKTA

The Asteroids Galaxy Tour består af sangerinde Mette Lindberg og musiker og producer Lars Iversen. The Asteroids Galaxy Tour har indtil videre udgivet tre album og debuterede i 2009 med Fruit, som var startskuddet på en karriere. Bandet har haft stor international succes efter at deres musik er blevet brugt i internationale reklamer, som blandt andet Apple og Heineken har stået bag.

The Asteroids Galaxy Tour er tilbage med singlen ”Surrender”. Sangen er den første af flere, der senere bliver samlet til et album, der bliver duoens fjerde.

”Surrender” er bandets første udgivelse siden albummet Bring Us Together, der blev udgivet i 2014. Bandet gav den 6. april 2018 også sin første koncert i flere år på Hotel Cecil i København.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.