Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: PR

Gå under jorden med din uddannelse

Faglige udfordringer og udsigt til mange spændende jobmuligheder. De to elementer er bare et par af de gode argumenter for, at uddannelsen som anlægsstruktør kan være vejen frem for dig.

Hvis jobgaranti og stort ansvar lyder som noget for dig, er uddannelsen som anlægsstruktør et særdeles godt sted at begynde. En anlægsstruktør arbejder kort fortalt med alt det, som ligger under jorden. Som første led i en byggeproces er det f.eks. anlægsstruktører, som graver ud og lægger rørene, så bygningen sidenhen kan leve op til alle de krav, vi stiller til moderne byggeri.

Til sidst i byggeriet er det igen anlægsstruktøren, der kommer indover, når der skal laves finish. F.eks. i form af belægning og anlæg af udearealer.

Med andre ord er en anlægsstruktør med til at sikre, at f.eks. nye bygninger er sikre og komfortable at leve i. Den slags kræver faglig stolthed og en solid indsigt i byggefaget. Og det kræver først og fremmest, at man gennemfører de ca. fire et halvt års uddannelse som anlægsstruktør.

»Uddannelsen som anlægsstruktør er en basisuddannelsen, som kan føre til mere specialiserede fag senere i karrieren,« fortæller Thomas Rasmussen, som er næstformand for bestyrelsen hos Danske Kloakmestre.

»I dag stiller kunderne meget høje krav til, at vi leverer et kvalitetsprodukt. Derfor er det helt åbenlyst vigtigt, at vi har medarbejdere, som sætter en ære i at lave kvalitetsarbejde. Derfor er det også vigtig, at folk uddanner sig, så de har en solid basisviden. Den viden får man på anlægsstruktøruddannelsen,« påpeger han.

Kloakmester på sigt

Når først uddannelsen er gennemført, åbner sig en verden af muligheder. Dansk byggeri er nemlig inde i en rivende udvikling i disse år og hungrer derfor efter personer med de rette kompetencer og uddannelsesbeviset i orden.

Klimasikring af danske byer og byggerier er f.eks. blandt de opgaver, der bestemt ikke bliver færre af i de kommende år.

»Vi kan se, at der allerede nu er stor mangle på medarbejdere, som kan arbejde med rørlægning og kloakering,« fortæller Thomas Rasmussen og fortsætter:»Derfor er det så vigtigt for os at opfordre både de unge og personer, som måske allerede er på arbejdsmarkedet til at tage den skide uddannelse.«

Kloakmesteren bruger ikke bandeordet som en floskel, men fordi skideligeglad.dk er web-platformen, hvor du kan læse mere om mulighederne for at uddanne dig som anlægsstruktør, og se film, som fortæller om hverdagen på uddannelsen. Du kan også se interviews med personer, som har valgt at tage uddannelsen og høre mere om, hvad de lægger vægt på, når de beskriver, hvorfor de valgt at uddanne sig som anlægsstruktør.

Her har du også mulighed for at høre mere om nogle af de fordomme, mange måske har om lige præcis kloakhåndværket.

»For nej, det er bestemt ikke så ulækkert, som man måske forestiller sig,« understreger Thomas Rasmussen.

Uddannelsen som anlægsstruktør

• Man lærer at udføre korrekt arbejde, som er holdbart imod vind og vejr

• Arbejdet er fysisk krævende, og du kommer til at arbejde i både beton og granit

• Du skal have bestået 9/10 klasse eller tilsvarende med minimums karakter 02 i dansk og matematik

• Økonomien under uddannelsen er SU og elevløn • Anlægsstruktør uddannelsen tager maksimalt 4 år og 6 mdr.

• Både bygningsstruktør og brolæggeruddannelsen giver ligeledes adgang til kloakmesteruddannelsen

• Du kan både arbejde hos kommunen eller i private kloakmester- eller byggefirmaer

Advertorialen er lavet i samarbejde med Danske Kloakmestre.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.