Det kommer til at foregå i Valbyparken fra den 6. – 8. september.
Besøg vores nye eventhjemmeside og find årets program på: www.ungdommensfolkemoede.dk eller download vores app: Ungdommens Folkemøde 2018.
Det forventes at op mod 35.000 unge vil deltage fordelt over de tre dage festivalen forløber i Valbyparken.
Lille scenen dykker ned i emner og er ikke bange for at nørde, hemmelig scene til de intime, langsomme og tabulagte indslag, ølkassen med plads til alle slags taler.
Ungdommens Folkemøde byder på mere end 90 workshops med 4000 pladser, som faciliteters på de 76 stadspladser, hvor mere end 100 organisationer vil deltage. Her et billede fra en workshop afholdt af Louise Kjølsen, Twerk Queen, psykolog og feminist på Ungdommens Folkemøde 2017.
INTERNATIONAL TALER: NATHAN LAW
Nathan Law er en ung demokrati-aktivist fra Hong Kong, som I år blev nomineret til Nobels Fredspris sammen med hans medstudenteraktivister Joshua Wong og Alex Chow.
Nathan Law er en ung demokrati-aktivist fra Hong Kong, som studerer kulturstudier på Lingnan Universitet. Han er født og opvokset i en arbejderklassefamilie, og han er dybt bekymret over den sociale retfærdighed i Hong Kong. Nathan Law er medstifter af ’Netværket af unge demokratiske asiater’ (NOYDA), hvis formål er at fremme udvekslinger blandt sociale aktivister i Japan, Taiwan, Myanmar, Thailand og andre østasiatiske lande.
I 2014 var der en række demonstrationer i flere centrale dele af Hong Kong rettet mod den kinesiske regering i Beijing i forsøget på at ændre valgloven for Hong Kong. Demonstrationerne gik under navnet paraplybevægelsen, hvor Nathan var én af de fem repræsentanter for bevægelsen, der deltog i dialogen med regeringsmagten og har dermed spillet en prominent rolle i pro-demokratiseringsbølgen i Hong Kong. Sammen med andre studenter stiftede Nathan partiet Demosistō i 2016, der kæmper for selvbestemmelse og foreslog ret til selvbestemmelse for befolkningen i Hong Kong i 2047.
I det nylige lovgivningsmæssige rådsvalg blev Nathan valgt med 50.818 stemmer i valgkredsen i Hongkong og blev den yngste lovgivende rådmand i historien. Alligevel blev hans sæde vendt i juli 2017 efter Beijings forfatningsmæssige fortolkning trods international kritik.
Nathan blev senere fængslet for hans deltagelse i paraplybevægelsen. Forfølgelsen udløste global bekymring over Beijings hårde kurs i forhold til menneskerettigheder og demokratiske bevægelser i Hong Kong. Det har efterfølgende ført til at Nathan og hans medstudenteraktivister Joshua Wong og Alex Chow er blevet nomineret til Nobels fredspris 2018 af amerikanske kongresmedlemmer og britiske parlamentsmedlemmer.
Mette Bock holder tale på Ølkassen fredag kl. 14.15
Hvorfor synes du, Ungdommens Folkemøde er vigtigt?
Fordi det er et folkemøde på unges egne præmisser. Det afspejler sig bl.a i, at det er en lidt anden type debatter i andre rammer. Det er interessant og også perspektivrigt. Det glæder mig at besøge folkemødet.
Hvordan tror du, vi kan udvide unges muligheder for samfundsengagement?
Vi har i et frit samfund som det danske rigtig mange muligheder for samfundsengagement. De grundlæggende frihedsrettigheder er på plads og hver generation må finde sin egen vej. Det væsentlige er, at unge engagerer sig, og de gør de heldigvis fortsat.
Hvad er dit håb for unge i dag?
At de erkender, at demokrati og indflydelse ikke er en selvfølge, men noget som vi alle har et medansvar. Vi glemmer tit, at det ikke er en selvfølge, men faktisk en nyskabelse intet historisk perspektiv. Demokratiet er kun så godt og stærkt, som vi gør det til.
Niko Grünfeld er en af åbningstalerne på store scene og går på fredag kl. 9.15
Hvorfor synes du Ungdommens Folkemøde er vigtigt?
Et succesfuldt demokrati kræver samfundets engagement og deltagelse. UFM er en mulighed for at øge den demokratiske bevidsthed hos de unge, og det er nu engang dem, der er samfundets fremtid.
Hvordan tror du, vi kan udvide unges muligheder for samfundsengagement?
Inddragelse er et nøgleord – de unge skal inddrages i det samfund, de er en del af, så de bliver aktive deltagere frem for passive tilskuere. Når folk bliver involverede, er der kortere vej til engagement.
Hvad er dit håb for unge i dag?
Jeg håber, de unge tager klimaudfordringerne alvorligt og i højere grad end generationerne før dem virkelig gør noget, så de til sin tid kan efterlade verden i bedre stand, end de har modtaget den.
Nicolaj Laue Juhl holder åbningstale både torsdag og fredag på store scene.
Hvorfor synes du Ungdommens Folkemøde er vigtigt?
Ungdommens Folkemøde giver et ungdommeligt blik på den verden vi lever i. Det er så vigtigt at føle sig hørt i en verden, hvor vores stemme kan føltes så uendelig lille.
Hvordan tror du, vi kan udvide unges muligheder for samfundsengagement?
Vi har brug et engagementssamfund, hvor vi fokuserer mere på det medmenneskelige gennem samfundsengagement i stedet usunde individuelle præstationer både i vores uddannelsessystem, på arbejdsmarkedet og det personlige liv.
Hvad er dit håb for unge i dag?
Vi unge bliver konstant bombarderet med pessimistiske fremtidsscenarier og krav om selvoptimering, jeg håber derfor at vi fastholder vores idealisme og drømmetrang i en tid, der gør alt andet.
Advertorialen er lavet i samarbejde med Ungdommens Folkemøde.