Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: MIA DERNOFF

Sceneskift: Roskilde Festival har fået flyttefeber

På Roskilde Festival 2019 flytter scenerne Avalon og Apollo til nye pladser. Avalon tager Apollos plads. Apollo går backstage i naturskønne omgivelser.

Der er store forandringer i vente, når Roskilde Festival åbner sluserne i 2019. Den forholdsvise unge scene Avalon har nemlig allerede fået flyttefeber og rykker op i nye omgivelser. Det samme gør lillebror Apollo.

Det blev meldt ud til årets første fællesmøde for alle de frivillige den 7. november.

AVALON FLYTTER TIL BACKSTAGE-VILLAGE

Til sommer står to af scenerne overfor et skift. Avalon og Apollo flytter. Flytningen er stadig i planlægningsfasen, men planen er, at Avalon flytter ind og overtager det område, som nu kun kendes som backstage village. Hvad det vil betyde for Backstage Village, og om det bliver den endelige placering af scenen, er endnu ukendt.

Backstage Village har indtil nu været forbeholdt de få, men nu skal de omgivelser tages i brug af de mange, da de naturlige omgivelser kan skabe smukke nye rammer for scenen. Avalons musikalske udtryk og fysiske design forbliver uændret. Stemningen vil stadig være tæt og nærværende og fungere som Roskilde Festivals musikalske teater.

ENDNU ET FLYTTEPROJEKT PÅ VEJ

Den elektroniske scene Apollo har også fået flyttefeber og scenen rykker ind på pladsen, som sidste år gav rum til Avalon. Så må vi se, om Apollos kan udfylde Avalons musikalske fodaftryk.

Heller ikke Apollo får nyt musikalsk udtryk, men der er andre ændringer at se frem til for denne scene. Der er nemlig planer om et nyt design. Festivalen holder fast i Apollos image, men de fysiske rammer bliver ændret. Apollo stod først som en oppustelig orange konstruktion og blev senere beklædt med hvide plader. Scenen har flere lysenheder end Orange scene og skaber et væld af sanseindtryk med de vilde effekter og kr

HVORFOR FLYTTE?

Der er gode grunde til at prøve noget nyt. De naturskønne omgivelser prøver man at udnytte bedre og vise nye rammer, frem for at søge at skabe områder selv, som der i de sidste år har været gjort på eksempelvis apollo-området. Samtidig håber man, at man kan definere pladsen, så der kommer en skarpere, men mere naturlig grænse mellem campingområder og festivalplads.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.