Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: DAVID ELTON

Ann-Katrine lærte at lave videokunst

Inden Ann-Katrine Schumann startede på højskole, læste hun musikvidenskab. Men det viste sig at være for tørt. Hun ville arbejde mere kreativt, og havde brug for at arbejde musikken i praksis. På et højskoleophold blev hun introduceret til VJing – live afvikling af video og grafik til koncerter og kunstperformances. Nu drømmer hun om en karriere inden for digital kunst og live-performance.

 

Ann-Katrine anede ikke hvad VJing var, inden hun kom til Engelsholm Højskole for at arbejde med elektronisk musik. Men på skolen var VJing et populært valgfag, og det gjorde Ann-Katrine nysgerrig og fik hende til at dykke ned i det.

- At tage på højskole er en af de bedste beslutninger, jeg nogensinde har taget. Jeg rykkede mig både fagligt og personligt, og efter første semester kunne jeg mærke, at jeg slet ikke var færdig med at lave alle de ting, jeg gerne ville, fortæller Ann-Katrine, som på andet semester lærte at forvandle grafik og video til fede visuals med bl.a. sampling, animation, interaktivt design og teknisk nørderi.
Hun mener, at der på højskolen er et andet rum for at lære end i den virkelige verden:

- Der er så mange muligheder for at prøve ting af. Og så er det fedt og inspirerende at være i et kreativt miljø med sindsygt dygtige medstuderende og undervisere. Alle kan være med, og vi hjælper hinanden. Det er vildt fedt, siger hun.

En af de ting, Ann-Katrine lærte på højskolen var tapemapping, som hun arbejdede med i sit afslutningsprojekt. Det blev til kunstinstallationen ”My planet”– en planet, som var tapet op på en væg, og hvor hun kunne projicere grafik og video op på:

- Det var meget tilfredsstillende at se det færdige produkt, ud fra min oprindelige idé, fortæller Ann-Katrine, som fandt ud af, hvor meget, det betyder at have det i hænderne og prøve af, hvad det kan. Og netop det er hendes råd til andre, som har lyst til at arbejde med VJing:

- Det er lidt en kliche, men kast dig ud i det og giv dig selv lov til at lege og prøve en masse ting af. Det er det, du lærer mest af. Brug dine medstuderende, se en masse kunst, lyt til musik, se, hvad der inspirerer dig. Og så giv dig selv lov til at lege.

Højskoleopholdet har lært Ann-Katrine at eksperimentere og arbejde ud fra faste rammer:

- Jeg elsker at sidde og lege med effekter, fordi jeg kan se, hvordan det påvirker mit materiale med det samme. Det er blevet en del af min kreative proces at lege med det. Derefter giver jeg mig selv benspænd at arbejde ud fra. Når jeg kommer i kreativt flow, tager jeg de bedste ting og arbejder videre med det, smiler hun.

Kort om linjefaget

  • Linjefaget hedder Audiovisuel kunst og VJing og det eneste sted i Danmark, hvor du kan arbejde med VJing som teknik og kunstform er Engelsholm Højskole.
  • VJing er performance med videografik som kan bruges til fx koncerter, skuespil og digitale kunstinstallationer.
  • På lingefaget arbejder man bl.a. med sampling, 2D/3D animation, interaktiv grafik, video, interaktionsdesign og lysdesign.
  • Næste hold starter 10. januar og varer 12 eller 24 uger.

Advertorialen er lavet i samarbejde med Engelsholm Højskole.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.