Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: PR

Efterårsvejr = koncertvejr

 

LISS

WALL OF SOUND, FÆNGSLET I HORSENS

6.-7. september

Horsens vokser i disse år, og det kan heldigvis også ses på livescenen. Den 6.-7. september byder festivalen Wall of Sound på et stærkt program med danske kunstnere. Det er udendørs, så her kan man forhåbentlig nyde de sidste sensommerlige solstråler i godt selskab med nogle af landets stærkeste live-bands. Oplev bl.a. The Savage Rose, Den Sorte Skole, Liss, Phlake, Jada, Kesi, TopGunn og mange andre.

Hong Kong

FLØJLSTORDEN TOUR

Hvis man er til ung, dansksproget indiepop, så skal man sørge for at fange Hong Kong på én af deres efterårskoncerter. Det kan man i september på Walthers i Skanderborg den 7., på Posten i Odense den 21. og på Ideal Bar i København den 27. Duoen spiller desuden på

Bivox Festival i Aabenraa den 25. oktober.

Chromatics, Desire & In Mirrors

DEN GRÅ HAL, KBH.

4. oktober

Er du fan af post-punket synth-pop og italo-disco noir? Eller er du én af dem der har set Nicolas Winding-Refn filmen ’Drive’ et utal af gange? Så skal du glæde dig til at Chromatics tager på turné for første gang i fem år, hvor de har både Desire og In Mirrors med sig. Denne særlige koncertaften kaldet ’Double Exposure’ er visuelt akkompagneret af en spillefilm, der henover aftenen vil udviske grænserne mellem scene og skærm.

Mikael Simpson & Sølvstorm

EN TURNÉ NED AD MINDERNES ALLÉ

For første gang i 8 år har Mikael Simpson samlet bandet Sølvstorm til en koncert på Copenhagen Jazz Festival. Det foregår den 7. juli på Islands Brygge, og det bliver efter sigende en koncert præget af nyklassikere som ”Du drømmer om et andet sted”, ”Jeg kan se det, at du ved det” og ”Inden du falder i søvn” – men der kommer muligvis også et par spritnye numre på banen. Jazzfestivalen byder igen i år på store koncertoplevelser både inde og ude, og hele herligheden foregår den 5.-14. juli forskellige steder i København.

Selma Judith

LILLE VEGA, KBH.

18. oktober

Hvis man skulle være så uheldig ikke at have fanget Selma Judith på én af sommerens mange festivaler – eller hvis man blot trænger til endnu engang at opleve hendes fantastiske R’n’B univers med harpen som midtpunkt – så har man chancen nu!. Det er gået stærkt for den unge sanger, sangskriver og harpenist, der er stormet frem siden hun udgav hottet ’Kind of Lonely’ tilbage i oktober 2018. Her et år senere har hun sin allerførste headliner-koncert den 18. oktober i Lille VEGA.

Nilüfer Yanya

ATLAS & LILLE VEGA

22. og 23. oktober

Hvis man kan lide artister som Dido, Jessie Ware og Jessica Pratt kan man med fordel tage til en af koncerterne med engelske Nilüfer Yanya. Hun er en sanger og sangskriver, der forstår at kreere både livlig og sjælfuld indiepop, der trækker på såvel soul, jazz og triphop. Et af de navne vi kommer til at se meget mere til i fremtiden. Den 22. oktober gæster hun Atlas i Aarhus og den 23. oktober gælder det Lille VEGA i København.

Lowly

STUDIE 2 OG VOXHALL

7. og 8. november

Aarhusianske Lowly modtog international anerkendelse for deres andet album ’Hifalutin’, som de udgav tilbage i april. Herhjemme høstede de både 5 stjerner hos Soundvenue og Politiken, og roserne fortsatte på deres ridt over de danske festivalstepper. I efteråret besøger de både København i DR Studie 2 den 7. november og hjembyen Aarhus på VoxHall den 8. november.

Freddie Gibbs

PUMPEHUSET, KBH

2. november

Freddie Gibbs har sat sit eftertrykkelige præg på de sidste års hiphop-landskab. Han debuterede i 2009, men brød først for alvor igennem i 2014, da han udgav det lovpriste album Piñata med den ikoniske producer Madlib. I juni landede albummet Bandana, og den benhårde rapper er atter tilbage i København. Fang ham på Pumpehuset den 2. november, det er et liveshow man ikke vil gå glip af.

Aalborg Metal Festival

STUDENTERHUSET, AALBORG

7.-9. november

Aalborg Metal Festival blev afholdt første gang i 2002, som en éndags-festival med mindre bands, og har

siden da udviklet sig til at være en nu 3-dages festival,

hvor op mod 25 metalbands fra både ind- og udland præsenteres i løbet af torsdag, fredag og lørdag.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.