Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

George R.R. Martin FOTO: PR

Vi får en Game of Thrones-spinoff: Nu er der afsløret nye detaljer om serien

 

Efter otte sæsoner og ni år sluttede Game of Thrones-eventyret i foråret.  Men hvad gør man nu, hvor serien er slut, og man sidder tilbage uden drager, vold og incestuiøst sex? Man venter selvfølgelig på, at en ny Game of Thrones-serie bliver færdig.

Mammutter og Direulve

Vi har allerede fået at vide, at serien vil finde sted 5.000 år før det Westeros, vi kender i Game of Thrones.

Serien har uofficielt arbejdstitlen The Long Night, og skal handle om både de skrækindjagende hemmeligheder fra Westeros’ historie til den sande skabelseshistorie om The White Walkers og mysterierne fra Østen, har HBO tidligere fortalt.

Pilotafsnittet til serien bliver ifølge Entertainment Weekly optaget i Nordirland i løbet af sommeren. Og nu har George R.R. Martin i et interview med mediet afsløret flere detaljer.

For det første er Westeros inddelt i omkring 100 kongeriger. Langt flere end vi er vant til. ”Hvis du går længere tilbage, så var der ni riger, og 12 riger, og på et tidspunkt kommer du tilbage til 100 riger – små riger – og det er den æra, vi taler om her,” fortæller George R.R. Martin til Entertainment Weekly.

Han fortæller også, at vi skal forvente at slægten Stark er med i serien. Og selvom æraen er før drager, så er der andre skabninger med.

”Selvfølgelig er the White Walkers der - eller som jeg kalder dem i mine bøger: The Others - og det kommer til at være et aspekt af det. Det er ting som direulve og mammutter.”

Vi kan seriøst ikke vente til denne her rammer skærmen. Forhåbentlig bliver de andre Game of Thrones-serier, HBO brygger på, også til noget.

Filmen får premieren den 31. oktober 2019 i danske biografer.

TJEK LIGE, HVEM DER ER HENDES FORÆLDRE

Stranger Things sæson 3 har flere overraskelser i ærmet (vi lover ikke at spoile dem her). Men den største overraskelse er måske seriens nye stjerne Robin.

Hvis hun ser bekendt ud, så er du i hvert fald ikke helt gal på den. Det er ikke sikkert, du nogensinde har set hende før. Skuespilleren, der spiller Robin i Stranger Things hedder Maya Hawke, og hun har ikke haft særlig mange skuespillerroller tidligere.

Men hendes ansigt afslører måske en ting eller to. For hun ligner sin mor ret meget. Og hendes mor er en verdenskendt skuespiller.

Robin hyldes i Stranger Things

Maya Hawkes mor er Uma Thurman. Ja, den Uma Thurman, der har spillet med i film som Kill Bill, Pulp Fiction og Nymphomaniac.

Og Maya Hawkes far? Det er ingen ringere end Ethan Hawke, der er kendt for sine roller i film som Dead Poets Society og Before Sunrise.

Maya Hawke er blevet hyldet for sin rolle som den sarkastiske og skarpe Robin, der står i isboden i Scoops Ahoy og langer is over disken sammen med Steve i shoppecentret Starcourt.

Hun debuterede i 2017 serien Little Women. Og så har hun også en rolle i årets absolut mest ventede film - Tarantinos kommende Once Upon a Time in Hollywood.

På Instagram har Maya Hawkes far Ethan Hawke allerede pralet med sin dygtige datter. I et Instagram-opslag roser han hende for hendes præstation i Stranger Things og flere af fars verdensberømte venner er helt enige i kommentarfeltet.

Blandt andet Game of Thrones-stjernen Sophie Turner, der har skrevet ’Hun er fantastisk’ til opslaget.

Vi kan kun stemme i. Maya Hawke gør det dælme godt som Robin i Stranger Things.

Claes Bang spiller hovedrolle i stor Netflix-serie: Se ham som Dracula

Netflix er blevet ret vild med danskere. Susanne Bier instruerede sidste år Bird Box, der blev en af de mest sete film nogensinde på Netflix. Den danske Netflix-serie The Rain bliver forlænget med en tredje sæson, og nu har den danske skuespiller Claes Bang scoret en hovedrolle i en ny, stor Netflix-serie.

Claes Bang skal spille ingen ringere end grev Dracula i den nye Netflix-serie, som er en fælles produktion mellem BBC og Netflix og er skrevet af de to masterminds Steven Moffat og Mark Gattis. De står blandt andet bag BBC-hittet Sherlock.

Nu er de første billeder af Claes Bang som Dracula i den nye Netflix-serie blevet offentliggjort. Og danskeren gør altså en overbevisende figur i rollen.

Karismatisk og sexet

Claes Bang er begejstret for rollen som den blodsugende vampyr, fortæller han i en pressemeddelelse.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at fordybe mig i denne ikoniske og meget interessante karakter. Ja, han er ond, men der er så meget mere ved ham, han er karismatisk, intelligent, vittig og sexet.”

Samtidig med, at de første billeder er blevet offentliggjort, er der også flere skuespillere, som er blevet tilføjet til rollelisten.

Claes Bang skal spille over for Lyndsey Marshal, der blandt andet har været med i Trauma og The League of Gentlemen, Matthew Beard, der har spillet med i The Imitation Game og også Lydia West, der er aktuel lige nu i HBO’s Years & Years.

Serien bliver på i alt tre afsnit af spillefilmlængde. Der er endnu ikke blevet offentliggjort en premieredato, men mon ikke vi snart får lov at se Claes Bang som Dracula i serien.

Kendt Disney-sang bliver for kontroversiel: Skal laves helt om i ny Disney-film

Det er lidt af en fest at være Disney-fan i disse år. Disney er i gang med at genoplive alle de gamle tegnefilmklassikere i nye film.

En af de film, Disney har på tegnebrættet, er klassikeren Lady og Vagabonden. Den kommende Lady og Vagabonden-film kommer dog ikke til at ligne den gamle klassiker helt. Det forlyder, at Disney har tænkt sig at sløjfe en kendt sang fra Lady og Vagabonden. Det skriver mediet Variety.

Kritik af sang

Den sang fra Lady og Vagabonden, som Disney angiveligt vil droppe, er den, de to siameserkatte synger.

Sangen og måden kattene er portrætteret på har gennem årene fået en del kritik for at være racistisk. De to siameserkatte er blandt andet tegnet med store fortænder – en karikatur af asiater, der blev brugt en del i 40’erne og 50’erne.

Siameserkattene er heller ikke særligt søde, og det er hele tiden Lady, cockerspanielen med de fluffy ører, der bliver skældt ud for al den ballade, de to siameserkatte laver.

Disney har hyret sangstjernen Janelle Monáe til at hjælpe med at give sangene fra den gamle film et ansigtsløft. Og ifølge Variety er der tale om, at Monáe skal lave en helt ny sang, der skal udskifte siameserkattenes kontroversielle sang fra Lady og Vagabonden.

Til Variety fortæller insidere fra settet også, at de to siameserkatte slet ikke skal være med i den kommende film. I stedet bliver de to karakterer omskrevet og kommer altså ikke til at blive portrætteret som siameserkatte i filmen.

Det er ikke første gang, at Disney bruger en genindspilning til at ændre i en gammel tegnefilm. I den nye Dumbo-film, der kom ud i foråret, droppede Disney helt scenen, hvor Dumbo drikker sig fuld, og lyserøde elefanter danser rundt om ham.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.