Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: PR

Guide: Ny musik i 2020

2020 tegner allerede til at blive et stærkt år i musikkens tegn. Der er et væld af nye artister at holde øje med, der er bands du måske allerede kender, der kommer til at udgive nu musik, og så er der dem, som du måske har til gode at lytte til. Gotha guider dig her til, hvor du skal rette dine ører hen i det nye år.

ICEAGE

Årtiet afsluttes og ny plade er på vej

Vi starter med et af de mest succesfulde danske eksportbands i nyere tid. Punk-rockerne i ICEAGE kunne i 2019 fejre 10 års jubilæum. Udgivelsen albummet ”Beyondless” fra 2018 tog dem rundt i verden til mere end 200 koncerter bl.a. på den legendariske Coachella-festival i Californien og til en koncert ved den demilitariserede grænsezone mellem Nord- og Sydkorea. De starter det nye år med to danske koncerter på Bremen Teater i København den 8. januar og VoxHall i Aarhus den 31. januar. Det bliver de allersidste muligheder for at opleve det hæsblæsende liveband, inden de udgiver ny musik, hvilket efter sigende også bliver i 2020.

BETTE

En af de mest lovende danske artister lige nu

En anden dansk artist ,vi glæder os til at høre ny musik fra, er BETTE, som tilmed spiller sin første headliner-koncert nogensinde på Lille VEGA i København den 31. januar. BETTE har i 2019 påberåbt sig opmærksomhed ved flere lejligheder, bl.a. da hun helt uden noget pladeselskab i ryggen strøg ind på P3’s Ugens Uundgåelige med singlen ”Hører dem ik’”. Hun arbejder lige nu på at færdiggøre sit debutalbum, som udkommer i 2020.

HATARI

Hvis Ramstein og Die Antwoord fik en islandsk baby

Hvis du er til hårdtslående livemusik og endnu ikke har stiftet bekendtskab med islandske HATARI, så er det ved at være på tide. HATARI er et politisk multimedieprojekt, der ønsker at vise skyggesiderne af det neoliberale samfund. Teksterne synges med lige dele længselsfuldhed og punket aggressivitet, og der er en skarp kobling mellem deres cyberpunkede BDSM-påklædning og deres apokalyptiske budskaber om forbrugersamfundets etik og moral. Måske du var heldig at opleve dem på årets Roskilde Festival, men ellers spiller bandet deres første danske venue koncerter den 29. januar i Store VEGA i København og den 30. januar på Train i Aarhus.

GENTS

Nyt album og omfattende DK-tour

Danske GENTS er efterhånden nogle garvede spillere på den danske musikscene med et væld af koncerter og festivaloptrædender i bagagen. Albummet ”Human Connection” udkom i oktober 2019, og det skal den 80’er inspirerede alternative popduo nu ud og spille live i en omfattende turné rundt i Danmark. De starter i Aabenraa den 23. januar og slutter i Thisted den 22. februar – undervejs kommer de forbi både Esbjerg, Sønderborg, Odense, Svendborg, Kolding, Horsens, Aalborg, Skanderborg, Aarhus og København.

(SANDY) ALEX G

Kort koncert til Københavns Tastemaker-event

Den 26-årige amerikanske sangskriver (SANDY) ALEX G ynder at betegne sig selv som en slacker, men en ærketypisk slacker udgiver ikke bare sådan 9 studiealbums på ligeså mange år. Hans enigmatiske DIY-sangskriverstil, der har gjort ham til en af de mest underspillede indie rock-stjerner fra det seneste årti, veksler mellem at være blotlæggende og tildækket, og hans lyriske referenceramme er lige så imposant som listen af kunstnersammenligninger er flatterende – fra Elliott Smith til tidlig Kurt Cobain over Sufjan Stevens, videre til salig Daniel Johnston og sågar til The Knife-forsangeren Karin Dreijer. Den 21. februar kan han opleves på VEGA i København i det relativt nye koncertformat JOURNEY FEST. hvor up-coming artister fra ind- og udland spiller koncerter af 30-40 minutters varighed – en oplagt mulighed til at få åbnet sine øre for ny og spændende musik i forskellige genrer. Den 21. februar spiller desuden VEGYN fra London, der bl.a. er kendt for sine producer-samarbejder med Frank Ocean og Travis Scott, og danske DIRT BIKE, der er frontmand fra Pardans Gustav Berntsens helt friske soloprojekt – bestemt også artister, der er værd at holde skarpt øje med i 2020.

HJALTE ROSS

Danmarks svar på Nick Drake skal på forårstour

HJALTE ROSS udgav tilbage i efteråret 2018 sit stærkt anmelderroste debutalbum ”Embody”. Dette bragte ham forbi en bred skare af sommerens festivaler, et efterår på tour med Mikael Simpson og nu er han endelig klar til sammen med sit band at indtage spillesteder rundt omkring i hele landet. HJALTE ROSS bliver ofte kaldt Danmarks egen Nick Drake, og de deler da også producer – den helt legendariske producer John Wood, som tidligere også har arbejdet med Pink Floyd, Nico, John Cale, Cat Stevens og mange flere, tog nemlig til Nordjylland og indspillede pladen sammen med Hjalte. På forårsturnéen starter de på Turbinen i Randers den 18. marts og slutter på Harders i Svendborg den 17. april. Touren bringer dem desuden forbi Køge, Thy, Ringkøbing, Kolding, Vejle, Fredericia, Aarhus, Odense, Aalborg og København.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.