Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: PR

Jesper på Kalø Højskole - højskolen for bæredygtighed

Godt et halvt års tid efter sin afsluttende eksamen får Jesper angst.  Det starter med usikkerhed om uddannelses- og erhvervsvalg. Presset fra omgivelserne stiger.

Tvivlen nager mere og mere. Som et lyn fra en klar himmel melder utrygheden sig, og de første lette angstanfald bryder snart ud. Kun for at øges i antal og styrke over de næste måneder.

Selvtilliden, selvværdet, troen på egne evner og muligheder skrumper langsomt for næsten at forsvinde helt nogen tid senere.  Jesper selv fylder hurtigt mere og mere i Jespers bevidsthed. Snart er der ikke plads til andre. Med det resultat at ubeslutsomhed, tiltagende initiativløshed og passivitet og sluttelig handlingslammelse overtager ham.

Forskellige initiativer inden for de autoriserede systemer skulle forsøge at hjælpe Jesper til at finde vej tilbage til en normal dagligdag. Men forgæves. Bl.a. fordi systemerne ikke altid kunne rumme Jespers personlighed. Han havde brug for et sted, der respekterede ham som individ med de for ham særlige karakteristika.

Så han søgte til Kalø Højskole. Fordi der her er en lang tradition for mangfoldighed og udsyn. Netop de 2 ting giver plads til den enkelte. De giver blik for andre kulturer og mennesker. De giver blik for biodiversiteten i naturen. De giver perspektiver på tilværelsen og viser dens mange muligheder. De udvikler ansvarligheden og myndiggør personligheden.

Og derved udvikles og styrkes forståelse af egen identitet og sammenhæng i det bærende og nærende fællesskab.

Det er det du gør på højskolens Outdoor-Ranger kursus, som vi afvikler i samarbejde med en række grønne organisationer og foreninger midt i Nationalpark Mols Bjerge, bl.a. vores nabo Danmarks Jægerforbund og Outdoor-Rangeren over alle Jon Lindberg Jensen, vinder af DRs Alene i vildmarken 2017 + mange andre fagligt og menneskeligt særdeles kompetente aktører. Alt sammen under overskriften bæredygtighed!

Advertorialen er lavet i samarbejde med Kalø Højskole.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.