Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Koncertoplevelser de næste 3 måneder

 

Big Thief

11.03 – Store VEGA, KBH

15.03 – VoxHall, Aarhus

Efter en udsolgt koncert på Lille Vega går Big Thief et skridt op, når den anmelderroste folkrock-gruppe gæster Store Vega den 11. marts og VoxHall den 15. marts. Big Thiefs alternative folkrock har gået sin sejrsgang over hele verden, og også herhjemme er denne march blevet noteret. Både af anmelderne, der kalder frontkvinde Adrianne Lenker ’vor tids måske bedste bud på en ny, stor sangskriverbegavelse’ og bandet for ’et af USA’s bedste’, men også af lytterne, der senest strømmede til koncerterne sidste gang de besøgte Danmark.

M.I.L.K.

14.03 – Hotel Cecil, KBH

Efter flere succesfulde singler og EP’er de seneste år er danske M.I.L.K. snart klar til at udgive sit debutalbum. Den 14. marts kan du opleve de nye sange på Hotel Cecil. Emil Wilk, manden bag M.I.L.K, slog i 2016 igennem med debutsinglen ”Following the Sun”, efterfulgt af debut-EP’en “A Memory of a Memory of a Postcard”. Sidenhen har han opnået en bred fanskare på tværs af Europa med sine nysgerrige, genreblandende og sommerlige popsange, mere end 15.000.0000 streams og opbakning fra medier som NME, Beats 1 og Rolling Stone samt diverse optrædener på de største franske tv- og radiokanaler. Han har samarbejdet med en lang række musikere, heriblandt franske ikoner som Benjamin Biolay og The Avener, hollandske Benny Sings samt danske Blondage. Diverse studiesamarbejder kulminerede i 2018 med EP’en ”Maybe I Love Kokomo”, som blev udgivet gennem det store amerikanske pladeselskab Capitol Records. Efter at have udsendt en række singler i løbet af 2019 og starten af 2020 udkommer hans første fuldlængde album omsider lige inden koncerten.

Marshall Cecil

14.03 - Lille VEGA, KBH

Marshall Cecil løfter sløret for deres genrevævende popmusik når de d. 14 marts 2020 gæster Lille Vega i forbindelse med udgivelsen af deres debut-album 'Going up / Going down'. Marshall Cecil debuterede på imponerende vis da de for to år siden præsenterede verden for deres særegne popunivers, der legende sammensmelter elementer fra R&B, pop, hip-hop og rock. Et unikt musikalsk univers der med et stort og detaljeret lydlandskab kredser om frygt, ensomhed, glæde og de op- og nedture livet byder med sig. Deres singler og musikvideoer ledte til ros fra flere musikkritikere og blev efterfulgt af optrædener på prominente festivaler i ind- og udland. Marshall Cecil har siden deres debut gået stille med dørene og peget fokus indad for at skabe ny musik. Med udgivelsen af deres nye single og musikvideo 'Soliloquy (Wouldn't Feel Alone)', der også blev valgt til P3’s Uundgåelige, har trioen åbnet det første vindue ind til deres bipolare popunivers der både lyrisk og musikalsk formår at svinge fra det melankolske og indadvendte over i det triumferende og transcendentale. En bevægelse der meget passende bliver samlet under albumtitlen: 'Going up / Going down'.

Happy Mondays

15.03 - Store VEGA, KBH

Madchester-legenderne Happy Mondays kommer til Danmark for første gang i 12 år, når dance-rock-pionerernes Greatest Hits-turné lægger vejen forbi Store Vega den 15. marts. Her vil være rig mulighed for at danse og synge med på hits som ’Step on’, ’Kinky Afro’ og ’Twenty Four Hour Party People’. Happy Mondays står efter 30 år som et epokegørende band fra den pulserende ravescene i Storbritannien omkring de sene 80’ere og tidligere 90’ere, og forsanger Shaun Ryder og co. betragtes som et af de største navne på den farverige og legendariske dance-rock scene.

Hjalte Ross

18.03-17.04, hele landet

Oplev det danske folk-talent Hjalte Ross’ smukke sange i intime rammer, når han tager på dansk turné i marts og april. Den unge dansk sangskriver, sanger og guitarist udgav i efteråret 2018 sit anmelderroste debutalbum ”Embody” – en plade han havde arbejdet på i to år. Ross' stemme rummer et klarsyn og en særlig taktilitet, som sammen med hans dristige fingerspil giver albummet en intens og afsondret lyd af tidløshed. Hjalte Ross’ sange er komponeret på akustisk guitar og båndoptager, inden de bliver akkompagneret af store arrangementer. Han starter på Turbinen i Randers den 18. marts og slutter på Harders i Svendborg den 17. april. Touren bringer ham desuden forbi Køge, Thy, Ringkøbing, Kolding, Vejle, Fredericia, Aarhus, Odense, Aalborg og København.

ZAAR filmkoncert

27.03 - Urban 13, KBH

Se den charmerende kunstkortfilm om den israelske danser og koreograf Danielle Agami med en lydside af den kompromisløse danske artist Zaar, der efterfølgende giver koncert. Gennem en cinematisk fortolkning af den israelske danser og koreograf Danielle Agami’s performance ’Framed’, gives der et humoristisk og hjerteskærende blik på kvindelighed. Her skildres Agamis personlige rejse som kunstner, et brændende ønske om forbindelse og en utrættelig lyst til at udtrykke sig selv. Disse følelser kommer også til udtryk i filmens intense og emotionelle lydside, der er skabt af den danske musiker Zaar. Zaar, der er kendt for sin majestætiske vokal og synth-tunge beats, vil efter filmvisningen træde på scenen med numre fra sin nyudgivne debut EP ‘My Sense of Humor’, der blandt andet indeholder soundtracket til ’HOMESICK’, og derudover vil hun også spille helt nyt materiale. Hele eventet finder sted på det nye venue under Bispeengbuen, Urban 13.

Hôy la

27.03 - Cecil AM, KBH

Siden Hôy la udgav hendes første single ‘Please’ er det gået stærkt for den norske, Københavnbaserede artist - der er blevet skamrost for hendes nordiske take på trip hop. Hôy la, der som privatperson hedder Ingri Høyland, er en insisterende DIY producer og sangskriver der brugte 8 måneder på. at få rettighederne til 6 sekunder fra en kinesisk visesang for et “uundværlig sample”. Høyland laver sit eget artwork og videoer, og har udviklet et skarpt nordisk og minimalistisk udtryk. Eksempelvis præsenterede hun japansk æstetik, performancekunst og arkitektur i musikvideoerne til Purple og Saturday.  Live skaber Ingri Høyland, sammen med sit band et eksplosivt og insisterende univers. Et univers hvor det elektroniske møder det akustiske i et lydbillede der er lige så blødt, som det er mørkt og forførende. Og så er Hotel Cecils koncerter til Cecil AM gratis, hvis man kommer inden kl. 00:00!

Chelsea Wolfe

30.03 – DR Studie 2, KBH

Hun er blevet kaldt "mørkets dronning", "mørkets fyrstinde" og "mørkets stjerne" af begejstrede anmeldere, der simultant bøjer sig i støvet for Chelsea Wolfe. Men det er ikke den amerikanske singer-songwriters ellers gotiske udseende, hendes høje skikkelse eller den ravnsorte facade, der fremkalder denne ærefrygt. Den presser Chelsea Wolfe ud af sine lyttere med et dommedagsindgydende mix af gotisk rock, metal og folk, der har gjort hende til en af de vigtigste sangskrivere i nyere tid. Den knælende anmelderskare har gentagende lovprist Chelsea Wolfe for hendes tryllebindende koncerter, som på Roskilde Festival i fjor, hvor blandt andre Gaffa trodsede en koncert i fuld dagslys med en femstjernet anmeldelse.

Johathan Wilson

31.03 – Lille VEGA, KBH

Musikken bobler i Wilsons årer. Han har turneret intensivt med sit seneste album Rare Birds, indspillet for en række store artister og turneret som sessionmusiker for Roger Waters. Nu er den arbejdsomme musiker endnu en gang klar med nye sange. Det kommende album er blevet indspillet i Nashville og er en ode til amerikansk folkmusik. Her har han arbejdet sammen med musiker og co-producer Pat Sansone fra Wilco  med tilblivelsen af Dixie Bue. Jonathan Wilson står med sine produktioner på skuldrene af 70'er ikoner som Crosby, Stills & Nash, Jackson Brown og Tom Petty. Men han formår samtidig at indkapsle de smukke referencer i sit eget ekspanderende lydunivers. Albummet udkommer til foråret, og Wilson har udgivet to lækre bluegrass-inficerede singler i form af ”So Alive” og ”Skinny Legs”. Tilbage i 2014 spillede han en magiske koncert i et komplet udsolgt Lille VEGA, der fik Kim Skotte til uddele fem hjerter i Politiken og skrive: “En gave til musikken. Simpelthen.”

Yael Naïm

02.04 - Brorsons Kirke, KBH

Født i Frankrig af tunesiske forældre, vokset op i Israel, et hit i både USA og Europa; singer-songwriteren Yael Naïm har over to årtier markeret sig som en uforfalsket, interkontinental folkstjerne. Yael Naïms livsbekræftende folklyd kan opleves i enestående rammer, når Brorsons Kirke historiske og smukke omgivelser den 2. april inviterer til stævnemøde med den prisbelønnede sangerinde.

Schultz & Forever

02.04 – Ideal Bar, VEGA, KBH

03.04 – TAPE, Aarhus

To år efter det anmelderroste debutalbum, Grand Guignol er Schultz & Forever tilbage og klar med opfølgeren Declaration of Love, der udkommer den 13. marts 2020. Førstesinglen herfra, ”Everybody Hates Him”, er ude nu og varsler om endnu et kreativt spring fra den musikalske kamæleon, Jonathan Schultz. Albummet Declaration of Love er produceret i samarbejde med Mads Muurholm, der bl.a. har lavet musik med Waldo & Marsha og Hans Phillip. Schultz & Forever har fundet et nyt udtryk, der vægter det blødere, varme og poppede i et lydbillede, der skeler til både Simply Red og Fleetwood Mac. På samme tid trækker det tråde til Schultz’ tidligere EP’er, og sangskriveren formår på denne måde at lyde som sig selv indhyllet i ellers spritnye musikalske omgivelser.Tematisk set er albummet en fortælling om isolation og ugengældt kærlighed, forankret i fortællingen om hemmelig kærlighed til en ven, der bliver udstødt fra en gruppe. Det kan opleves live på Ideal Bar i KBH og på Tape i Aarhus.

Dirt Bike

10.04 - Cecil AM, KBH

Bag navnet Dirt Bike finder man 23-årige sangskriver og producer Gustav Berntsen. Siden 2015, har Gustav, som frontmand i punkbandet Pardans, været en aktiv figur i den eksperimenterende scene omkring Mayhem. I år debuterer Gustav med sit nye solo projekt Dirt Bike; et pop-projekt der på mange måde står i kontrast til punken, men alligevel bevarer nogle forbindelser. Rig på detaljer kombinerer Dirt Bikes første single ”Roll In The Hay” lo-fi guitarer, tunge hip hop beats og catchy pop melodier. Lytteren inviteres ind i en kalejdoskopisk sommerdrøm, en varm og pirrende virkelighed, hvor referencer og forskellige musikalske genretræk flyder ind og ud af lydbilledet. I hvert vers introduceres et nyt sonisk miljø, scenerne skifter konstant på legesyg vis. Der peges på 90’er guitar-indie, nutidens trap og klassisk strygermusik på en og samme tid. Man kan mærke en ulmende ærlighed og ømhed i Dirt Bikes musik.

Destroyer

26.04– Pumpehuset, KBH

I starten af 2020 udkommer canadiske Dan Bejars 13. album som Destroyer, 'Have We Met', der også sender ham og bandet på en tour, som lægger vejen forbi Pumpehuset 26. april. Han har markeret sig som en af de største nordamerikanske sangskrivere fra det seneste kvarte århundrede. I 2011 udkom det egentlige gennembrudsalbum ’Kaputt’, der var indhyllet i elektronisk softrock og sexede jazz-blæsere. Her stirrer Destroyer ind i en verden, der er på vej mod sin undergang, mens Bejars poetiske lyrik om kærlighed, døden og det moderne samfund er mere tidsløs end nogensinde. Således er ’Kaputt’ at finde på mangt en opsamlingsliste over årtiets bedste albums; blandt andet hos Pitchfork, der har ’Kaputt’ som det 22. bedste på sin top-200-liste.

Real Estate

24.06– Pumpehuset, KBH

Et af de mest vellydende og vellidte indie rock-bands fra det seneste årti, Real Estate, er tilbage, hvor de hører hjemme. Med udgivelsen af New Jersey-bandets femte album, ‘The Main Thing’, gæster Real Estate Pumpehuset 24. juni. Det symbiotiske samspil og de sfæriske guitarharmonier har igennem et årti udgjort hjørnestenen i Real Estates surf-lyd, der album for album er blevet gradvis mere stringent. Denne tiltagende skarphed har givet større albuerum til nuancer i frontmand Martin Courtneys sangskrivning og tekster, der i løbet af et årti har vekslet mellem ungdommens usikre slingren mod voksenlivet over til eksistentiel angst og alt derimellem. Det er simple, ubestridelige budskaber om store følelser, der luftigt ligger som en sky over Real Estates intelligente og inciterende janglepop.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.