Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Elever får stort ansvar i Novo Nordisk

 

Det er en superspændende arbejdsplads med rigtig gode jobmuligheder”. Mathias Egede Lambert Petersen har ikke ét sekund fortrudt, at han valgte at starte som procesoperatørelev med pharmaspeciale hos Novo Nordisk i Kalundborg i februar sidste år. Han har altid haft interesse for kemi, teknik og maskiner, så da han efter studentereksamen og en periode i forsvaret skulle vælge karrierevej, var det oplagt at søge elevplads hos Novo Nordisk. ”Jobbet som procesoperatør er rigtig interessant, og da jeg vidste, at der er mangel på operatører, og at Novo Nordisk er en eftertragtet arbejdsplads med en rigtig god elevuddannelse, var det oplagt at søge elevpladsen”, fortæller 23-årige Mathias Egede Lambert Petersen, der har valgt pharma som speciale. ”Jeg synes, at det er meget spændende med en ekstra uddannelse, som giver rigtig god mening, når jeg er på Novo Nordisk”, tilføjer Mathias Egede Lambert Petersen.

Afvekslende hverdag

Procesoperatør med pharmaspeciale er en ny uddannelse, som Novo Nordisk har skabt i samarbejde med Industriens Uddannelser, erhvervsskolerne og medicinalindustrien. Som procesoperatør med pharmaspeciale får man en afvekslende hverdag, og i en branche med skrappe myndighedskrav, er det vigtigt med kompetente medarbejdere, der kan levere kvalitet uden ressourcespild - hver gang. ”Når jeg møder ind kl. 07.00 har vi altid et overlap med vores leder, hvor vi gennemgår dagens opgaver og hører, om der er problemer, vi skal være opmærksomme på. Når vagten så går i gang, er jeg med til at holde anlæg og maskiner kørende, samtidig med at jeg overvåger produktionen og er med til at forebygge og løse tekniske problemer”, fortæller Mathias Egede Lambert Petersen. Som procesoperatør skal man være indstillet på skifteholdsarbejde, da produktionsanlæggene som regel kører hele døgnet. Samtidig får man en stærk faglig profil, da man kommer til at beskæftige sig med mange forskellige områder, bl.a. LEAN, kemi, mikrobiologi, matematik, sikkerhedsregulering, forretningsforståelse og styring af produktionsanlæg.

Vi er med til at sikre medicin til patienterne

”Arbejdet giver en rigtig god følelse af, at man er  med til at udføre en vigtig rolle. Vi er med til at sikre, at patienter fx får den medicin, de har brug for, så vi har et stort ansvar, og selv om man får et job som procesoperatør, så er det ikke det samme, man kommer til at lave resten af livet. Det er et job, som hele tiden udvikler sig”, understreger Mathias Egede Lambert Petersen. Lige som alle andre erhvervsuddannelser starter procesoperatøruddannelsen med et grundforløb på ½-1 år. Derefter er der et efterfølgende hovedforløb med en kombination af et praktikforløb i en pharmavirksomhed og skoleophold. Hovedforløbet varer omkring 3½-4 år. ”Novo Nordisk er en rigtig god arbejdsplads, hvor eleverne både bliver behandlet godt og får et stort ansvar. Der er blevet taget rigtig godt imod os, og vi arbejder på lige fod med vores kolleger ”, fortæller Mathias Egede Lambert Petersen og tilføjer, at han sagtens kan se sig selv fortsætte hos Novo Nordisk. ”Jeg ved, at Novo Nordisk rigtig gerne vil beholde én, hvis man gør det godt, men ellers er der gode jobmuligheder, da en elevuddannelse i Novo Nordisk giver stærke kompetencer, som er attraktive for andre virksomheder”.

Jobmuligheder i udlandet

I løbet af uddannelsen kommer man også på et kursus i teambuilding, hvor eleverne lærer en masse om samarbejde, og i forbindelse med praktikperioden er der også mulighed for et ophold på et af Novo Nordisk’s udenlandske sites. Selv om Mathias Egede Lambert Petersen er glad for arbejdet på pakkefabrikken i Kalundborg, hvor fritiden går med både håndbold og fodbold, så kunne han sagtens se sig selv arbejde i udlandet. ”Dygtige og heldige elever kan blive udvalgt til et udlandsophold i praktikperioden, og hvis man bliver i Novo Nordisk efter elevuddannelsen, er der jo også gode muligheder for at komme til udlandet. Jeg kunne i hvert fald godt se mig selv i fx Frankrig eller Kina”, siger Mathias Egede Lambert Petersen, der bliver færdiguddannet procesoperatør med pharmaspeciale i juni 2022.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.