Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Textilskolen kan blive dit første skridt på vejen mod en fremtid indenfor design

På Textilskolen bliver du undervist af professionelle designere og kunstnere. Du prøver kræfter med dit designtalent og udvikler dit kreative potientiale i et inspirerende miljø og fællesskab med andre designinteresserede unge.

Textilskolen i Holte er en forberedende designskole for unge som drømmer om en fremtid indenfor design. Med et forløb på Textilskolen får du mulighed for at prøve kræfter med dit designtalent og blive klar til at klare optagelsesprøverne på designuddannelserne i Danmark eller i udlandet.

Du lærer at få og udvikle idéer og skabe resultater og produkter på et højt niveau. Du lærer at tegne croquistegning og illustration. Du lærer at sy og tilskære, strikke, væve og trykke og fuldføre dine idéer til færdige produkter. Du lærer at arbejde med styling og iscenesættelse af shows, udstillinger og foto. At organisere og præsentere dine projekter i en portfolio. Du lærer at styre en designproces. Fra den første idé til det færdige produkt, og får de kompetencer der skal til for at blive optaget på en designuddannelse indenfor f.eks. tekstildesign, mode, accessory, møbeldesign eller arkitektur.

Mange bruger forløbet på Textilskolen som springbræt til at søge ind på videregående designskoler i hele verden.

Nanna Dam blev optaget på Designskolen Kolding mens hun gik på Textilskolen. Hun fortæller:

”Jeg valgte at starte på Textilskolen for at prøve min kreative side af – for at finde ud af om det fortsat skulle være en hobby, eller om det var den vej jeg skulle gå. Inden jeg startede på Textilskolen havde jeg studeret et år på universitetet.”

”Forløbet på Textilskolen overgik alle mine forventninger. Ved at starte på Textilskolen åbnede en ny verden sig for mig.”

”Jeg opdagede at design ikke ”bare” er at tegne noget beklædning og sy det, men at der ligger en hel verden af kreativitet, leg og eksperimenter bag en designproces.”

”Lærerne er meget dygtige og inspirerende, og kommer alle med en baggrund der giver undervisningen et højt fagligt niveau. Og det var fedt at der blev forventet noget af mig som elev.”

”Skolen blev som mit andet hjem. Her har jeg mødt nogle af mine tætteste venner, og jeg besøger stadig skolen med glæde. Det er netop kombinationen af en hjemlig atmosfære og det høje faglige niveau som gør Textilskolen til en god skole.”

Textilskolen optager elever to gang om året, i august og i januar. Der er ingen optagelsesprøver eller krav til særlige forudsætninger for at kunne starte på skolen. Det eneste det kræver er nysgerrighed, lyst og engagement.

Kurser à 5, 6 eller 11 måneders varighed.

Kontakt skolen på mail eller telefon for mere information eller aftale om besøg og rundvisning.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.