Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Er du vild med klatring?

På Aalborg Sportshøjskole klatre på nogle af  de bedste indendørs faciliteter i Danmark

Sidse Bacher var elev i skoleåret 19/20 og fortæller herom hendes oplevelser i hovedfaget klatring. >> Jeg har været elev på Aalborg Sportshøjskole 19/20 og har haft outdoor og klatring som hovedfag. Min helt store passion er klatring igennem 6 år og jeg har klatret på højt niveau, hvor jeg har gået til forskellige landsdækkende konkurrencer.

Da jeg har klatret så længe, så var jeg den på holdet der havde mest erfaring af lærere ogelever, men jeg fik stadig en del ud af opholdet. Jeg fik en lidt anden tilgang til min klatre træning på Aalborg Sportshøjskole, da man på hovedfaget også går mere i dybden med teoretisk klatretræning og teknik. På den måde var det lettere at forstå hvad der skal til for at udvikle sig og blive bedre. Det var fedt at gå på en et hovedfag hvor, alle havde den samme passion som en selv, og så er det næsten lige meget hvilket niveau man er på. Jeg elskede at se hvordan alle udviklede sig på holdet og virkelig

brændte for at klatre. Det er noget der giver mig næsten lige så meget igen, som selv at udvikle mig. Skolen bruger Aalborg klatreklubs faciliteter, hvilket vil sige at klubbens medlemmer også bruger faciliteterne, mest om eftermiddagen og om aftenen. Jeg klatrede også en del om aftenen, så jeg blev også en del af selve klatreklubben. Det betød at jeg her kunne finde andre klatrere på mit niveau og var også med på et øvet hold igennem klubben. Klatreklubben er fyldt med åbne og stærke klatrere så

det var nemt også her at komme ind i et fællesskab ligesom på højskolen. Hvis man er klatre eller interesseret i klatring, så kan klatring på hovedfag helt sikkert anbefales, om ikke andet, så for at få lov til at bo lige ved siden af en klatreklub med en virkelig god klatrehal. Jeg har virkelig nydt at kunne fordybe mig i min sport og få en pause fra hverdagen på Aalborg Sportshøjskole. << Sidse Bacher.

Klatring

Klatring er for alle, om du er nybegynder eller øvet kan alle være med, vi støtter og hjælper hinanden, samtidig med at du bliver stærkere og mere smidig. Vi arbejder med forskellige teknikker, forskellige ruter, sværhedsgrad i klatring samt forskellige højder. Derudover har vi også nogle af landets bedste bouldervægge, dvs. vi klatrer uden sikkerhedsreb på forholdsvis lave højder med en tyk faldmadras under. Vi skal arbejde med hvad de forskellige greb hedder og betyder i klatring, og vi skal bygge vores egne ruter. Vi har både lige vægge, vægge med negativ og positiv hældning og ikke mindst klatrehulen, hvor I kan hænge 12 meter oppe under loftet på klatrevæggene.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.