Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

JEURU: Professionelt er min ambition at skabe en vej for mig selv

...JEURU

Hvad er hjem for dig?

Et hjem for mig er ensbetydende med at være komfortabel med dig selv og dine omgivelser. Et sted hvor man kan ånde ud og være tryg ved at bryde sammen, når og hvis der er behov for det.

Hvad er musik for dig?

Musik for mig er mere af mit modersmål. Det er evnen til at bygge bro mellem dine følelser og dig selv.

Hvad er kærlighed for dig?

- Haha, det er jeg stadig ved at finde ud af. Jeg har aldrig været dybt forelsket. Men ud fra de mennesker, som jeg elsker ved jeg, at verden ville været et dystert sted uden deres kærlighed. Så jeg er sikker på, at det er en størrelse, der holder os i gang og gør os mindre kyniske.

Hvad er racisme for dig?

Det er blevet bygget på ryggen af minoriteter og det er dét, der afholder os minoriteter fra sikkert og trygt at bevæge os ud i verden. For mig er racisme den største trussel for vores art.

Hvilken forandring har vi brug for?

Vi har brug for ansvarlighed fra de hvide fællesskab. Det her er ikke et ’dig or dis’ – det er et faktum. Sorte og farvede mennesker kender allerede til samtalen og har haft den igennem mange årtier. Det kommer stadig bag på mig at så mange hvide mennesker er misinformeret omkring raceudfordringerne i 2020. Det er derfor, at vi har behov for hvide allierede, som kan tale omkring racisme med deres familier og tage stilling til, hvad de kan gøre for at ændre systemet. Det er det system, de har haft fordel af igennem alt for mange generationer.

Vi er nødt til at afskaffe fængselskomplekset og vi er nødt til at sikre, at uanset hvor du kommer fra, så bliver du set og hørt på samme måde som din hvide modpart. Vi er nødt til at have love, der sikrer sorte og farvede folk og sidst men ikke mindst er der behov for, at alle regeringer handler omgående i forbindelse med klimaforandringerne og adresserer klimaorienteret racisme i samme omgang. Når vi tackler disse udfordringer, føler jeg virkelig, at vi alle marcherer fremad sammen. Uden sådanne forandringer er vi alle dødsdømte.

Hvornår og hvorfor er bevidsthed vigtigt?

Jeg vil gerne tro, at bevidsthed hjælper os med at blive opmærksomme på vores eget ego. Det hjælper os til at være mennesker, der går mindre op i at opføre sig korrekt hele tiden og i stedet gå op i at være lyttere, der er i stand til at erkende, når vi siger noget forkert eller træder ved siden af. At sige, at det er okay ikke at vide alt er at acceptere at vi er forkert på den. Jeg ser hele tiden folk råbe over andre på internettet, i kamp om retweets og likes – alt sammen i egoets selvretfærdige skær. Det ville føre os langt, hvis vi kunne forstå, at vi alle er elever, der kan lære af hinanden.

Hvad er hygge for dig?

En god drink med mennesker, som får mig til at grine, smile og holde mig i ro, når jeg er over det hele. En god søndagsmiddag med min familie her får mig også altid i et godt og hyggeligt humør.

Hvor finder du støtte?

Min familie og venner støtter mig ekstremt meget. Jeg forstår virkelig sætningen ’It takes a village’ efter jeg flyttede til København. Når jeg tager en ukonventionel omvej kræver det støtte på så mange forskellige planer. Jeg er evigt taknemmelig for mine nærmeste.

Hvad påvirker dit humør?

Mig selv og mine nærmeste. Dernæst hunde og babyer – to ting som vitterligt får mig til at smelte.

Hvilken udvikling håber du på I fremtiden?

En befrielse af sorte og farvede mennesker. Gratis uddannelse og sundhedsvæsen verden rundt. Friere grænser der muliggør, at folk kan bo alle steder i verden, hvor end de føler sig mest lykkelige. Og et forbedret miljø og økonomi for fremtidens børn. De fortjener at vi giver dem en fair start på livet.

Hvordan oplever du distance?

Høretelefoner, løb, træning, at skrive I min dagbog eller at lukke øjnene og meditere i tyve minutter eller deromkring.

Hvad er din ambition? Professionelt, personligt og for verden?

Professionelt er min ambition at skabe en vej for mig selv. At leve som en artist, der ikke går på kompromis med stemmen, fordi det er det mest autentiske, jeg ejer. Jeg ville elske at skabe musik som forsat løfter sort kunst. Og så vil jeg altid gerne udvikle mig – det er vigtigt for mig, at jeg ikke læner mig tilbage, fordi jeg begynder at få det for komfortabelt med dér, hvor jeg er med musikken.  Personligt vil jeg blive ved med at skubbe mig selv spirituelt. Lære mig selv bedre at kende så jeg kan være opmærksom på mine signaler, hvad jeg tiltrækker og hvad der er godt for mig. Det er vigtigt for mig at holde kærligheden i fokus og minde mig selv om, at alt er muligt. Sidst men ikke mindst er det vigtigt for mig at lære at give slip – også på de ting, jeg ikke har brug for.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.