Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: PR

Musiknavne du skal holde øje med i 2015

Sammen med SPOT Festivals booker, Esben Marcher, guider vi dig her til fem nye navne på den danske musikscene, der er værd at holde øje med i fremtiden.

KWAMIE LIV

Kwamie Liv er en dansk/zambisk sangerinde, der laver samplebaseret urban musik. Hun har floreret i den danske undergrund, men er begyndt at få international opmærksomhed fra bloggere, radiostationer og musikmagasiner. Hun har netop optrådt på Pitchfork Festival i Paris, hvilket også er en klar indikation på, at hun er et spændende navn med stort potentiale.

”Hun kan simpelthen et eller andet helt særligt, og det er nogle superfede produktioner, så jeg tror, hun nok skal blive til noget,” siger Esben Marcher.

Hele EP’en ‘Lost In The Girl’ kan høres på hendes Soundcloud.

FIRST HATE

Bandnavnet First Hate vækker umiddelbart associationer til noget aggressiv hård metal, men der er faktisk tale om en københavnerduo, der laver 80’er-inspireret synthpop.

”Der har i mange år været en strøm af lidt postpunket lyd med guitar, men nu er keyboards og synthesizere ved at blive rigtig populære igen,” siger Esben Marcher, der beskriver lyden som meget teatralsk, lidt i stil med Talk Talk, der har meget luft omkring vokalen.

MENDOZA

’OMG! It’s Mendoza’ lyder det både ildevarslende og spændende, når den danske sangerinde Mendoza præsenterer sig selv i forskellige outrerede kostumer og vild make-up på sin blog og sociale medier. Hun har hittet med debutsinglen ’Love Druggie,’ der har en hård elektronisk lyd, og hendes nye single ’Houdini’ er for nylig kommet på gaden.

”Hendes første track skabte rimelig god opmærksomhed omkring hende, og hun er meget charmerende. Det minder lidt om 90’er-dance i forhold til melodi og keyboard, men med mere sang end rap henover,” siger Esben Marcher.

SEKUOIA

”Han spillede godt nok i år på Spot Festivalen, men jeg kan godt forestille mig, at der kommer til at ske rigtig meget for ham i det næste år,” siger Esben Marcher.

Genren er intelligent electronica, der bliver spillet live på instrumenter til koncerter.

”Det er meget fladt og uden de store vokaler, men enormt flot, følsomt og malende – nærmest impressionistisk,” siger han.

HUKAOS-CREWET

Mange har nok hørt om Karl William, men holdet tæller blandt andre også unge friske talenter, som Thøger Dixgaard, TAIS og Louis Rustum.

”Jeg tror nok, vi kommer til at høre meget mere til dem. De favner bredt, men har samme lyd og den her særlige holdånd, som mange hiphop-crews har. De har sådan en luftig amerikansk R&B-lyd, hvor man godt må synge og rappe med melodi på. Der er ikke så meget bad boy-attitude over det, og man må godt sige, at man kan lide pigerne,” siger Esben Marcher.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.