Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Jeg tror, at det der overraskede mig mest, var højskolelivet - hvor rummelige folk har været. Der er plads til alle, uanset hvem man er, hvad man kommer af, og hvad man kommer med«, fortæller en tidligere elev på politilinjen. Foto. Aalborg Højskole.

Hvorfor skal man egentlig tage på højskole?

Vi har spurgte eleverne på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor man skal tage på højskole, og hvad der er så fedt og specielt ved at gå på højskolen.

»Altså først og fremmest, hvorfor skulle man ikke tage på højskole? Jeg kan ikke komme i tanke om noget, der taler imod. Hver dag er en fest«, fortæller Ida – nuværende elev på CrossFit.

»Man skal tage på højskole, hvis man synes, at man måske trænger til et halvt eller et helt års pause fra studiet, eller hvis man bare vil lære en helt masse forskellige mennesker at kende eller dyrke ens passion: Det kan være klatring som jeg selv dyrker, det kan også være CrossFit, hvis man vil være bedre og stærkere eller noget helt tredje«, fortæller Rasmus, der er nuværende elev på klatring.

Klatring er for alle - om du er nybegynder eller øvet - alle kan være med. Foto: Aalborg Højskole.

»Det fedeste ved højskole det er helt klart det sociale. Nu var det også det, jeg tog afsted for. Der er jo mange de kommer her for en bestemt sportsgren eller et eller andet. Jeg kom her 100% for det sociale, og så var der jo fede ting at lave her - det var bare et plus. Men det er virkelig, virkelig fedt, det fællesskab man får«, siger Caroline, som er nuværende elev på CrossFit.

De fleste, der der tager på højskole, har enten sabbatår efter gymnasiet, trænger til en pause i studiet eller bare trænger til en fed oplevelse for livet. Et højskoleophold indebærer både sport, et unikt fællesskab og så har man muligheden for at omgås fantastiske mennesker hver dag, som har de samme interesser som en selv.

»Jeg tror, at det der overraskede mig mest, var højskolelivet - hvor rummelige folk har været. Der er plads til alle, uanset hvem man er, hvad man kommer af, og hvad man kommer med. Alles egenskaber kan blive brugt til noget her på højskolen. Hvis jeg skulle beskrive Aalborg Sportshøjskole med ét ord: Mit hjem. Man kommer aldrig nogensinde til at fortryde det«, fortæller Emilie, som er tidligere elev på politilinjen.

»Jeg vil helt klart sige, at noget af det fedeste har været, at man har prøvet en masse nye ting. Man har oplevet nogle ting, man ikke lige ville komme til i hverdagen, og så får man en masse nye venner, der kommer helt automatisk. Man lærer nogle nye sider af sig selv at kende, og man får nogle virkelige tætte venskaber. Jeg syntes helt klart, at man skal tage på højskole for at få nogle nye udfordringer, men også for det sociale. Det kommer virkelig som en ting for sig selv - det er helt specielt. Hvis jeg skulle beskrive Aalborg Sportshøjskole med ét ord: Personlig udvikling«, fortæller Ann-Sofie, der er tidligere elev på fitness-linjen.

»Ja, tag på Aalborg Sportshøjskole fordi det er fucking fedt at gå på højskole. Det skal i hvert fald mærkes: You have to feel it!«, siger Julie, der er nuværende elev på ridelinjen.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.