Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

På årets Ungdommens Folkemøde kunne deltagere og publikummer selv lave valgplakater, hvorpå de kunne skrive deres mærkesager og visioner for det kommende valg.

Endnu en succes i Valbyparken

Demokratiet og samfundsengagementet var endnu en gang i højsædet, da vi endelig fik afholdt Ungdommens Folkemøde i september. Omkring 18.000 unge mennesker indtog – og overtog – Valbyparken med deres idéer, tanker og visioner for det danske samfund og demokrati. Og visionerne for samfundet spændte vidt og bredt, fuldstændigt som det er tiltænkt til Ungdommens Folkemøde. Ingen drømme er for store, og ingen visioner er for visionære, når man som ung endelig får en reel mulighed for at se ”voksne” i øjnene og tale med egentlige magthavere og beslutningstagere – både på organisationsniveau og i den politiske verden.

Her stod ét klart budskab frem for de andre – min stemme gælder…

Der var mange store emner, der rørte sig på dette års Ungdommens Folkemøde – ikke mindst at unges stemmer gælder, har betydning og skal lyttes til. Det kom især til udtryk gennem projektet Useful Art for Communities (UAC), hvor unge kunne sætte sig i en lille lydboks og sige lige præcist, hvad de tænkte om deres egne rolle og stemme demokratiet. Her stod ét klart budskab frem for de andre – min stemme gælder… Den gælder, fordi jeg er et menneske i Danmark. Den gælder, fordi jeg og vi er Danmarks fremtid. Den gælder, fordi jeg er lige så meget værd som alle andre.

I og med at Ungdommens Folkemøde lå lige inden Kommunal- og Regionrådsvalget fyldte det selvfølgelig en stor del på årets festival. Det stod især klart på festivalens sidste dag og ved det allersidste indslag på hele pladsen – en debat på vores containerscene, hvor alle deltagere og publikummer selv kunne lave valgplakater, hvorpå de kunne skrive deres mærkesager og visioner for det kommende valg. Vi fra holdet bag Ungdommens Folkemøde har sidenhen hængt en del af plakaterne op sammen med alle andre valgplakater i det københavnske bybillede, for at unges stemmer ikke bliver glemt i en ellers turbulent og forvirrende valgkamp.

BILLEDESERIE: UNDGOMMENS FOLKEMØDE 2021


  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.