Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Emilia læser Global Business Informatics på ITU.

Man skal bare springe ud i det - Emilia fandt hurtigt venner på ITU

Det kan være en stor omvæltning at starte sit studieliv, og Emilia, der læser Global Business Informatics på IT-Universitetet i København, flyttede oven i købet tværs over landet for at påbegynde sit. Heldigvis er sammenhold og fællesskab noget, der karakteriserer studielivet på universitetet.

Da Emilia på første studiedag stod med en velkomstcroissant i hånden i et atrium fyldt med nye studerende på IT-Universitetet, følte hun sig en smule overvældet. Hun havde taget det store spring efter dimissionen på Ikast-Brande Gymnasium i Jylland og var flyttet til København for at studere Global Business Informatics på ITU. I København var hun flyttet ind hos venner af familien, hun aldrig havde mødt før, og hele hendes liv kunne være i en kuffert, hun havde med hjemmefra.

»Der gik heldigvis kun et øjeblik, før jeg faldt i snak med nogen. Studiestart på ITU var en super god oplevelse. Alle nye studerende er i samme båd, og man sættes sammen på kryds og tværs af uddannelserne, så man lærer hele årgangen at kende. Tutorerne var fantastisk gode til at få os til at føle os hjemme på studiet«, siger Emilia, der i dag læser på 3. år.

»Jeg meldte mig til fredagsbaren efter mit første semester. Det er en sjov måde at engagere sig på, og så møder man endnu flere mennesker fra hele universitetet«

Emilia flyttede fra Jylland til København for at studere Global Business Informatics på ITU.

Selvom hun var ny i København, fik hun hurtigt en oplevelse af, at alle var interesserede i at skabe nye venskaber og forbindelser. Især studenterorganisationer på ITU er gode steder at finde nye fællesskaber.

»Jeg meldte mig til fredagsbaren efter mit første semester. Det er en sjov måde at engagere sig på, og så møder man endnu flere mennesker fra hele universitetet. Vi har jo mange af de samme interesser, så selvom mange af os var nye på universitetet, opstod der hurtigt et tæt fællesskab. Jeg laver alle mulige ting med mine studiekammerater. Går i fredagsbaren, arrangerer Silent Disco og middagsselskaber. Jeg har aldrig følt mig ensom på ITU«, siger Emilia.

»»Vi laver rigtig meget gruppearbejde på ITU. Man lærer at tænke på en anden måde, fordi man hele tiden får inspiration fra andre«

Hun var oprindeligt interesseret i en anden studieretning, men tanken om at læse en businessrettet uddannelse, hvor man også får indsigt i teknologi, mennesker og samfundet gjorde, at valget faldt på IT-Universitetet. Den gruppe- og projektorienterede opgaveløsning var også lige hende.

»Vi laver rigtig meget gruppearbejde på ITU. Man lærer at tænke på en anden måde, fordi man hele tiden får inspiration fra andre. Og så er vi i kontakt med mange virksomheder, når vi arbejder på projekter. Vi bruger det, vi lærer ude i virkelighedens verden, og det er også meget motiverende. Nogle opgaveløsninger tager virksomhederne til sig og bruger«, siger Emilia. »Det er en virkelig fed følelse at have bidraget på den måde allerede som studerende«.

»Især studenterorganisationer på ITU er gode steder at finde nye fællesskaber«, fortæller Emilia.

Selvom uddannelsen er spændende, er Emilia ikke i tvivl om, at det er fællesskabet på ITU, der gør den store forskel. Det kan være en stor omvæltning at begynde sit studieliv, men på ITU støtter alle hinanden.

»Man skal bare springe ud i det!«, siger Emilia, når hun skal give et tip til kommende studerende. »Selvom man kommer langvejs fra, så er man aldrig den eneste, og alle er interesserede i at lære hinanden at kende. På den måde lærer man også en masse ting om sig selv«.

I dag bor Emilia på kollegie, hvor hun nyder at hænge ud i fælleskøkkenet med sine venner, holde fester og hygge sig i fritiden. Det var tutorerne på ITU, der hjalp hende med at finde ud af, hvor hun skulle søge bolig, og kufferten, hun levede ud af i begyndelsen, er gemt væk. Den kommer mest frem, når hun skal hjem på familiebesøg i Jylland.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.