Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ungdommens Folkemøde er verdens største demokratifestival for unge. Foto: Ungdommens Folkemøde.

Kom med til det (måske) sidste Ungdommens Folkemøde inden folketingsvalget

D. 7. – 8. september sætter Ungdommens Folkemøde endnu engang liv til verdens største demokratifestival for unge, når over 25.000 unge mødes, og holdninger brydes.

Folkemødet i år vil bære præg af det forestående folketingsvalg, men også have internationalt udsyn mod sportens rolle i politik, international sikkerhed og meget mere!

Folketingsvalget står for døren og d. 4. juni 2023, skal det senest være afholdt. Derfor dykker Ungdommens Folkemøde selvfølgelig ned i valget, når partiledere holder tale på Ølkassen, der kan stemmes til UFM-valget og opleves portrætter af unge folketingskandidater.

Derfor spørger vi på Ungdommens Folkemøde, hvilken rolle megabegivenheder spiller i kampen for menneskerettigheder, og om vi kan tage sporten til indtægt for international politik

Den 18-årige tibetanske aktivist Tsela Zoksang er allerede offentliggjort, som årets første taler til Ungdommens Folkemøde. Zoksang har bl.a. forsøgt at sætte fokus på krænkelserne af menneskerettigheder i Xinjian-regionens befolkning, som primært består af den muslimske minoritet, uighurere, hvor hun har udtalt: »We have postponed the Olympics for a pandemic, I don’t see why we can’t postpone for genocide«. Kritikken af Kinas værtsskab under Vinter-OL har bl.a. ført til flere diplomatiske boykot fra bl.a. Danmark, USA, Australien, Storbritannien, Japan, Indien og Canada. Men senere på året vil spørgsmålet igen trænge sig på, når VM skal afholdes i Qatar. Derfor spørger vi på Ungdommens Folkemøde, hvilken rolle megabegivenheder spiller i kampen for menneskerettigheder, og om vi kan tage sporten til indtægt for international politik.

25.000 unge mødes til Ungdommens Folkemøde i Valbyparken. Foto: Ungdommens Folkemøde.

Siden 2016 har Ungdommens Folkemøde været en demokratisk vitaminindsprøjtning til den danske ungdom. Ambitionen er at være bindeleddet mellem unge og beslutningstagere. Gennem workshops, sceneindslag og dialog ønsker Ungdommens Folkemøde at styrke unges demokratiske selvtillid. Ungdommens Folkemøde løber af stablen d. 7. – 8. september i Valbyparken kl. 9- 15, og det er gratis at deltage.

Har du selv lyst til at tage del i Ungdommens Folkemøde? Netop nu søger vi kernefrivillige, som du kan læse mere om på vores hjemmeside, og fra d. 1. maj kan du tilmelde dig at holde tale på Ølkassen.

Du kan tilmelde dig som frivillig til Ungdommens Folkemøde. Foto: Ungdommens Folkemøde.


  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.