Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mode- og tekstillinjen på Københavns Kunstskole flytter til større lokaler

Mode- og tekstillinjen startede op i efteråret 2019, og søgningen allerede på det tidspunkt var rigtig stor, og siden er den bare blevet større og større, derfor rykker vi nu til nye og større lokaler i indre by, som ligger tæt på skolens andre lokaler, vi åbner derfor op for et større optag af elever nu.

Vores ambition er at skabe rammer til fordybelse og dedikerede elever, og at støtte, men også udfordre eleverne i deres kreative udvikling. Igennem samtale og praktisk vejledning søger vi at åbne nye perspektiver for eleverne, og inspirerer dem til at folde deres designproces helt ud, så de opnår nye (og forhåbentligt for dem selv overraskende) resultater i deres kreative virke.

Skolen har givet mig en platform til at undersøge og udvikle mig kreativt, og det vil jeg altid kigge tilbage på med et smil.

Fokus på bæredygtighed

Vi mener det er vigtigt at bevidstgøre vores elever om de udfordringer modebranchen står overfor i forhold til bæredygtighed, og inspirere til, hvordan man som designer kan tage ansvarlige valg. Skolen har forskellige samarbejder med virksomheder og organisationer, der håndterer kasserede tekstiler, og det er disse tekstiler eleverne arbejder med i deres projekter. Derudover underviser vi i materialelære samt bæredygtige perspektiver på dette.

Moden afspejler vores samfund og værdier. Beklædning er således ikke bare tøj, men et symbolsystem der peger ud på samfundet, historien, kønsdebatten mm.

Forbered din optagelse til designskolerne

Efterårsforløbet fokuserer på silhuet- og formudvikling. Igennem en designproces drevet af både intuitive samt konkrete draperings- og formeksperimenter vil man skabe egne designs. Man vil få forskellige 2d og 3d metoder med sig, når man som designer skal arbejde med at udvikle form. Et af projekterne vi arbejder med har afsæt i konstruktion, hvor man lærer at anvende konkret inspiration, som forlæg til sin snitudvikling. De forskellige projekterne underbygges teoretisk, så man kan kontekstualisere sit arbejde både metodisk og historisk. For eleverne der ønsker at søge optagelse på designskoler i ind- og udland, kan man på dette forløb producerer nok materiale til at kunne opbygge en portfolio.

Sammen med et kæmpe engagement fra lærerne, har skolen været et sted der motiverede og inspirerede en til at sidde med arbejdet, og forsøge sig med at søge ind på skoler, selvom processen kan være lang og uoverskuelig.

Forårsforløbet tager afsæt i print- og surfacedesign / tekstilmanipulation. Derudover er forløbet tilrettelagt således, at hjemmeopgaver og optagelsesprøver til de danske designskoler bliver en del af forløbet.
Indledningsvis arbejder vi med printdesign, hvor man vil lære at omsætte abstrakt inspiration til konkrete artworks, som overføres til tekstil. Man vil lære forskellige trykkemetoder som b.la. serigrafi, bloktryk og monotypi. Man vil lære at sætte artworks i repeat (all-over- print), både analogt og digital, forstå mønsterkomposition og skala, inden man skal arbejde med sit individuelle designprojekt.

Manipulering af stof kan være en metode til at skabe form og tekstur i et design. Vi vil også introducere en række basale syteknikker, som giver mulighed for at manipulere med stoffet, så det får en helt ny karakter og dimension. Vi vil afsøge forskellige materialer og deres evner i forhold til tekstilmanipulation, samt afsøge interaktionen mellem print og manipulation af tekstilet. På elev udstillingen i maj kunne man fx se kjoler lavet af gamle klarklude og vaseposer.

Underviser

Undervisningen varetages og tilrettelægges af Anne Werner, som er uddannet konstruktør og har en PBA fra KEA. Hun har i en årrække arbejdet for Henrik Vibskov, som print- og grafiskdesigner inden hun blev outerwear designer for Ilse Jacobsen by Emma Jorn. Sideløbende med sit job som fast underviser på Mode- og Tekstillinjen arbejder Anne som freelance printdesigner, og har sit eget designstudie, hvor hun arbejder med bæredygtige møbler, grafik og design collectables. Anne Werner suppleres af mange forskellige gæste undervisere i hvert forløb.

Læs mere om Københavns Kunstskoles kurser her

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.