Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste dag tager eleverne på udflugt og oplever, hvordan sådan en udføres, samtidig med at de oplever de fede områder, som omgiver guideskolerne. Foto: Service & Co.

Oplev verden mens du tjener penge - bliv rejseguide

Er en guideuddannelse noget for dig? En anderledes faglighed, personlig udvikling, fællesskab og oplevelser du aldrig vil være foruden under varme himmelstrøg i Spanien, på Malta eller i Thailand. Service & Co. er Danmarks eneste rigtige guideuddannelse med fag på diplomniveau og Jobgaranti.

Hvad enten du vil arbejde som skiguide, charterguide, rundrejseguide, børneguide eller aktivitetsguide, så står verden åben for dig som uddannet rejseguide. Der, hvor gæsterne rejser hen, kan du kalde for dit nye hjem.

Tilfældighed og livsglæde - opskriften en guideskole

»Jeg synes, verden er fuld af tilfældigheder«, fortæller Palle Højsholt, ejer og stifter af Service & Co, og fortsætter: »Det hele startede egentlig med, at min bror strandede i Marokko«. En tilfældighed gjorde at Palles bror ikke nåede flyet hjem fra Marokko, men i stedet endte ombord på Nordkaperen, og slutteligt mødte sin nuværende kone i en lille by i Spanien, hvor han slog sig ned og stiftede familie. For Palle betød dette hyppige familiebesøg i ferieparadiset Costa del Sol.

»På Costa del Sol så jeg første gang rejseguider som sprudlede af livsglæde, bare ved at være dem selv. Og ikke mindst guider som arbejdede i solen hver dag. Dér blev jeg solgt! Lige der vidste jeg, at dét var guide, jeg skulle være. Og det var første spadestik til min egen karriere i rejsebranchen som senere førte til Service & Co. guideskole«, siger Palle.

Som rejseguide kan du arbejde i solen hver dag. Foto: Service & Co.

Fra guide til guideskole med Jobgaranti

»Da jeg blev uddannet guide i 90’erne var guideskolen noget helt andet end i dag«, beskriver Palle, og fortæller hvordan der ofte var 300 elever, mens kun 30% faktisk blev uddannet og færre kom i job. »Det ville jeg lave om på. Grundstenen for Service & Co. er derfor 100% uddannelses- og jobgaranti til alle«, fortæller Palle.

I dag er guideuddannelsen meget end “bare” at blive uddannet guide, hvilket Anne-Sofie og Camilla, som gik på guideskolen i Salou i efteråret 2021, kan berette om.

»Vi har været ude af vores komfortzone mange gange på guideskolen, og det har været fedt«

Personlig udvikling, ja-hat, fællesskab og venner for livet

»Jeg drømte i lang tid om at tage på guideskole. De 5 uger i Salou var enormt givende. Både fagligt og personligt«, fortæller Camilla. For Anne-Sofie derimod var beslutningen om at tage på guideskole en spontan idé, som opstod blot to uger før afrejse. Ikke desto mindre er hun enig i, at guideskolen har givet meget mere, end hun har turde håbe på. Anne-Sofie siger: »Enig. Og selvfølgelig også fest og farver«. Pigerne får øjenkontakt og griner.

»Vi har været ude af vores komfortzone mange gange på guideskolen, og det har været fedt«, siger Camilla, hvortil Anne-Sofie fortsætter: »Jeg kom især ud af min komfortzone, da vi gik på kul. Først tænkte jeg ’glem det’, men på guideskolen bliver vi bekræftet i, at man kan, hvad man vil, så jeg tog ja-hatten på, strømperne af og gik ud på det glødende kul. Og det var det fedeste jeg har oplevet!«. Camilla stemmer i: »Ja! Og hvis vi kan gå på kul, kan vi også holde en udflugt for et hold gæster«.

På guideskolen opstår et unikt fællesskab. Foto: Service & Co.

Et fællesskab med plads til alle

Fællesskab, sammenhold og venskab er nogle af de ord, som gentages igen og igen, hvis du læser Service & Co.’s mere end 700 Trustpilot-anmeldelser. Og det undrer ikke Anne-Sofie og Camilla.

Anne-Sofie fortæller: »Det er et helt unikt fællesskab, og vi bliver utrolig tætte. Guideskolen er samme fællesskab som fra efterskolen«.

»Alle på guideskolen vil det samme, ligegyldig alder, hjemby, karakterer eller andet. Vi er her alle sammen af samme grund og interesse, og det skaber et unikt fællesskab«, siger Camilla.

»Du kan bruge guideuddannelsen til præcis dét, du ønsker. Du er jo buschaufføren i din egen livsbus«

Vælg chaufførsædet i din livsbus!

Hverdagen på guideskolen er meget forskelligartet. Den ene dag har du klasseundervisning og lærer om fx præsentationsteknikker. Næste dag tager vi på udflugt og oplever hvordan sådan en udføres, samtidig med at vi oplever de fede områder som omgiver guideskolerne. På den måde sidder vi aldrig stille, og hver dag er ny og spændende.

Udover at lære guidefaget, handler guideskolen også om personlig udvikling. Eller rettere sagt, ‘at vælge chaufførsædet i sin egen livsbus’.

»Det handler om, at du ikke lader andre bestemme i hvilken retning du vil med dit liv. Det er dig og kun dig som skal sidde i chaufførsædet. På guideskolen skal vi nok give dig redskaberne til at styre«, lover Palle og smiler.

Du kan bruge guideuddannelsen til præcis dét, du ønsker

Du kan tage guideuddannelse for dig selv og din personlige udvikling. Du kan tage den som en del af dit sabbatår og arbejde som guide, indtil en anden vej eller uddannelse trækker. Eller du kan bruge guideskolen som første skridt på din karriere i rejsebranchen.

Palle fortæller: »Forleden snakkede jeg med vores tidligere elev, Rasmus, der tog guideuddannelsen i 2011 og sidste år kunne fejre 10 års jubilæum som guide. Han har arbejdet over hele verden og i den grad fået fyldt rygsækken op med fantastiske oplevelser, du ikke kan få på andre måder. Du kan bruge guideuddannelsen til præcis dét, du ønsker. Du er jo buschaufføren i din egen livsbus«, slutter Palle.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.