Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Boost din styrkeløft på højskole

På Aalborg Sportshøjskole kan du vælge Styrkeløft som dit hovedfag og møde andre højskoleelever, som sikkert er lige så passioneret som dig. På Styrkeløft bliver du bedre indenfor de tre kongeøvelser: Squat, bænkpres og dødløft.

Grundlæggende er disciplinerne i styrkeløft baseret på styrke, da det gælder om at løfte flest mulige kilo på squat, bænkpres og dødløft tilsammen. Dog er teknikken ligeledes essentiel, når det kommer til styrkeløft, da den korrekte teknik er alfa og omega, hvis du vil undgå skader og blive en dygtig styrkeløfter.

Tager du et højskoleophold med fokus på styrkeløft, får du både den praktiske og teoretiske viden, du har brug for at kunne forbedre din squat, bænkpres og dødløft. Udover de tekniske elementer i løftene arbejdes der på højskolen med elementer såsom programlægning, tempomanipulation, skadeforebyggende træning og forbedring af dine weak points. På den måde skabes de bedste forudsætninger for, at du kan blive en dygtig styrkeløfter.

Hvad siger tidligere elever som har haft styrkeløft?

»Jeg tog på Aalborg Sportshøjskole for at møde nye mennesker og få gang i mit sabbatår. Samtidig med at jeg kunne gå op i min træning og få den rette vejledning. Valget faldt på hovedfaget styrkeløft, fordi jeg altid har haft en interesse for selve sporten og synes, det er spændende, hvor meget tid man kan bruge på at optimere sin teknik i hvert enkelt løft. På styrkeløftlinjen lærer vi om forskellige træningsmetoder. Vi giver hinanden feedback på vores træning, og hvordan man udfører de tre øvelser: squat, bænkpres og dødløft. Det er et super fedt hovedfag, hvor der er plads til folk på alle niveauer, og hvor man kan få trænet en masse. Jeg kan mærke, at mine løft har forbedret sig en del, da det bare er lettere at få flere kilo på stangen, når man har andre til at se hvad ens svagheder er.«

- Sigurd Lindholm

»Styrkeløft på Aalborg sportshøjskole er det fedeste. Jeg startede ikke på linjen, men skiftede ret hurtigt, da jeg fandt ud af, at det er en linje for alle. Om man kun kan løfte stangen eller flere 100 kilo, så er der plads til en. Fællesskabet på Styrkeløft er noget helt specielt, alle er gode til at se hinandens sejre og heppe, hvis man jagter PR (personlig rekord, red.). Mads Friche er en super dygtig lærer, som er god til at lære fra sig, så man opnår den helt rigtig teknik i bænkpres, dødløft og squat. Jeg kan kun anbefale linjen. Man udvikler sig rigtig meget og får opbygget en god styrke og dertil kommer et helt fantastisk fællesskab.«

- Betina Møller

Så hvad enten du er nybegynder eller elite indenfor styrkeløft, kan Aalborg Sportshøjskole tilbyde dig træning og sparring i dagligdagen på et meget højt niveau. Selve træningen foregår i skolens ‘Styrkeunivers’, som har nogle af landets bedste faciliteter til styrkeløft og anden styrketræning.

Næste indtag: 16. oktober i enten 9 eller 33 uger eller 8. januar 2023 i 24 uger. Læs mere her.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.