Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: JANNI ANDERSEN

Hvad synes du om politik?

Er politik kedeligt, eller er det interessant nok? Det satte Gotha sig for at finde ud af og spurgte tre unge på Strøget i København. Find ud af her, hvad de synes om politik.

TOBIAS, 16 ÅR

Hvad synes du om politik?

Jeg synes, det er meget spændende. Jeg følger ikke overdrevet meget med, men kan godt lige slå over på TV2 News for at se, hvad der sker. Men når der er valg, kan jeg godt lide at følge med og læse nogle artikler om det.

Hvorfor er det spændende?

Det handler om fremtiden, og det er jo spændende. Og så kan jeg bare godt lide at følge med i, hvad der sker, også selvom det ikke altid har relevans for mig. Men sådan noget som skolereformen har jeg fulgt med i frem for dagpengedebatten, for der er skolereformen mere vedkommende for mig.

Hvilke emner synes du er spændende?

Forskning, teknologier og sundhed. Det er spændende, hvad de finder ud af og hvilke forbehold, der kommer.
Og så er uddannelsespolitik jo også noget, der er spændende og vigtigt at følge med i.

Har du overvejet at blive engageret i politik?

Jeg har tænkt mig at melde mig ind i et parti, når jeg bliver ældre. Men ikke lige nu. Der er nogle af mine venner, som er med i ungdomspartier, men jeg har ikke rigtig forstået, hvad de helt konkret laver. Det virker ikke til, de har indflydelse på noget. Der er heller ikke et parti, jeg føler mig 100 % enig med. Men ville nok hælde mod Venstre eller Radikale Venstre, hvis de ikke støtter op om rød blok.

Hvad skal der til for at unge engagere sig?

Jeg tror, unge er klar over, at man kan være medlem af et ungdomsparti, men mange ved nok ikke rigtig, hvad man laver og får ud af det. Hvis man spurgte de fleste af mine klassekammerater om, hvad man laver i et ungdomsparti, så ville de ikke vide det.

Venstres Ungdom har været på gymnasiet og dele flyers ud, hvor der stod noget om, hvad de står for. Men ikke, hvad en ung person, der melder sig, skulle lave. Så de skal være bedre til at forklare, hvad det vil sige, og hvordan man vil arbejde sig hen mod de mål, de har, når de kommer ud på skolerne.

ANDREAS, 19 ÅR

Hvad synes du om politik?

Det er spændende og ret vigtigt at følge med i. Det har jo relevans for os alle. Og så har jeg også samfundsfag A i gymnasiet, hvilket betyder, at jeg også bliver nødt til at følge med. Så jeg kigger ofte forbi TV2 News, TV Avisen og klikker mig ind på Politiken.

Hvorfor er politik spændende?

Jeg synes bare, det er vigtigt at følge med og kan godt lide at vide, hvad der sker rundt omkring. Det har jo betydning for alle i sidste ende.

Har du overvejet at engagere dig inden for politik?

Jeg har overvejet det, men det bliver nok lidt for meget. Det kræver meget tid, og det ved jeg ikke, om jeg er politisk nok til. Det kan også godt gå hen at blive lidt for fint i det.  Men hvis jeg skulle vælge et parti, så ville jeg nok vælge et, der trækker lidt i den anden retning end den nuværende regering. For eksempel Liberal Alliance.

Hvad skal der til for at få unge til at engagere sig?

Gymnasierne skal nok være mere aktive i forhold til det. Det er jo tit i gymnasiet, ens interesser rigtig tager form. Så hvis der blev sat mere fokus på at engagere sig der, så kunne det være, det ville gøre en forskel. Men man kunne også starte lidt tidligere, i 9. klasse for eksempel, og give noget mere undervisning i politik, og hvordan tingene hænger sammen.

Er der andre muligheder?

Facebook er jo der, de unge er, så det er helt klart en måde at få fat i de unge på. Og så sætte fokus på politik og at det også er for unge.

LOUISE, 17 ÅR

Hvad synes du om politik?

Det er interessant. Jeg kan godt lide at høre de forskellige meninger om, hvordan landet skal styres. Der er så mange forskellige meninger, og det gør det interessant. Jeg synes også det med udlændinge er et spændende spørgsmål.

Har du lyst til at engagere dig?

Jeg har overvejet ungdomspartier, men tror ikke jeg gør det. Det tager nok for meget tid. Og så meget går jeg heller ikke op i det. Jeg har heller ikke rigtig undersøgt det så meget, men tror det vil kræve for meget.

Har du et bud på, hvordan andre ville kunne engagere sig mere?

Der skal nok mere fokus på mulighederne på Facebook og andre sociale medier. Der kunne godt blive reklameret lidt mere med ungdomspolitikken. For eksempel, hvor man kunne gå hen for at få mere at vide, helt uforpligtende. Så kunne man jo se, om det var noget for en.

Hvad vil du gerne høre mere om?

Helt klart noget med uddannelse og SU, for det er jo noget, der betyder noget for unge. Men der vil politikerne nok gerne mere ud med deres meninger, for det påvirker dem. Men det skal nok være relevant for os, før vi gider lytte til dem.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.