Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: ROSKILDE FESTIVAL OG PR

Er du klædt på til festival?

Festivalsæsonen står for døren. Men hvad skal pakkes i rygsækken, hvis du skal være med på festivalmoden? GOTHA guider dig til en lidt federe festivalstil.

Selvom festivaler primært handler om musik og øl, er også tøjet en vigtig del af en festival. Men hvad tager man på? Spørger man i ekspertkredse, skal du ikke dyrke den gode stil – faktisk tværtimod. Du kan dog sagtens se godt ud alligevel, mener Frederik Lentz Andersen, der er moderedaktør på Euroman og Eurowoman.

”Tøjet og tilbehøret må gerne se tilfældigt ud. Det må absolut ikke se for nyt ud. På festival er der ingen, der går rundt i tøj, som ligner noget, de lige har købt. Det skal hellere være lidt tilfældigt,” siger han og tilføjer, at det dog sjældent er helt tilfældigt, hvad folk ifører sig. Faktisk vælger mange festivalgængere bevidst en helt anden stil end de plejer.

”På en festival er der en anden accept af, hvad man kan have på. Hvis det til dagligt føles farligt at gå rundt i hawaiiskjorte, kan man bedre gøre det på festival. Når det kommer til festival tager humoren over, og man kan tillade sig at skille sig ud. Det bliver okay at tage tøj på, man ellers ikke ville gå i. Danske piger har generelt en minimalistisk stil til hverdag, men på festival kan de i stedet dyrke hippie- eller grungestilen.”

Hvis man skal beskrive festivalmoden, er den ifølge Frederik Lentz Andersen en klassisk stil, som fortsætter sæson efter sæson. Hvert år dukker der dog nye modefænomener op, som ses i stor stil – nogle kun for et enkelt år, andre hænger ved og kan blive festivalklassikere. Moderedaktøren spår, at bukser med svaj bliver det store hit i år.

MUST HAVES

Pigernes must haves er gummistøvler med langt skaft, boyfriendjeans eller stramme jeans og en mavebæltetaske over skulderen. Derudover en denim eller militærjakke, som ofte kan findes på overskudslagre. Find billigt tøj fra high street-butikker, som du har råd til at miste. Miks det billige tøj med lidt dyrere tilbehør som eksempelvis et par mærkevaresolbriller.

For drengene er Converse All Star en festivalklassiker og et absolut must have på enhver festival. Gå på jagt i genbrugsbutikker efter hawaiiskjorter, unikke items eller sjov udklædning. Generelt gælder det om at finde en balance mellem det cool og det praktiske.

Solbrillen er uundværlig på enhver festival. Denne model er Alexander McQueen og koster 2698 kroner. Fås hos Synoptik.dk

Hunter-gummistøvlen er en festivalklassiker. Den er både praktisk og moderigtig, hvis man sammensætter den med eksempelvis afklippede jeans.

Den rå denimjakke passer til de fleste festivaloutfits. Denimjakken her er fra Vila til 399,95 kroner.

Bukser med svaj vender tilbage og bliver et hit på sommerens festivaler. Disse er fra H&M. Vejledende pris er 225 kroner.

Hvorfor nøjes med hawaiiskjorter? I H&M kan du få hawaiishorts. Vejledende pris er 150 kroner.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.