Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: PR

»Hindringer gør mig bare mere fokuseret«

Når Kristian Hegaard (R) bliver mødt af folk, der ikke mener, han kan gøre visse ting, får det ham kun til at arbejde endnu hårdere for at nå sit mål.

Da Kristian Hegaard tidligere på året stillede op til Folketingsvalg for Radikale Venstre var det med en valgvideo, der skabte stor opmærksomhed. Den unge radikale, som har en knoglesygdom og derfor sidder i kørestol, ses i valgvideoen ”køre om kap” med en række atleter på en løbebane. Kristian Hegaard sakker dog hurtigt bagud i sin kørestol og vender sig i stedet mod kameraet med et smil og siger: “Mit navn er Kristian Hegaard, og jeg løber ikke fra mine valgløfter.”

At han valgte at lave en humoristisk valgvideo med  sit handicap i fokus, var et helt bevidst valg for den 24-årige politiker og jurastuderende.

”Med valgvideoen ville jeg vise, at jeg står ved mig selv og ikke tager afstand fra mit handicap. Jeg ville gerne vende det til noget positivt og vise, at jeg godt kan tage pis på mig selv, for så viser jeg også, at det ikke er en svaghed eller barriere for mig, at jeg sidder i kørestol,” siger han.

Selvom videoen blev et viralt hit, endte valgkampen ikke ud med en plads i Folketinget. Det har dog ikke slået Kristian Hegaard ud, for han er ikke typen, der giver op så let. Tværtimod gav det ham endnu mere blod på tanden.

”Da jeg som 18-årig ville stille op til kommunalvalget, var der flere, der mente, at jeg var for ung. Men hver gang nogen siger, der er noget, jeg ikke kan, eller de opstiller en form for hindring, gør det mig bare endnu mere fokuseret og giver mig lyst til at give mig 110 pct. for at nå mit mål,” siger Kristian Hegaard, som på trods af sin unge alder blev valgt ind som byrådsmedlem i Fredensborg Kommune, hvor han i dag sidder på sjette år.

MENNESKET SKAL I FOKUS

Tidligere på året blev han dog af et flertal i selv samme byråd erklæret inhabil og udelukket  fra at deltage i en sag om handicapforhold, fordi han selv er en af modtagerne af de ydelser, som var på forhandlingsbordet. En beslutning, som Kristian Hegaard er dybt uenig i.

“Jeg har ekspertviden på området, og samtidigt repræsenterer jeg de handicappede, som har stemt på mig. At jeg selv har et handicap burde ikke betyde noget i en demokratisk sammenhæng,” mener Kristian Hegaard, som ser en tendens til, at mennesker med et handicap ofte reduceres til kun at være handicappede. Selv understreger han, at han politisk interesserer sig for meget andet  end handicapforhold, for eksempel er social ulighed en af hans store mærkesager.

”I medierne er der desværre en tendens til, at man ser handicappet før alt andet. Det burde være sådan, at mennesket er i fokus og ikke det handicap, det har.”

Om Kristian Hegaard

  • Født i 1991
  • Byrådsmedlen i Fredensborg Kommune for Radikale Venstre
  • Studerer jura på Københavns Universitet
  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.