Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: PR

5 danske musiknavne der vil brage igennem i 2016

Hvilke danske kunstnere får de helt store gennembrud i musikkens verden i 2016? Hvem skal du holde øje med? Vi har spurgt den musikelskende P3-vært, Louise Lolle, om netop dét og giver dig her hendes bedste bud.

KWAMIE LIV

Hvor kan have jeg hørt hende?

”Kwamie Liv spillede blandt andet til Roskilde Festival, Musik i Lejet og Trailerpark denne sommer. Kwamie Liv er ikke ny på musikscenen, men hendes popularitet har især været stor i udlandet. Det, tror jeg, ændrer sig i 2016. Man kan ikke komme uden om et ægte talent som hende.”

Hvad gør hende fed?

”Der er så sindssygt meget inderlighed i Kwamie Livs stemme. Hun lyder som en blanding af Lana Del Rey og en ung Anisette. Der er både rå rock-attitude i hende og så også den her helt bløde inderlighed. Hendes musikalske univers er meget dragende, og man bliver taget på en rejse gennem de smukkeste lydlandskaber, når man lytter til hendes numre.”

Hvad tænkte DU, da du hørte musikken første gang?

”Den stemme må jeg lytte meget mere til. Jeg blev ramt fuldstændig i mit musikalske hjerte af hendes lyd.”

Hvad minder det om?

”En rå og melankolsk udgave af Lykke Li.”

Hvilken bonusinfo om dem får mig til at lyde klog overfor vennerne?

”Kwamie Liv var med på den single, som Angel Haze udgav i august måned, ’Pleasure this pain’. Det var Angel Haze’s pladeselskab, der snusede sig frem til Kwamie Liv og satte et møde op mellem de to. Det endte med en fire timer lang Skype-samtale og mundede ud i en international succes med singlen her. Ret sejt at have det samarbejde på sit CV som dansk sangerinde.”

CHINAH

Hvor har jeg hørt dem?

”Bandets første single ’Away from me’ har haft god airplay på P3. Desuden spillede de på Spot Festival i maj i år.”

Hvad gør dem fede?

”Deres helt bløde, nærmest hypnotiske, musikalske univers. Sæt deres nummer ’Away from me’ på, og dit blodtryk vil falde væsentligt. Det er ren musikterapi.”

Hvad tænkte DU, da du hørte musikken første gang?

”At det er fedt, at man kan lave et helt nummer (’Away from me’), hvor det er de samme figurer, der kører igen og igen, både musikalsk og melodimæssigt, og at det alligevel er superspændende at lytte til. De beviser at ’less is more’.”

Hvad minder det om?

”En ’nede i tempo’-udgave af Little Dragon.”

Hvilken bonusinfo om dem får mig til at lyde klog over for vennerne?

”Bandet har lavet musik sammen siden 2014. Dengang hed de ’Fine Glindvad’, opkaldt efter bandets forsangerinde. I starten var de mere folkede, men så begyndte de at bruge flere elektroniske elementer og forfulgte den retning. Herefter skiftede de navn til Chinah.”

SAINT CAVA

Hvor har jeg hørt dem?

”De udgav deres debut-EP, ’Bliss’, i oktober med seks perler af numre. Desuden har de tidligere på året spillet til Vegas Udvalgte.”

Hvad gør dem fede?

”Rn’B-bølgen har i den grad præget musikscenen de senere år. Men Saint Cava giver Rn’B’en et mere forfriskende udtryk. Det er meget ‘rent’ produceret og er ikke sovset ind i de vanlige flødeagtige Rn’B-effekter. Der er noget råt over forsangerinde Erika Casiers stemme, der er meget upoleret i produktionen og giver Saint Cava en super lækker organisk lyd.”

Hvad tænkte DU, da du hørte musikken første gang?

”At beatet var lidt ligesom en puls, et hjerte, der banker tungt og sikkert, og at det hele var meget simpelt produceret og bygget op. Ingen overflødige elementer eller tomme kalorier, kun rene gode råvarer.”

Hvad minder det om?

”Med forsangerinde Erika Casiers helt fine og lyse lillepige-stemme lægger Saint Cava sig op af en artist som FKA Twiggs.”

Hvilken bonusinfo om dem får mig til at lyde klog overfor vennerne?

”I forbindelse med Dansk Design Talent - Magasin Prisen 2015 skabte designeren Nicholas Nybro en kollektion, hvori han har draget inspiration fra Saint Cavas musik.”

SAVEUS

Hvor kan have jeg hørt dem?

”Alle vegne! De har tidligere X Factor vinder, Martin Hedegaard, i front, og bandet sendte bølger af begejstring gennem publikum og musikbranchen, da de spillede til P3 guld den 16. oktober i år.”

Hvad gør dem fede?

”Der er ingen tvivl om, at Martin Hedegaard har en helt utrolig stemme. Men dette gør det ikke alene. Bandet, der udgør Saveus har formået at skrue numre sammen, der bevæger sig fra det helt mellow og rolige univers til et volumen- og intensitetsskift, der brager igennem. Jeg tror, at de bliver et af de bands, vi kommer til at tale meget om i 2016.”

Hvad tænkte DU, da du hørte musikken første gang?

”Jeg var bare vildt imponeret. Det er så svær en balance at implementere så mange forskellige elementer i et og samme nummer, som Saveus gør på debutsinglen ’Levitate me’. Den rockede elguitar, det nærmest pompøse kor, heftigt blæser-arrangement og så den helt rolige klaverfigur, der starter nummeret. Det er imponerende.”

Hvad minder det om?

”James Blake møder the Black Keys.

Hvilken bonusinfo om dem får mig til at lyde klog overfor vennerne?

– Selv om forsanger Martin Hedegaard ikke har lavet meget larm omkring sig siden sin X Factor-deltagelse i 2008, har han lavet masser af musik. Han har bl.a. spillet med The William Blakes og har været på scenen med dem et par gange, og så hjalp han i 2013 Shaka Loveless med at lave hittet ’Dengang du græd’.”

LISS

Hvor har jeg hørt dem?

”De spillede blandt andet til årets Spot Festival og kom med til P3 Guld på et afbud, da Mø meldte fra.”

Hvad gør dem fede?

”Bandet har en ret unik lyd. De blander soul-fulde stemninger med elektroniske elementer, og så evner de at lave melodier, der hele tiden overrasker. Så det tager tid, hvis man skal lære at synge med på Liss’ sange. Forsangerens karakteristiske stemme har den unikke egenskab, at den både kan lyde blød og lettere vrængende på én gang. Masser af kant at hente her.”

Hvad tænkte DU, da du hørte musikken første gang?

”Wow, hvem er det? Jeg elsker, når musik skiller sig ud, og dét gør Liss’ musik. Indimellem er der numre, hvor du stopper op og lytter efter fra start til slut. Det var tilfældet, da jeg hørte deres nummer, Try, fordi der er så stor detaljerigdom og masser af fede elementer at lytte til.”

Hvad minder det om?

”En mere drenget og naiv udgave af The Weeknd. Melodierne minder på en måde om When Saints Go Machines tonale univers.”

Hvilken bonusinfo om dem får mig til at lyde klog overfor vennerne?

”De havde debut med deres anden single Always hos Pharrell (ja, dén Pharell), da han spillede dem i sit radioprogram OTHERtone hos Beats 1.”

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.