Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: COULOURBOX

Studerende og iværksætter på samme tid?

Går du og drømmer om at starte din egen virksomhed? Flere tager springet, allerede mens de studerer. Det kan være hårdt, men der er faktisk hjælp at hente på de fleste uddannelser. GOTHA har undersøgt mulighederne for dig.

TAG WORKSHOPVEJEN PÅ KØBENHAVNS UNIVERSITET:

UCPH Innovation HUB tilbyder rådgivning og sparring, hvis du er studerende på KU med en ide, som du ønsker at kommercialisere. UCPH Innovation HUB tilbyder et workshopforløb, der guider dig til at tage de første skridt mod realiseringen af din forretningsidé eller dit projekt.

Forløbet giver dig værktøjer, erfaring med at arbejde med din idé og et netværk at sparre med. I løbet af de tre workshops vil du igennem inspirerende taler, individuel vejledning, sparring med andre studerende og introduktion til praktiske værktøjer og metoder blive inspireret og guidet til at komme videre med din idé.

FRA STUDIEPROJEKT TIL VIRKELIGHED PÅ DTU:

På DTU har de udviklet programmet Bridging the Gap, som er en innovationsmodel til at udvikle bæredygtige startup-virksomheder af de studerendes projekter. Sammen med DTU’s forskere og undervisere kan de studerende udvikle videre på deres studieprojekter og på den måde se, om der ligger en kommerciel virksomhedsidé bag.

GAVN KARRIEREN PÅ SYDDANSK UNIVERSITET:

IDEA er SDU’s kompetencecenter i iværksætteri, innovation og kreativitet. De tilbyder kurser, workshops, undervisningsmateriale, udviklingsprogrammer og events inden for iværksætteri og entreprenørskab. Hovedopgaven er at udvikle de studerendes indre iværksætter og kompetencer til gavn for deres egen karriere og innovationskraften i virksomheder og organisationer. Er du studerende ved Syddansk Universitet og har du lyst til at prøve kræfter med iværksætteri, innovation, kreativitet og forretningsudvikling, så er IDEA måske noget for dig.

AFPRØV POTENTIALET PÅ AALBORG UNIVERSITET:

Går du på Aalborg Universitet, og drømmer du om at blive selvstændig eller blot afprøve potentialet i din forretningsidé, så har du mulighed for at modtage sparring og vejledning hos AAU’s ”igangz”. Igangz er et iværksættermiljø for studerende med interesse for at blive selvstændig. Du får mulighed for gratis kontorplads med møde- og køkkenfaciliteter, sparring med og vejledning fra erfaren iværksætter-mentor/coach og networking med andre studerende med iværksætterdrømme.

UDVIKLENDE FÆLLESSKAB PÅ AARHUS UNIVERSITET:

Take Off er for studerende på Aarhus Universitet, der har en forretningside. Take Off giver dig adgang til kontorplads, mødeklokaler og gratis rådgivning fra advokater, revisorer og coaches. Desuden er der ekspertoplæg og workshops. Take Off er en del af Studentervæksthuset og her kan du få hjælp til at tilrettelægge din tid, så du både kan være studerende og iværksætter.

  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.