Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FOTO: PRIVAT

Sådan kan du tjene penge på at blogge

Sarah Louise driver bloggen ’Mode & Morlivet’, som hun startede i 2010. Her fortæller hun, hvordan man kan skabe indtægt via sin blog.

Hvad er det vigtigt at være opmærksom på, hvis man gerne vil gøre som dig og tjene penge på at blogge?

”For det første skal man ikke tro, at det er nemt arbejde og lettjente penge at blogge. Passionen for at fortælle og udtrykke sig skal først og fremmest være drivkraften bag en blog. Og man skal være indstillet på, at det tager lang tid at opbygge en blog, der kommer igennem til folk. De første to år jeg bloggede, tjente jeg ikke en krone, men jeg opdaterede min blog med op til syv indlæg om dagen – men en-tre opdateringer per dag kan være nok.”

Hvilke faktorer er vigtige for at få succes?

”Man skal skrive om indhold, som folk synes er interessant, og så skal man også lægge gode billeder op. Det skal helst være fryd både for øjet og hjernen at læse en blog. Man skal, inden man starter, lægge en strategi for, hvordan man vil brande sig selv. Er det eksempelvis en mode-, interiør-, mor- eller rejseblog, man vil have. Og så kan man starte sin blog op gratis i mange forskellige netværk på nettet.”

På hvilke måder kan man begynde at tjene penge på sin blog?

”Man kan for eksempel betale sig fra eller lave bytteaftaler med instagrammere og andre blogs om, at de skal nævne én, for at få flere læsere. Jo flere læsere, jo flere penge kan du potentielt tjene. For at tjene penge på sin blog skal man først og fremmest op og have en del læsere. Mindst 40.000 sidevisninger om måneden – jeg selv har ca. 1 million sidevisninger – før det kan give lidt. Man kan starte ud med at signe up med forskellige affiliate-netværker som eksempelvis Tradedoubler. Et affiliate-netværk er et sted, der genererer links, som du kan smide ind på din blog. Så tjener du en procentdel af det, du genererer fra den enkelte shop. Man kan for eksempel finde en kjole på nelly.com, få et affiliate-link til kjolen på Tradedoubler, bruge linket i et indlæg, og hvis nogen så køber kjolen igennem dit link, så tjener man eksempelvis 10 procent af det omsatte beløb. Det kan man i princippet gøre fra første dag.”

Hvordan kan man udvide sin indtjening?

”Når man har fået sig en god portion læsere, kan man begynde at tage kontakt til firmaer og tilbyde samarbejder imod betaling. Mange store firmaer vælger dog at lægge sine markedsføringspenge i store blognetværker, så hvis du har en stor blog, kan det være en fordel at være en del af et netværk, der klarer de opsøgende salg for dig, som eksempelvis Bloggers Delight eller Blogly.”

Sarah Louises råd

  • Gør klart for dig selv, hvordan du vil brande dig.
  • Spred ordet om dig selv gennem aftaler med andre bloggere eller instagrammere.
  • Brug affiliate-links.
  • Kontakt firmaer for at skabe samarbejder (når du har opbygget en god portion læsere).
  • GOTHA udgives af PA Magasiner, Rådhuspladsen 37, 1785 Kbh. V. Tlf: 33472986.