De bedste tricks til en god stil | GOTHA

De bedste tricks til en god stil

Er du stilforvirret? Så lad Carla Mickelborgs stiltips hjælpe dig på vej

Carla Mickelborg har 57.000 abonnenter på sin YouTube-kanal, hvor hun deler alt om sit liv og sin hverdag.

Stram skjorte og jeans. Eller bukser med vidde og en løs top. Måske det klassiske sæt – eller det spraglede jumpsuit? GOTHA blæser til kamp mod dårlig stil, løgnagtige spejlbilleder og tarvelige modetendenser, når vi jagter svaret på: Hvad er god stil? Heldigvis er den altid velklædte YouTube-stjerne, Carla Mickelborg, klar til at hjælpe. Her er hendes bedste tips.

God stil ligger i faconen

Altså ikke din facon, men tøjets. For Carlas vigtigste råd er, at du skal gå i tøj, der passer til din kropsform. 

”God stil handler ikke om at følge de nye trends eller kun gå i det tøj, som modeindustrien dikterer. Tag tøj på, som klæder dig og din kropsform – så har du allerede god stil i mine øjne.”

Mor-reglen

”Jeg bliver altid vildt misundelig, når jeg ser solbrune piger, der har lyserødt tøj på. Så får jeg lyst til at kaste mit eget tøj væk og hoppe i lyserødt og perlemor fra top til tå. Men så tænker jeg `hvad ville min mor sige til det`. Hun ved, hvad der klæder mig – og at dén stil aldrig ville virke på mig. Det er godt lige at have sådan en stemme i baghovedet, som kan sige ‘Nej!’, når du selv har lyst til at sige ‘Ja ja ja’.”


Synes du, Carla ser bekendt ud? Måske kan du genkende hende fra ”Far til fire”-filmene i rollen som storesøsteren Søs.

Klæd dig efter situationen

En dag i skolen, drinksdate med veninderne eller familiemiddag – der findes tøj, der passer bedre til det ene end til det andet, og god stil er at klæde sig efter situationen. 

”Alle kender dét, at man har taget for fint tøj på, eller tøj som bare ikke passer til situationen, og det kan nærmest ødelægge ens dag. Hvis dit tøj passer til arrangementet, så kan du være meget mere tilstede, hvor du er, i stedet for at bekymrer dig om dit outfit.”

Din stil er god stil

Glem alt om mode, regler, rigtigt og forkert. For hvis du virkelig synes, at din stil er sej, selvom den ikke klæder din kropsform, følger tidens trends eller din mors formaninger, så skal du tage det på. 

”Og så skal du bære det med pondus. For god stil er at have det på, som man har det godt i. Jo bedre tilpas man føler sig i det, jo bedre klæder det også en. Alle kan gå i præcis, hvad de vil – og have god stil.”

3 hurtige tips fra Carla

  1. Find ud af hvilke farver, der passer til din hudtone – og klæd dig i dem.
  2. Enten skal du have noget løst på foroven eller forneden – aldrig både og. Med en stram underdel til en løs overdel (eller omvendt) er du godt på vej mod god stil.
  3. Hold dig velplejet – styling og grooming er afgørende for ethvert godt look.

Måske vil du også læse