koncertoplevelser de næste 3 måneder | GOTHA

koncertoplevelser de næste 3 måneder

King Dude

 

King Dude

23. og 26. maj

Den grænsesøgende og dystre folk/americana/rock-musiker King Dude drager på europæisk turné med sin messende musik, der beskrives som enten gal eller genial. Siden 2006 har hans dedikerede rock ‘n’ roll både været mediet og meddelelsen. Den hæse bariton og fandenivoldske sangskrivning er de våben, King Dude bruger til at tænde op under publikum. 

Med en baggrund i heavy metal og med inspiration taget fra country, blues, americana og britisk folk, er hans rå og hypnotiserende hymner forbundet til fortiden, mens de stirrer direkte ind i en afslørende fremtid.

King Dude spiller på henholdvis Radar i Aarhus den 23. maj og på Hotel Cecil i København den 26. maj.

 

MorMor

4. juni

Det nye koncertformat Journey har inviteret canadiske MorMor til at spille sit første danske show på det nyåbnede og nyistandsatte Søpavillonen i København. MorMor blander indie, R’n’B og pop på en måde, der har fået de udenlandske medier over en bred kam til at krone ham som en artist, du bliver nødt til at holde øje med. Det hele foregår den 4. juni til Journey ’Summer Series’.

 

Kevin Morby

23. og 24. juni

Det er sværvægtere som Bob Dylan, Leonard Cohen, Lou Reed og Nina Simone som den amerikanske sanger og sangskriver Kevin Morby selv peger på som sine største inspirationskilder. Men tag ikke fejl! Han er meget mere end blot summen af sine forbilleder. Morby er en dybt personlig historiefortæller og skarp melodimager i sin egen ret. Der er masser på spil og masser på hjerte i hans tilbagelænede og roots-prægede indierocksange. Ikke mindst når han giver den fuld gas på livescenen, hvor udtrykket bliver endnu mere løssluppent og sprælsk end på pladerne. Publikum på begge sider af Storebælt kan se frem til at blive blæst bagover til sommer.

Kevin Morby har udviklet sig til en rigtig anmelderdarling. Den 30-årige texaner har udsendt fire album, der alle har høstet ros i vægtige medier verden over. Seneste udspil er »City Music« fra 2017, som er farvet af de erfaringer, den omstrejfende sangsmed har gjort sig rundt om i USAs storbyer. 

Kevin Morby har ved flere lejligheder overrumplet danskerne med sine medrivende koncerter – blandt andet med sin glimrende optræden på Roskilde Festival i 2017. Til sommer er det igen muligt at opleve Morby på dansk grund, når han 23. juni kommer på Sankt Hans-besøg på Store VEGA i København, mens jyderne dagen efter kan se frem til at opleve ham på spillestedet VoxHall i Aarhus 24. juni.

 

Midsommer Festival 2019 

21.-23. juni

Midsommer Festival startede som en fest for arrangørernes venner og familie. En weekend i musikkens tegn og en hyldest til lokalmiljøet omkring Præstø. Sidenhen er festivalen vokset i både arealstørrelse og publikumstal, mens man har forstået at bevare den intime og hyggelige stemning i festivalhaverne. I år er ingen undtagelse og festivalen har tilmed booket mange stærke, danske navne. Katinka, Lowly, Hjalte Ross, Lleoh, Goss og Sunx er blandt andet på plakaten. Det hele foregår den 21.-23. juni i Præstø.

 

Roskilde Festival 2019 

29. juni – 6. juli

Vi kommer ikke udenom landets største festival, der i år finder sted for 49. gang: Roskilde Festival. Som altid byder plakaten på et overflødighedshorn af både internationale og lokale navne, der spænder vidt ud over praktisk talt alle genrer. Programmet byder på en lang række up-coming navne, der primært spiller i opvarmningsdagene på scenerne Apollo Countdown og Rising, mens der fra onsdag til lørdag er spækket med musikalske sværvægtere – Janealle Monáe, Robyn, Travis Scott og Cardi B og mange, mange flere. Hegnet åbnes den 29. juni og den 6. juli lukker legenderne fra Cypress Hill festen klokken 2 om natten i Arena-teltet. 

Mikael Simpson & Sølvstorm 

7. juli

For første gang i 8 år har Mikael Simpson samlet bandet Sølvstorm til en koncert på Copenhagen Jazz Festival. Det foregår den 7. juli på Islands Brygge, og det bliver efter sigende en koncert præget af nyklassikere som ”Du drømmer om et andet sted”, ”Jeg kan se det, at du ved det” og ”Inden du falder i søvn” – men der kommer muligvis også et par spritnye numre på banen. Jazzfestivalen byder igen i år på store koncertoplevelser både inde og ude, og hele herligheden foregår den 5.-14. juli forskellige steder i København.  

 

Kelsey Lu

25. juli

Igen har koncertformatet Journey inviteret en artist, som er værd at holde øje med, til landet. Denne gang er der tale om stortalentet Kelsey Lu, der tidligere har gæstet Danmark sammen med Blood Orange og Sampha, men nu kommer hun altså til København alene for allerførste gang. Hun er klassisk trænet cellist og sanger, og har blandt andet arbejdet sammen med Solange. Musikken krydser gennem forskellige genrer, og hun har for nylig udsendt det anmelderroste album ”Blood”. Igen foregår koncerten på Søpavillonens smukke første etage til Journey ’Summer Series’ - denne gang den 25. juli. 

Tash Sultana 

28. juli

Natasha ”Tash” Sultana er lidt af et naturtalent. Som en sjældenhed i popindustrien skriver Tash selv alle sine sange og spiller sågar de fleste af instrumenterne på debutalbummet ’Flow State’ (2018), der udkom til overordentligt rosende anmeldelser. 

Den blot 23-årige australier kendes bedst for ’Jungle’, der gik viralt, da Tash som blot 20-årig i 2016 lagde en ”bed room recording” af nummeret online – i dag har det 56 millioner afspilninger på Spotify. 55 millioner har ’Notion’, der fulgte som det næste hit. Nu gør det unge multitalent sig klar til at tage verden med storm i kølvandet på debuten, og på den kommende verdensturné, er der også en dansk debutkoncert i planerne – i det for nyligt genåbnede K.B. Hallen den 28. juli. 

Soccer Mommy 

6. august

Bag navnet Soccer Mommy står den 20-årige Sophie Allison, som skaber et følsomt rockunivers med sine detaljerede tekster om ungdomslivets komplikationer. Bevæbnet med en guitar formår den unge amerikaner at beskrive det relaterbare, kuldsejlende teenage-kærlighedsliv. Da Soccer Mommy var på besøg i Danmark for første gang, spillede hun en udsolgt koncert i Ideal Bar til stor fornøjelse for både publikum og anmeldere. 

Det anmelderroste debutalbum, Clean, er et personligt projekt, der handler om en bestemt periode i sangerindens liv. Tvivl, frygt for forandring samt selvtillidsproblemer er nogle af de emner, som optager Allison. Teksterne leveres med en overbevisende autenticitet, der vidner om følelsesmæssig selvindsigt fra den unge sangskriver. 

Nashville-baserede Allison er vokset op med musikken og begyndte at lave sin egen musik som en hobby. Hendes ærlige sengekammerrock har tiltrukket opmærksomhed fra New York Times, samt skaffet hende åbningsspots for blandt andet Mitski og Slowdive. Den 6. august kan man opleve hende i Lille VEGA. 

Big Thief 

8. august

Den anmelderroste folk-rock-gruppe Big Thief fra New York vender tilbage til Danmark med en koncert i Lille VEGA torsdag den 8. august. Dette er til glæde for de mange fans der gik glip af det udsolgte show på daværende Jazzhouse. Nu har man altså igen chancen! 

Med Adrianne Lenkers skrøbelige og knusende intime stemme i fronten af lydbilledet har Big Thief, med de to studiealbums ’Masterpiece’ og ’Capacity’, på kort tid opnået stor opmærksomhed for sin uprætentiøse og selvbiografiske lyrik og charmende musikalitet.

Mens tekstuniverset kredser sig om alt fra familietraumer til selvaccept og komplicerede identiteter, spiller bandet omvendt med en næsten uforknyt energi på scenen. En parring af mørke og lys, der er blevet et synonym for bandets tvetydige grundfortælling: At livets modgange og medgange er tæt sammenvævede, at der efter en bølgetop altid venter en bølgedal.

Måske vil du også læse