Succesoplevelser i sneen | GOTHA

Succesoplevelser i sneen

Et ophold på Sønderborg Idrætshøjskole er en oplagt mulighed for at fordybe dig i de idrætsgrene, som du holder allermest af. Og hvis du synes, at op til 24 dage med sne under fødderne og et lærerteam, som har fuldt fokus på at forbedre dine færdigheder på og udenfor pisterne lyder godt, så er et forårsophold måske noget for dig.

Bliv hjemmevant alpinist Fællesskabet og unikke oplevelser i bjergene. Den kombination er et ud af mange gode argumenter for et ophold på Idrætshøjskolen Sønderborgs ski- og snowboard-linje. 
 
Som en del af højskoleopholdet kan du nemlig vælge at følge ski eller snowboard-linjen. Her er du i op til 24 dage omgivet af dine nye bedste venner og alpernes snedækkede tinder. Der er nemlig altid to ture til Alperne som en del af forløbet. På turene får du mulighed for at specialisere dig i enten skiløb, snowboard elle uddanne dig til certificeret skiinstruktør. 
 
David Lautrup er passioneret snowboarder og underviser på Sønderborg Idrætshøjskole. Han er en del af et lærerteam, som sikrer, at eleverne får oplevelser i bjergene, helt ud over det sædvanlige. 
 
»Vi er et team med mange forskellige kompetencer inden for bl.a. freestyle, freeride og pistekørsel. Det betyder, at vi kan undervise eleverne på et højt fagligt niveau. Men det betyder også, at vi kan tage eleverne med til nogle særlige oplevelser uden for pisterne. Når vejret tillader det, kan vi tilbyde, at en helikopter flyver os op, hvor der ikke er andre skiløbere. Det er en helt særlig oplevelse at køre i fuldstændig uberørt sne,« fortæller han.
 
Det er bl.a. de oplevelser, som hvert år får op til 40 unge mennesker til at bruge en del af deres ophold på Idrætshøjskolen Sønderborg på at blive dygtige skiløbere eller snowboardere.

Et boost til teknikken

Det er en god blanding af nybegyndere og øvede, som melder sig på ski- og snowboard-linjen. De har ifølge David Lautrup alle det til fælles, at de får en masse gode vaner ind i deres teknik. 
 
»Mange har dårlige vaner med sig, når de begynder på linjen. Det skyldes, at mange jo lærer sig selv at stå på ski eller snowboard. Men at bevæge sig korrekt og have det rette tyngdepunkt, kræver, at der stå en og fortæller dig, hvad du skal gøre anderledes.«
 
David Lautrup påpeger også, at de teknikker, som eleverne lærer undervejs er noget, som de kan bygge videre på resten af deres liv. 
»Vi giver dem en værktøjskasse og et solidt fundament at arbejde videre på. Det passer på den måde godt sammen med vores ønske om, at lykkes med at få andre til at lykkes.«

Ram pisten hver dag

Man kommer ikke sovende til det fuldendte carving-sving eller overskudslir på transportpisten. Det kræver intefaktansiv træning og gode faciliteter. Og de rammer er David Lautrup og hans kollegaer med til at skabe. 
 
»Efter morgen-briefingen og opvarmningen, som er den faste del af rutinen under opholdene i Alperne, er dagen delt op i to afdelinger. Om formiddagen træner vi f.eks. teknik. Det kan være hvor du lærer en svingteknik, som optimerer din fart. Men hvis der lige er faldet 50 cm sne er det 100 pct. sikkert, at vi er ude og finde de bedste steder at køre i powder,« fortæller han.
 
Om eftermiddagen er der endnu et træningsforløb, og efter kl. 15 er der fri leg på pisterne eller mulighed for at udforske andre elementer af det alpine liv. Eleverne bor i lejligheder og er tæt sammen under hele forløbet.
 
»Det er lidt, som hvis man er af sted med en gymnasieklasse, bare uden druk og med masser af progression. Vores alkoholpolitik er, at det er fint med en enkelt øl om aftenen, men den altoverskyggende grund til, at vi er taget af sted er at blive bedre skiløbere eller snowboardere.«

Om Idrætshøjskolen Sønderborg

 
En højskole er en fri skoleform med på personlig udvikling og dannelse. 
 
  • Vi har foldet konceptet ud og blandet en bred palette af sportsgrene ind i ligningen. 
  • Du bor, spiser og sover på skolen og bruger din fritid og weekender med en masse andre elever. 
 
Du kan læse mere om Idrætshøjskolen Sønderborg på: 
 
Her finder du informationer om tilmelding, og du kan læse mere om, hvilke fag højskolen desuden tilbyder. 
 

Advertorialen er lavet i samarbejde med Idrætshøjskolen Sønderborg.

Måske vil du også læse